IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Genel İslami Konular (https://www.ircforumlari.net/genel-islami-konular/)
-   -   Kadınlar alış veriş hastalığına daha yatkın (https://www.ircforumlari.net/genel-islami-konular/746127-kadinlar-alis-veris-hastaligina-daha-yatkin.html)

Kaf_Dağı 15 Nisan 2016 06:10

Kadınlar alış veriş hastalığına daha yatkın
 
Kadınlar alış veriş hastalığına daha yatkın

Alış veriş hastalığı günümüz kadınlarının en büyük sorunu haline gelmiştir. Evinde rutin işlerini bitiren hanımlar, marketlere, alış veriş merkezlerine mağazalara koşuyor.
Hayatı anlamlı kılacak hedeflerden yoksun olan hanımlar, ihtiyaç olsun ya da olmasın bir şeyler alıp evine dönüyor. Alınan eşyalar ile yaşanan anlam boşluğunu doldurmaya çalışıyorlar.

İhtiyaçlarımız dahilinde hepimizi alış veriş yaparız. Bunu bir patoloji olarak görebilmek için alış verişin bağımlılık derecesine ulaşmış olması gerekir. Yani kişinin, kontrolsüz bir şekilde alış veriş yapması ve vesile ile geçici bir süre rahatlamasıdır. Bu kimseler yapılan alış verişler ile geçici bir haz yaşarlar fakat bu bir süre sonra suçluluk, pişmanlık ve değersizlik duygusuna dönüşür. Alış veriş sonrası yaşanan sıkıntılar kişide yeni problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Erkekler, elektronik araçlara ilgi duyarken kadınlar, takılara ev ve giyim eşyalarına ilgi duyuyorlar. Kredi kartları ise, insanların alış veriş bağımlılığını etkiliyor. Cebinde parası olmayan insanlar "nasıl olsa kredi kartım var" diye düşünerek alış veriş yapıyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net