IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2016, 09:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamile ve emzikli kadınlar




Bebekler ve çocuklar

Hamile ve emzikli kadınlar

Anne adayları şunu bilsinler ki, karnındaki bebekleri bedenen kendilerinin bir parçası olduğu gibi ruhsal ve karakter bakımından da kendilerinin bir kopyasıdır. Onun için atalarımız: "Anasına bak kızını al" demişlerdir. Ben de şunu ilave ediyorum:

"Damadınız olacak gencin anasına bakın, kızınızı verin." Çünkü damadınız anasının bir parçasıdır. Hem de damadınızın anası kızı*nızın kaynanası olacaktır. Buna çok dikkat edin..

Hülâsa, demek istiyorum ki, kız çocuğu da, oğlan çocuğu da anasının kopyasıdır, çünkü onun bir parçasıdır.

Olumlu veya olumsuz anayı etkileyen her şey, kanundaki bebe*ğini de etkiler. Ananın üzgün oluşu bebeğin de üzgün olmasına, şen ve şakrak oluşu, bebeğin de şen ve rahat oluşuna sebep olur. Bu hu*susta baba adaylarına da mühim görevler düşmektedir. Çünkü ka*dınları şen yaşatıp mutlu kılan da, hayatlarını cennet hayatına dön*düren de, üzgün yaşatıp hayatlarını cehennem hayatına çeviren ve dünyaya geldiklerine pişman eden de kocalarıdır.

İşte karı- koca güzel huyları, olumlu davranışları ve bilinçli ya*şayışları ile güzel, gürbüz, zeki, şen, iyimser, sadakatli, kendilerine ve milletine yararlı çocuklara sahip olabilirler. Özellikle yeni evli*ler bu gerçekleri göz önüne alarak yaşamlarına ona göre yön versin*ler. Şunu bilsinler ki, doğacak çocukları kendilerinin bir parçası ve bir gölgesidir. Kendileri doğru olursa, çocukları da doğru olur. Eğ*ri bir şeyin gölgesi doğru olmaz.

4-Helâlden yedirmeli

Baba helâlinden kazanıp çocuklarına helâl lokma yedirmelidir. Haram kazançla beslenen çocuklardan kimseye hayır gelmez. Böy*le yapan babalar büyük günaha girerler; ileride çocuklarının da gü*naha girmesine sebep olurlar.

5-İyi duygular aşılamalı

Ana ve baba, çocuklarının kalbine sevgi, şefkat, saygı ve itaat tohumları ekmeliler, kin, isyan, intikam ve düşmanlık tohumları ek-memeliler. Bütün hareket ve davranışlarında çocuklarına olumlu ve güzel örnek olmalılar.

Ana- babalar şunu iyi bilsinler ki, çocukları kendilerinin kopya*sıdır. Ayrıca çocuklar çok narin ve duyguludurlar, her şeyden çabuk etkilenirler. Onları sevdiğini belirtici bir söz, bir bakış, bir ikram ve ana- babanın birbirini sevmesi.. Hep bunlar çocukların kalbine bi*rer sevgi tohumu ekmektir. Buna karşılık büyüklerin kırıcı sözleri, acımasız oluşları, eziyet ve zulümleri, çocuğun kalbine kin, intikam ve düşmanlık tohumu eker.

Ana babalar şunu iyi bilsinler ki, büyüklerin birbirine karşı sev*gi ve saygısı çocukları da saygılı kılar. O halde büyükler çocukları*nın yanında asla tartışıp çekişmesinler, aralarında kavga etmesinler. Eğer kavga etmişlerse, çocukları bunu fark etmeden hemen barış*sınlar. Büyüklerinin çekiştiklerini, kavga ettiklerini, birbirlerini üz*düklerini gören çocukları, önce üzülürler, ikisine de gücenirler. Bi*rinin haksız olduğunu anlayınca da haklı olana acır, onun yanında yer alırlar, haksız olandan ürker, kaçarlar. Küçük oldukları için o anda ona bir şey yapamazlar ama, bu haksızlığı yapmışsa ona karşı kinleri, düşmanlık ve intikam duyguları- farkında olmadan- kendi*leriyle birlikte büyür, kökleşir. Sonrada filiz verir. O haksızlık ya*pana önce itaatsizlik başlar, sonra da isyan ederler. Ana-baba bu tehlikeli sonucu göz önüne alsınlar, kendi aralarında uyumlu olsun*lar, iyi geçinsinler, çocuklara da güzel örnek olsunlar.

