IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By halukgta

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2013, 19:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Allah Domuz Etini Neden Haram Kılmıştır?





Allah Kur’an da, bizlerin ilk okuduğumuzda nedenini tamanlayamadığımız bir emir verdiyse, onu görmezden gelmek yerine, önce ona uymalıdaha sonrada nedenini araştırmalıyız. Belki çağımızın ilmi, bu emri gerektiğigibi açıklamaya yeterli olmayabilir. Ama bizler Allah ın yasakladığı şeylere,asla kuşku duymadan elbette kendi nefsimizce, ilavelerde yapmadan uymalıyız.Bilmeliyiz ki Allah bizler için, en güzelini önermiştir.



Yüce Rabbimiz domuz etini bizlere haram kılmıştır. Bunun nedeninibelki içinde bulunduğumuz yüz yılda, ilmin-bilimin ileri seviyelerde oluşunedeniyle biliyoruz. Geçmiş yüzyıllar önce, bu bilgilere sahip olmayan, Allahın emirlerine iman eden insanlar, hiç kuşku duymadan domuz etinden uzakdurmuşlardır. Elbette Allah ın emrinden sapanlara, sözümüz meclisten dışarı.



Peki, sizce Allah domuz etini, neden yememizi yasaklamış olabilir?Bu konuda edindiğim bazı bilgileri, sizlerle de paylaşmak istedim.



Hıristiyanlar eski İncillerinde, domuzun pis olarak geçtiğinibugün itiraf ediyorlar. Bildiğiniz gibi Yahudi inancında da domuz yemekharamdır.



Domuz her türlü şeyi yiyen, pis ortamlarda dolaşabilen birhayvandır. Yemek konusunda hiç ayrım yapmaz. Pis artıklar, çöpler ne koyarsanızönüne yer. Düşünebiliyor musunuz, domuz kendi ölmüş yavrusunu bile yiyen birhayvandır.



Domuzlar en hızlı ve en zayıf sindirim sistemine sahiptir. Sindirimleri4 saat sürüyor.Bu iyi ve sağlıklı bir süre değildir. Sindirimsistemi çok hızlı ve çok zayıf olduğundan, yediği şeylerdeki toksinleri tamamen temizleyemezler vedomuz kendi hücrelerinde depolar. Bu şu anlama geliyor, domuz pislikleri, çöplerive diğer hastalıklı canlıları yiyiyor ve etini yiyenler için, 4 saat sonrakasapta parçalara ayrılıyor ve yemeye hazır hale geliyor. Ne kadar büyük bir tehlike değil mi?





Buradaki sorun, toksinlerin tamamen temizlenmemiş olmasıdır. Diğer taraftan Allah ınbizlere helal kıldığı hayvanlardan inek, koyun ve benzerleri, bu hayvanlarınhepsi temizbeslenen vejetaryenlerdir. Onların sindirim sistemleri,domuza göre, çok daha ileri seviyede.



İneklerde 3 mide vardır ve taze temiz sebzeler sindirim sistemindeişlendiğinde, 12 saat sürüyor. Kıyasladığımızda bir tarafta 4 saat, diğer tarafta 12saat. Pislikçöp yiyen bir hayvanı mı tercih edersiniz, ya da taze temiz beslenen hayvanımıtercih edersiniz?



Zayıf sindirim sistemi olan, toksinleri depolayan mı? Yoksatoksinlerden tamamen temizlenmiş olanı mı?



Rabbimiz bir hüküm veriyorsa, bizlere düşen onu gereği gibiuygulamak olmalıdır. Elbette Allah ın haram demediği şeyleri de haramlaştırmak,bir o kadar yanlıştır, günahtır.



Aklımıza şöyle bir soru gelebilir. Peki, madem yememiz sakıncalı,Allah neden domuzu yarattı? İşte bu soruyu da kendimize elbette sormalıyız, amacevabını ararken nefsimizle değil, Kur’an ve aklın çizgisinden sapmadanaramalıyız, bu sorunun cevabını.



Bu soruya verilecek birçok cevap bulabiliriz. Elbette benimde bazıdüşüncelerim var, ama sanırım bu vereceğim cevap erken olabilir. Daha doğrucevabı bulabilmemiz için, ilime-bilime-tıbba, biraz daha zaman tanımalıyız diyedüşünüyorum.



Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK





























 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
allah, domuz, etini, haram, kılmıştır, neden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domuz etini boyayıp sattılar HANDSOME Sağlık Köşesi 0 17 Ekim 2012 16:35
Domuz Neden Haramdır cLaS Esrarengiz Olaylar 0 25 Haziran 2012 21:17
Domuz eti neden yenmez ? Ecrin Mikrobiyoloji 1 07 Eylül 2011 22:00
Allah Yalanın Her Türünü Haram Kılmıştır ! BaRoN İslamiyet 0 21 Nisan 2009 00:50