IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By halukgta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2012, 18:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bizlere İslam ı anlatanlara bakar mısınız lütfen.





Cuma namazına gittiğimde, hutbede görevli hatip, öyle bir hadis örneğiverdi ve topluma bunu önerdi ki, duyduğumda içinde yaşadığımız İslam ın,bizleri getirdiği noktayı çok daha iyi anladım. Bakın hutbede topluma verdiğihadis örneğinde, neler anlatılıyor.


(Kim ki Cuma günü bana 80 Salâvat getirirse, o kimsenin80 senelik günahları affolunur.


Kim ki Cuma günü bana 100 salâvat getirirse, o kimsenin100 senelik günahları affolunur.)


Hatırlatırım bunu söyleyenler, eğitimsiz, bilinçsiz insanlardeğil. Diyanetin kontrolünde, bir camide vaaz vermeye yetkili bir kişininsöyledikleridir. Doğrusu söyleyecek söz bulamıyorum. Allah a ve elçisine,söylemediği sözleri söylemiş gibi gösterenlerin cezasını bilmeyenlere, Kur’an ıdikkatle okumalarını öneririm.


Cuma namazı toplantı namazıdır. Rabbin kadın, erkek diyeayırmadan tüm iman edenlerin, işi gücü bırakıp gitmesini istediği, önemsediği butoplantı namazında ki asıl amaç, halkın Kur’an a davet edilerekbilgilendirilmesi, toplum arasında sosyal birliktelik sağlanmasıdır.


Peki, bunlar mıyapılıyor günümüzde, yoksa Allah ın hiç bahsetmediği, hatta Kur’an öğretisinetamamen ters, düşüncelere mi yönlendiriliyor toplum? Tabi kadınlarımızın, bunamazdan mahrum bırakılmasının acısını, toplum olarak çektiğimizi de unutmayalım.Onun içindir ki sosyal bir toplum olamadık, böyle devam ederse olmamızda mümkündeğil. Bunun yorumunu sizlere bırakıyorum.


Kur’an ı anlayarak bir kez okuyan bir insan bile, bu sözleripeygamberimizin asla söylemeyeceğini anlar. Peki, onca dini eğitimden geçmiş vedevletin kontrolündeki bir camide, busözler nasıl söylenir?


Hatırlayınız peygamberimiz bir hadisinde bizleri nasıluyarmıştı.


(Herkim ki, ben söylemediğim halde bu sözü peygamber söyledi dese, BUYURSUNKENDİNİ CEHENNEMDEKİ YERİNE HAZIRLASIN.)


Şimdi Kur’an ı tekrar düşünelim.Peygamberimiz bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahye dilendenbaşkasına da uymam! Ve ben, açıkça uyaran bir elçiden başkası da değilim demiyor muydu? Rabbinden sana vah yedilene uy, hakkında eminolmadığın bilginin ardına düşme, herkes yaptıklarının karşılığını mutlakabulacaktır, sakın bizim söylemediklerimizi, bunlarda Allah katındadır demeilave etme, Kur’an ın ipine sarılın, sizleri Kur’an dan hesaba çekeceğim, hakkında hiçbir delilindirmediği bir şeyi, Allah hakkında bilmediğimiz şeyleri söylememizi haram kılıyorumayetlerini bizlere tebliğ eden Allah ın resulü, yukarıdaki sözü söylemiş olabilir mi?


İslam âlemi dinini inancını, Kur’an merkezli yaşamadığısürece, Allah ın hışmından da asla kurtulamayacağını bilmelidir. Bizler Allahın rehberini anlaşılması zor ilan ederek, beşerin rehberi ile Kur’an ı anlamayadevam ettiğimiz sürece, Allah ın bizlerenasıl bir yol çizdiğini, bizlerden neler istediğini, öğrenmemizde mümkünolmayacaktır.


Bizler bu ve buna benzer hataları, o kadar çok yapıyoruz ki,bu hataları yapmakla, yüzlerce Rabbin ayetini görmezden geldiğimizin, üstünüörttüğümüzün farkında bile değiliz.


Hâlbuki Allah, siz Kur’an ın bir kısmına inanıp, birkısmına inanmıyor musunuz diyerek, bizleri uyarmış, dikkatimizi çekmiştir.Belki günümüzde inanmıyorum diyen yok, ama dinimizi yaşarken, atalarımızdangelen hurafe inançları, rivayetleri yaşamak adına, Allah ın apaçık ayetlerinigörmezden gelmekle de, gerçek iman etmemiş sayıldığımızın, artık farkınavarmalıyız.


Bizler Kur’an da her hükmün olmadığını, Kur’an ın özetbilgiler içerdiğini söyleyerek, Kur’an dışından öyle bir inancın ardı sıragidiyoruz ki, böylece Kur’an ne yazık ki devre dışı bırakılıyor. Kur’an ırehber alan bir Müslüman, yukarıda örneği verilen hadisin, doğru olmayacağınıçok açık bilir. Çünkü peygamberimizin yalnız Kur’an a uyduğunu bahseden, okadar çok ayet var ki? İşte peygamberimizde bu tehlikeyi gördüğü, bildiği için bizleri uyarmış ve birhadisinde, benim sözüm olup olmadığını anlamak için KUR’AN İLE KARŞILAŞTIRINIZdemiştir.