Kendilerine karşı gelen, baş kaldıran ve asi olan çocuklarını suç*lamadan evvel büyükler kabahati kendilerinde arasınlar. Çocuklar fotoğraf makinesi gibidirler; gördüklerini ve duyduklarını kalblerine nakşederler. Yeri ve zamanı gelince de onu meydana çıkarırlar.

6- Çocuğu uygun işlerle yetiştirmeli

Kimi aileler de güya çocuklarını çok sevdiklerinden onlara bir şey yaptırmazlar, küçükken işe ve hizmet etmeye alıştırmazlar. On*ları şımarık ve tembel büyütürler. Bu çocuklar büyüyünce büyükle*rine itaat etmezler, zira hizmet etmeye alışmamışlardır. Söz dinle*yip verilen emri yerine getirmek onlara çok ağır gelir. Bunda da ka*bahat, yine onları şımarık ve tembel yetiştiren büyüklerindir.

Bu tarz büyüyen çocuklar iş hayatında da başarılı olamazlar. O zaman da kendilerini iş yapmaya alıştırmayan büyüklerine sitem eder, onları suçlarlar.

Bu durumları göz önüne alarak, büyükler çocuklarını hem sev*meli, hem korumalı, hem de yeri geldikçe onlara iş yaptırmalıdır. Disiplin ve itaati öğretmeli, kendi işlerini kendileri yapmaya ve başkalarına da hizmet etmeye alıştırmalıdırlar.

7-Büyükler kötü örnek olmamalılar

Çocuklar etraflarında hep güleç yüzlü ve şen insanlar görürler*se, güleç yüzlü ve neşeli büyürler. Asık suratlı ve kaba insanların arasında suratları asık, kaba ve katı yürekli olurlar. Büyüklerinin zıtlaştığım göre göre, onlar da inatçı olurlar. Eğer onların birbirle*riyle güzel ve uyumlu geçindiklerini görürlerse, kendileri de uysal ve uyumlu olur, herkesle güzel geçinmeye alışır ve inatçı olmazlar.

Çocuklar büyüklerden gördüklerini yaparlar. Bu hususu göz önüne alarak büyükler hiç bir hususta onlara kötü örnek olmamalılar. Daima, her bakımdan güzel örnek olmalılar.

Mesela sigara içmek çok zararlı ve çok kötüdür. Çünkü sigara içen kendi kendini zehirlemekten başka, teneffüs edilen havayı kir*letmek suretiyle başkalarına da zarar veriyor. Çocukların yanında onu içmek daha kötüdür. Çünkü onlara da kötü örnek olunur.

Hayır kurumlarına bağış, fakir ve düşkünlere yardım gibi yarar*lı işleri çocukların yanında yapmak güzeldir. Zira onlar da büyük*lerinden göre göre hayır yapmaya alışırlar. Daha iyisi de, hayır iş*lerini çocukların eliyle yaptırmaktır.

__________________
SusKun ve Sessiz Mürekkep...


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamile ve emzikli kadınlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Menopoz, Gebe, Emzikli ve P.O.S. Beslenmesi Kızın1i Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 19 Ağustos 2013 03:34
hamile kadınlar hakkında yaptığı yorum ile şaşırttı. SeckiN Haber Arşivi 0 25 Temmuz 2013 10:55
Emzikli Ateş Ölçer Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 10 Kasım 2012 23:48
Hangi kadınlar daha zor hamile kalır? Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 21 Eylül 2010 14:07