IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Genel İslami Konular (https://www.ircforumlari.net/genel-islami-konular/)
-   -   Hikmet Damlaları (https://www.ircforumlari.net/genel-islami-konular/383303-hikmet-damlalari.html)

Su 17 Şubat 2011 23:06

Hikmet Damlaları
 
İsmâil Hakkı Bursevî hazretleri “rahmetullahi aleyh” buyurdu ki;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Evliyâyı inkâr etmeyip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] muhabbet beslemek lâzımdır. Çünkü hadîs-i şerîfte; “Kişi sevdiği ile berâberdir.” buyuruldu. Kıyâmet günü bu büyükler sevdiklerine şefâat edeceklerinden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onları sevmemek uygun değildir. Onlara düşman olmak insanın helâkine sebeb olur.

Mâlûm ola ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Muhammed aleyhisselâmın yoluna girene farz olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allahü teâlâdan b
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a olan şeyleri kalbinden çıkarmaktır. Meselâ; bir kimse bir iş için sefere çıktığında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] önce vatanını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hısım ve akrabâsını terk edip yola devâm eder. Eğer kalbinde vatanının[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hısım ve akrabâsının sevgisi var ve fazla ise sefere rahat rahat gidemez. Belki yola da çıkamaz. Bir peygamber gazâya çıkarken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir işle uğraşan kimseyi gazâya götürmedi. Meşhûr sözdür ki; “Bir evde iki sarıklı olmaz!” Çünkü herbiri bir tarafa çeker. Evin huzûrunun bozulmasına sebeb olur.

Nefs ve şeytan kalbe vesvese verince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanın zâhiri de bozulur ve kötü işler yapmaya başlar. Namazın fâidesine inancı az olan kimse[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaç rekat kıldığını şaşırır. Ekseriyâ dînî meselelerde yanılır. Çünkü kalbi elinde değildir. Böyle kimselerin zâhirleri de harabdır. Onun için sûretten hakîkate istidlâl et. Arkadaşlarından ayrılma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoksa yolda kalırsın veya dalâlete saparsın! Topluluktan ayrılan helâk olur. Tek olarak yola çıkma. Çünkü şeytan arkadaşın olur.

Sabır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Allahü teâlâya dayanıp sebat etmek ve belâyı gönül hoşluğu ve rahatlığı ile karşılamaktır.
Amr bin Osman Mekkî “Rahmetullahi aleyh”


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net