Bakın Allah, Kur’an ı yeterli görmeyen, cahiliye dönemitoplumunu nasıl uyarıyor. Sizce o devrin cahiliye toplumundan, bugün bizlerinfarkı var mı?


Araf 185: Allah'ın göklerdeki ve yerdeki mülkiyetve tasarrufuna, Allah'ın yaratmış olduğu herhangi bir şeye ve ecelleriningerçekten yaklaşmış olması ihtimaline hiç bakmadılar mı? Artık bu Kur'ân'dan sonrabaşka hangi söze inanacaklar.


Ankebut51:Kendilerineokunan kitabı, sana indirmiş olmamız onlara yetmedi mi?Şüphesiz bunda inanan bir kavim için, bir rahmet ve bir öğüt vardır.


Ogünkü toplum, atalarından rivayetler yoluyla gelen inançlarından vazgeçmekistemedikleri için, Allah da bu toplumu bakın ne kadar açık ve net uyararak, buKur’an dan başka hangi söze inanacaklar, sizlere indirdiğimiz Kur’an yetmiyormu diyor. Hala bu ayetlerden ders almayıp, Kur’an da her şey yoktur, özetbilgiler vardır. İslam ı doğru öğrenmek ve yaşamak için mezheplerin öğretisiolan, fıkıh kitaplarından yararlanmalıyız diyenlere, bu ayetleri tekrar düşünmeyedavet ediyorum.


Bizlerbu ayetlere gözlerimizi yumarak, görmezden gelerek, o kadar büyük bir günahıniçinde dinimizi yaşıyor ki, farkında bile değiliz. Bu ayetlerin o günkü toplumaindirildiğini, bugün bizleri bağlamadığını söyleyenlere, ne diyebiliriz ki?Allah ın uyardığı gibi, Kur’an ın bir kısmına inanıp, bir kısmına iman etmemekbu olsa gerek. Çünkü yüzlerce ayetinin de nesih edilip, hükmünün kalktığınainananlara, sanırım bunları anlatmak çok zor olsa gerek. İşlediğimiz günahlarıkolayca affettirmenin peşinden gittiğimiz içinde, nefsimizin etkisiyle, büyükyanılgıların ardı sıra gidiyoruz.


Günahlarımızıaffettirmek için, Allaha dua edip, yaptığımız yanlışların bağışlanması için,hayırda ve barışta yarışmak yerine, işin nasılda kolayına kaçıp, günahlarımızıaffettirme yolunu seçiyoruz. Öyle yağma yok, ne yaptıysak onunkarşılığını mutlaka göreceğiz. Allah bağışlanmayacak büyük günahlardan, bizlerikorusun inşallah.


Bakınayetlerin bir kısmını görmezden gelip, hala atalarının rivayetlerini Kur’an ilekarşılaştırmadan peşi sıra gidenleri, nasıl uyarıyor Rabbim.

Zühruf 36:Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondanuzaklaşırsabiz ona bir şeytanı musallat ederiz de o onacan yoldaşı olur.


Allah hükmünü çok açık vermiş ve uyarmıştır bizleri. Kur’anı anlamaya çalışıp düşünen, aklını kullanan, imtihanında geçer notunukesinlikle alacaktır.


Kur’an bir nurdur. Onu anlayarak okuyanın, gönül gözlerininaçılacağını söylüyorsa Allah, bu kitap ta hiçbir eksik bırakmadığının dahükmünü veriyorsa, gelin siz birilerinin sözlerine değil, Rahmanın sözlerininardı sıra gidiniz.


İşin kolayına kaçmakyerine, zoru başararak gerçek kurtuluşa erelim. Allah sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorumdiyorsa, kurtuluşumuz sizce yalnız Kur’an da değil midir?


Dilerim Rabbimden, işlediğimiz günahlarımızı affettirmekadına, yaptığımız dualar Rabbimiz katında kabul görür. Yine dilerim cümlemiz,günahlarımızın bağışlanması adına, hayırda ve barışta yarışan, Allah ın haliskullarından oluruz.


Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
İ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mp3 Addonu Bir Bakar Mısınız neobre mIRC Scripting Sorunları 10 03 Kasım 2009 23:23
Arkadaslar Bakar Mısınız? ALonesouL777 Eggdrop, NeoStats, BNC 9 03 Ocak 2009 02:20
Coderlerimiz bakar mısınız? LeFleAu mIRC Scripting Sorunları 19 25 Aralık 2008 14:43
Bakar mısınız? necro_41 Oyun Dünyasından Son Haberler 0 31 Temmuz 2006 13:45