IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Nisan 2009, 22:28   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hz. İsa'nın yeni güzergahı bulundu




İsrailli bir arkeolog, binlerce yıldır inanılanın aksine, Hz. İsa'nın yargılandığı Antonia Kalesi ile sırtında çarmıhla izlediği "Via Dolorosa" (Çile Yolu) güzergahının farklı olduğununu iddia etti. yeni bir yol gösterdi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsrailli bir arkeolog, binlerce yıldır inanılanın aksine, Hz. İsa'nın yargılandığı Antonia Kalesi ile sırtında çarmıhla izlediği "Via Dolorosa" (Çile Yolu) güzergahının farklı olduğunu, yine Eski Kent içinde Ermeni mahallesinden başladığını öne sürdü.
Kudüs'teki Albright Enstitüsünden Dr. Şimon Gibson'a göre, Hz. İsa'nın Roma İmparatorluğu döneminde Vali Pontius Pilate tarafından yargılanarak ölümle cezalandırıldığı Antonia Kalesi, Eski Kent'in batı kesiminde, Jaffa Kapısı tarafındaki Ermeni mahallesinde "David Kulesi"nin yakınında bulunuyor.
Haaretz gazetesinin haberine göre, Dr. Gibson, bulduğu bir taş kaldırımdan yola çıkarak, Hz. İsa'nın 14 ayrı noktada durduğu ve sonunda çarmıha gerilip öldüğü yerde inşa edilen Holy Sepulchere kilisesine kadar uzanan Via Dolorosa'nın da gerçekte buradaki, halihazırda park yeri olan alandan başlaması gerektiğini söyledi. Dr. Gibson, Via Dolorosa'nun buradan kiliseye kadar uzandığını belirtti.
Söz konusu kalenin, Titus'un Kudüs'ü ele geçirdiği İ.Ö. 70 yılında yıkıldığına inanılıyor.
"İsa'nın Son Günleri" adlı, İngilizce bir kitap yayımlayan Gibson, kitabında Via Dolorosa'nın gerçek güzergahıyla ilgili geleneğin, Haçlılar döneminde değiştirildiği iddiasında. Haçlıların kentin Müslüman, Yahudi ve Hristiyanlarını katlettiğini ve geleneklerini de sildiğini söylüyor.
Haçlılar döneminde kentin kutsal coğrafi konumunun yeniden düzenlendiği ve şimdi "Antonia Kalesi" olarak bilinen alanda bir şapel inşa edildiği de kitapta belirtiliyor. Ancak, Gibson'a göre, bu alandaki kazılarda bulunan Roma dönemine ait kalıntılar buranın bir kale inşa edilmesine imkan vermeyecek kadar küçük bir alan olduğunu gösteriyor.
İsrailli arkeologlardan Prof. Meir Ben-Dov ise Gibson'un değerlendirmelerini "son derece saçma" olarak niteledi. Ben-Dov, o dönemin ünlü tarihçilerinden Josephus Flavius'un, binlerce diğer tanık gibi, Antonia Kalesi'nin Tapınak Dağı'nın (Haremüşşerif) köşesinde bulunduğunu söylediğini aktararak, "Ben, 1980'lerde kulenin temellerini ortaya çıkardım" dedi.
Ben-Dov'a göre, Romalı askerler Tapınak Dağı'na hiç girmedi ve bu nedenle de kale Tapınak Dağı'nın yanına inşa edildi. Josephus'un da o dönemde Romalı askerlerin Antonia Kalesinin surlarında durarak dua eden Yahudileri gözlediğini aktardığı belirtiliyor.
Kudüs'te Roma valisi Pontius Pilate'nin hükümranlığının ilk yılında, Mesih beyanları nedeniyle tepki çeken Nasıralı İsa, kentin Sanhedrin'in öfkesini çekmiş ve Roma makamlarının önüne çıkarılmıştı. Yeni Ahit'e göre, Yahudilerin Hamursuz (Pesah) bayramı dönemine denk gelen İsa'nın yargılanması çok kısa sürdü ve mahkemede İsa'ya "Sen Yahudilerin kralı mısın?" diye soruldu. İsa'nın buna cevabı ise "Söylediğiniz gibi" oldu. Pilate de İsa'nın çarmıha gerilmesi hükmünü verdi.
İsa'nın yargılandığı ve Antonia Kalesi olarak bilinen alan, Hristiyanlığın en kutsal mekanlarından biri oldu. Via Dolorosa olarak bilinen İsa'nın sırtında kendi çarmıhını taşıdığı 14 noktalık güzergahın ilki Antonia Kalesi. İsa'nın çarmıha görülüp öldüğü yerde ise sonradan Hristiyanların Hac yeri olarak kabul edilen Holy Sepulchere Kilisesi inşa edildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bulundu, guzergahi, isanin, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
3. köprünün güzergahı belli Angel Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 12:37