IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By halukgta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2012, 14:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Peygamberimiz hayatında hiç esnememiş olabilir mi?




Günümüzde bizler Kur’an dan habersiz, din adına öyle şeylereinanıyoruz ki, bunu akılla, mantıkla, Kur’an ile izah etmek mümkün değil.İçimize fitne sokan, İslam ı yozlaştırmak adına içimize girmiş Yahudi fitnesi,bu konuda çok ustaca çalışmış ve de başarılı olmuştur.



Sizlere bu konuda bir örnek vermek istiyorum. Lütfen bu örnektenyola çıkarak, bu söylenenleri değerlendiriniz, daha sonrada buna benzeryüzlerce, hatta binlerce yanlışın ardı sıra nasıl gittiğimizin dedeğerlendirmesini, lütfen kendi nefsinizde yapınız.



Aşağıdaki rivayet bilgileri, günümüzde çok güvenilen Buhari veMüslim in hadis nakillerinden alınmıştır. Lütfen aşağıdaki sözleri öncedeğerlendirelim, daha sonra da, günümüz ilminin esneme konusuna verdiği cevababakalım. Acaba birileri İslam inancına ne fitneler sokmuş, farkına vara bilecekmiyiz?



(Uyku, yorgunluk veya can sıkıntısı halinde, elde olmadan, ağzınkendiliğinden açılarak, uzunca bir nefes alıp verme hali



Bu hal bir bakıma dalgınlık ve gaflet haline benzer Bu ise Müslüman a pek yakışır bir durum değildir



Bunun için Hz Peygamber (s a s ) bu konuda şöyle buyurmuştur:



"Allah (c c ) aksırmayı sever fakat esnemeyi sevmez Bir kimse aksırıp "Elhamdülillâh"derse bunu işiten Müslümanların "yerhamükellah " diye karşılıkvermesi gerekir Esneme ise şeytandandır Bunun için esneme ihtiyacı duyan kişi,mümkün olduğu kadar buna mani olsunÇünkü biriniz esnediği zaman şeytan ona güler" (Buhâri, Edeb,165, 166; Müslim, Zühd, 54; Tirmizî Edeb, 1 4; Nesaî, Cenâiz, 52)



Şeytanın gülmesinden maksat esneyenin içine düştüğü gaflet vebitkinlik hali ile gülünç durumundan şeytanın hoşlanmasıdır
Zaten inanan bir kişinin başına gelecek her kötülük, şeytanı memnun eder veonu güldürür


Şeytanı güldürmemek için kişinin esneme belirtileri olunca; hareketederek elini yüzünü yıkayarak abdest alarak yorgunsa dinlenerek, bu gaflethalinden kurtulmaya çalışması gerekir


Bütün bunlara rağmen esnemeden kurtulunamazsa esneme halinde ağzınel veya başka bir şeyle kapatılması İslâmi edep gereğidir Bir yazıda şöyle bir soru sorulmuş:Peygamberimiz (S A V) esnerken ağzını sol eli ile mi kapatırdısağ eli ile mi? Cevabı şu; Hiçbiri


Çünkü Peygamberimizin (S A V) esnediği hiç görülmemiştir

Namazdaesnemek şeytandandır. [Buhari]



Yukarıda yazılanları bendeğerlendirecek değilim. Doğru olup olmadığını, aklı olan zaten anlayacaktır.Sorgusuz sualsiz iman etmeninde, ne denli büyük bir yanılgı olduğunu, bizleriAllahtan nasıl uzaklaştıracağını da fark edecektir.



Şimdide gelelim bugünün ilmine,bakalım ESNEME konusunda yaptığı araştırmalar, da ne gibi sonuçlara ulaşılmış.



(Henüz doğmamış bir bebek bile, 11. haftadan itibaren annekarnında esnemeye başlar. Doğduktan sonra, son nefesimizi verene dekortalama 250.000 kez esneriz. Bu "çene esnetme egzersizi", aslen ciğerlerimizin çalışmasınıdüzenleyen koruyucu bir reflekstir. Ciğerlerimizdebulunan keseciklerin (karbon dioksit-oksijen dönüşümünün yapıldığı kesecikler)çökmesini önler.)



(Esneme nedir? Neden yapılır?
Esneme istemsiz olarak kademeli nefes almaları takiben kademesiz ve derin birnefes vermedir. Alt çene ileri derecede açılır ve boyun adaleleri kasılır.
Oluşunun sebebi; kanda birikmişCO2′nin atılmasını temin etmek için boynun büyük toplardamarlarına baskıyaparak kanın temizlenmek üzere kalbe dönümünü hızlandırmasıdır. )

(Esnemek görme gücünü artırıyor...



