IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2022, 18:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İslamda Burçlar ve Astroloji




İslamda Burçlar
İslamda burçlar konusunu incelerken ele alınması gereken en önemli husus, astronomi biliminin kapsadığı alanlara bakmaktır. Nihayetinde dinimiz ilim ve bilime karşı olmayıp tam aksine bilimle iç içe olan bir dindir. Yani konunun esasına indiğimizde, İslam astronominin bilimsel kısmına değil, insanların geleceği hakkındaki bilgileri burçlar üzerinden edinmeye çalışmasına karşı gelmektedir. Hiç kimse gelecek hakkında, Allah’ın bildirdiğinden daha fazlasını bilemez. Bu nedenle burçlar üzerinden bu şekildeki yorumlamalar, dinimizce doğru kabul edilmemektedir.

Yıldız Falcılığı İslamiyete Göre Haram Mıdır?
Yıldız falcılığı gibi, kişinin geleceği hakkında bilgi verildiği iddia edilen tüm falcılık yöntemleri, şarlatanlık ve dolandırıcılık yapan kişilerin insanların parasını almak için ortaya attıkları yöntemlerdir ve geçerliliği olmamakla birlikte dinimizce bütün fallar gibi yıldız falcılığı da haramdır.

Olaya mantık çerçevesinde bakıldığında dahi, bir insanın başkasının geleceği hakkında falcılık gibi yöntemlerle bilgi edinmesi mümkün değildir. Eğer mümkün olsaydı bu kişiler kendi geleceklerini maddi olarak kurtaracak güce sahip olup, falcılık gibi şarlatanca işlerle uğraşmazlardı. Bu gibi şeyleri hangi açıdan düşünürsek düşünelim, dinimizin tasvip etmediği şeylerle karşılaşmak mümkündür.



Zira Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hiç kimseye gelecek hakkında Allah-u Teâlâ’nın kendisine bildirmiş olduğundan daha fazlasını tebliğ etmemiş, sadece Allah’ın kendisine göndermiş olduklarını insanlara sunmuştur. Elbette ki yaşanmış şeyler ve deliller üzerinden geleceğe dair tahminler yapmak mümkün olsa da, adından da anlaşılacağı gibi bunların tamamı bir tahmin olmaktan öteye gitmeyecektir.

Kimileri İslam’da bulunan tevhit inancına rağmen kendi kendine burçlar üzerinden insanların geleceği hakkında yorumlar yapıyor olsa da, bu dinimize tamamen ters bir durumdur. İslamiyet’in ince çizgisini net bir şekilde kavramak, hangi ölçüden bakılırsa bakılsın dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlardan birisidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
islam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İslamda Yardımlaşma EmekTar İslamiyet 0 25 Nisan 2022 15:42
İslamda Burçlar ve astrolojinin yeri Estela Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 14 Ocak 2013 18:07
İsimlerin Baş Harflerine Göre Astroloji-Burçlar-Karakterler pyracantha Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 17 Eylül 2011 22:24
Astroloji okulu Astroloji nedir? tarihçesi. Dilara Burçlar, Fallar ve Kehanetler 1 11 Mart 2009 20:31
İsLamda asTroLoji konTes İslamiyet 2 10 Mart 2009 07:21