IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2016, 06:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İNSANIN AİDİYET İHTİYACI VARDIR




İNSANIN AİDİYET İHTİYACI VARDIR
Ait olma gereksinimi insanın fıtratında vardır. Özellikle ergenlik döneminde daha belirgin hale gelen aidiyet ihtiyacı, kişinin bir aileye bir gruba dahil olma meyli ile ortaya çıkar. Yani kişi toplumda etkin olabilmek ve kendini insanlık ailesinin bir üyesi olarak görmek istemektedir. Ancak diğer taraftan da, kendine özgü bireysel bir yaşamı vardır. Sağlıklı bir insan bu iki unsur arasında tutarlı bir denge sağlar. Yani insanın hem kendine ait özel bir alanı, hem de yaşadığı toplumla kurduğu özel bağları vardır. İnsan, fiziki varlığıyla maddi alemle ilişki kurarken, ruhsal varlığı ile ulvi ve yüce bir aleme yükselebilmektedir. Allah insanın bu ikili tabiatını şöyle ifade eder: "Biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik. Kişinin aşağıların aşağısına inmesi, fıtratından sapması ve asli sorumluluklarını ihmal etmesi ile olur. İnsanın hem müspet hem de menfi yönünün olduğu inkar edilemez. Allah onun olumlu tarafını geliştirmesini ve insan olarak yaşamasını istemektedir.


Beden insanın hevalarını, dürtülerini ve zayıflığını temsil ederken, ruh ulviliğin göstergesidir. İnsan hayat boyu bu iki zıtlık arasında gidip gelir. İnsan bir ailenin ve bir toplumun üyesi olarak dünyaya gelir ve bu zıtlıklar arasında bir denge kurar. Hayat iyi ile kötünün savaşından ibarettir ve insan kendisine yol gösterecek, rol modeli olacak kimselere ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı ilk günlerde anne baba ve ailenin diğer fertleri karşılar.

__________________
SusKun ve Sessiz Mürekkep...


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
insanın aidiyet ihtiyacı vardır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BİR İNSANIN KAFASINDA KAÇ TEL SAÇ VARDIR? Lcia Merak Ettikleriniz 0 22 Ekim 2014 22:21