Çinli bilim adamları yorgunluğun sinyali olan bazı hareketlerin, sadeceuyarı anlamı taşımadığını, yapılmaları halinde organlara faydalı olduğunubildirdi.


Çin Uluslar arası Radyosu'nun haberine göre, esnemek göz kaslarının gevşemesine yardımcı olduğu gibi, gözdeki kandolaşımını da hızlandırabiliyor, gözü parlatıyor ve rahatlatıyor.)



(Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim DalıÖğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu, sadece uykusu gelenin esnemediğinikaydetti. Prof. Dr. Aksu, esnemenin kandaki oksijen oranının düşmesi sonucuortaya çıktığını belirtti. Aksu, esnemenin yalnızca insanlara özgü olmadığını,kuşlar ve memelilerle, bazı sürüngenlerin de esneyebildiğini söyledi.İnsanlarda esnemenin anne karnında 11'inci haftada başladığını ifade eden Prof.Dr. Aksu, "Vücudun oksijen gereksinimi koşullara bağlı olarak gün içindedeğişir. Organizmanınartan oksijen ihtiyacı esneme ile karşılanır." dedi.)



(Yeniyapılan araştırmada ortaya çıkan bulgular, yorulduğumuz zaman niçinesnediğimizi açıklıyor. Esnemek, beyni serinletiyor ve daha randımanlı çalışmasınısağlıyor.



Esnemenin birincil amacı beyinsıcaklığını kontrol altına almak olduğunu açıklayan araştırmacılar, ortaya çıkan bulgularınuykudan önce ve sonra niçin esnediğimiz, niçin belirli hastalıkların esnemeyeyol açtığı, burundan nefes aldığımızda ve alnımız serinleyince esnemenin niçindurduğu gibi esneme hakkındaki çeşitli sırları çözdüğünü belirtiyorlar.



Binghamton Üniversitesi Biyoloji Bölümü'ndearaştırmacı Andrew Gallup, "Beyin bilgisayarlar gibidir. Serinlediği zaman daha iyiçalışır. Esnemek de beyni serinletiyor ve dolayısıyla daha randımanlıçalışmasına yol açıyor.Başka bir deyişle esneme bilgisayarlardaki vantilatörün işlevini görüyor"dedi. )



Ne dersiniz, yazımın başında sizlere hatırlattığım rivayetbilgiler, sizce doğru olabilir mi? Peygamberimiz hayatında hiçesnememiş olabilir mi? Esnemek, sizce şeytandanmıdır, yoksa Yüce Rabbimin yarattığı kullarının en önemli ihtiyacımıdır? Yorumsizlerin.



Bizlere düşen Allah ın rehberiyle yatıp, Allahın rehberiylekalkmak olmalıdır. Eğer bunu yaparsak, dine nifak sokmaya çalışanlar yanımızabile yaklaşamazlar. Yok eğer, sen Kur’an dan anlayamazsın diyenlere kanıp, onuyüksek bir yere asmış isek, birde üstüne üstlük Rabbin sakın velilerin ardınadüşmeyin uyarısını göz ardı edip veliler, şeyhler edinmişsek, işte o zaman akıkara, karayı ak görmemiz kaçınılmaz olacaktır.



Dilerim Rabbimden Kur’an ı rehber alan, onu anlayarak okuyup,ayetler üzerinde düşünen aklını kullanan, kendi imtihanına bizzat kendisi hazırlanmakadına, Kur’an ı yanı başından ayırmayan, doğruyu aramak adına çaba gösteren, körükörüne hiçbir bilginin ardından gitmeyen, Rabbin halis kullarından oluruz.


Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Ekim 2012, 14:53   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Peygamberimiz hayatında hiç esnememiş olabilir mi?




Güzel bir konu olmuş emeğinize sağlık.
Esnemenin insanın üstüne mahmurluk veren bir durumdur. Namaz ve dua okurken istem dışı insan nedense esniyor ve bunu şeytanın işi diye adlandırılıyor. O an şeytan insanın hak yolundayken engelleme çabası olarak düşünülüyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama. Ben esniyorum.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İnatla duama devam ediyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
hic


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Peygamberimiz'den (s.a.v) 100 hadis Burce Hadis-i Şerifler 0 27 Mart 2012 07:41
Peygamberimiz KarakıZ İslamiyet 0 19 Aralık 2011 19:30
Peygamberimiz'in Tebliğ YapraK İslamiyet 1 20 Mart 2009 02:52