IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Nisan 2006, 20:15   #1
PuSAt
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski PC'lerinizi atmayın değerlendirin




Sürekli gelişen bilgisayar teknolojisi karşısında eskiyen bilgisayarlar, çöpe atılması yerine çok daha yararlı şekilde kullanılabilir.

Windows XP veya 2000 Servis Paketi 4 işletim sistemi bulunan, ancak eskiyen bir bilgisayarın ömrünü uzatmak için birçok seçenek var. Öncelikle bu bilgisayarlar, birincil veya yedek server olarak kullanılabilir.

Kullanıcılar eski bilgisayarlarını yedekleme için 'tape drive' veya 'external hard drive' olarak değerlendirebilir. Eski PC'yi yedek olarak kullanmak, olası ana sürücü arızalarında bilgilere ulaşılması şansını da artıracaktır.

Mini mini network

ADSL ve kablo internetin yaygınlaşmasıyla kullanımı artan 'router' ile eski makine de sisteme dahil edilerek bir mini network kurulabilir. Sürücüler iki makineyle paylaşılabilir ve böylece sürücüler birbirlerini görebilir.

Bunun için Explorer'a giderek sürücüye sağ kliklemek, sonra da 'sharing and security'yi tıklamak gerekiyor. Daha sonra 'share this folder'a, 'share name' altına 'C' yazdıktan sonra 'permissions'a kliklemek ve 'full control' yazmak yeterli oluyor.

Makineleri konuşturun

Böyle bir mini network kurmak için makinelerin birbirleriyle konuşabilmeleri amacıyla bir çalışma grubu kurulabilir. Bunun için önce 'my computer'a, sonra 'properties', ardından da 'computer name' bölümüne kliklemek gerekiyor.

Bu aşamada eski bilgisayara yenisinden farklı bir isim verilmesi yeterli oluyor. Ayrıca 'workgroup' altına 'workgroup' yazılması ve bu işlemin her iki makine için de yapılması gerekiyor.

Yeni kullanıcı ekleyin

Sisteme yeni kullanıcı eklemek için önce 'my computer'a sağ klik, sonra 'manage'a klik, 'local users and groups'un altına 'users' yazmak, ardından da 'action>new user'a gitmek, bir kullanıcı ismi ve şifre eklemek yeterli oluyor.

Bunların ardından Windows Explorer'a giderek 'my network places' bölümünü klikledikten sonra 'entire network>windows network' bölümüne gözatılmasıyla (browse) diğer makineyi de görmek mümkün oluyor.

Aynı dosyada birkaç kullanıcı

Eski bilgisayarı yedekleme sürücüsü olarak kullanmak için var olan yedekleme yazılımı veya Windows ile gelen 'windows backup software' (Start>Programs>Accessories>System Tools>Backup altında bulunabilir) programından yararlanılabilir.

Eski makineden yedek sürücü olarak yararlanmanın yanı sıra, diğerleriyle paylaşılan dosyaların kaydedileceği sürücü olarak da faydalanılabilir. Böylece kullanıcı ile arkadaşları aynı dosyanın aynı versiyonu üzerinde çalışabilir.

Deneme tahtası

Eski makine ayrıca, yeni makinede kullanılmasından çekinilen yazılım ve programların denenmesi ya da yeni makinede çalışmayan Windows 98 gibi yazılımların çalıştırılması için kullanılabilir.

Aslında güzel bir haber normalde önemli olan dosya larımız v.s lerimizi eski pc'mize atarak eski pc yi depo olarak kullanabiliriz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
atmayin, atmayın, değerlendirin, degerlendirin, eski, pclerinizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Twitter'da eski "tweet"lerinizi bulun Deep Twitter Haberleri 0 21 Kasım 2014 19:18
Eski cep ve tabletinizi çöpe atmayın! Deep Cep Telefonlar 0 15 Kasım 2014 18:13
Eski Mobilyalarınızı Değerlendirin Zen Ev Dekorasyonu 0 27 Kasım 2012 18:08
Eski Pc'nizi çöpe atmayın! Luis Windows 0 26 Nisan 2010 12:30
Partnerinizi Değerlendirin ? Collettivo Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Ağustos 2008 14:22