IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Ağustos 2011, 22:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Susmak Benimsemektir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Konuşmak kadar susmakta yaşamamızın bir parçasıdır.
Hayatın içersinde susmağa farklı anlamlar yüklenilmiştir.
Sesin çıkmayışı söyleyecek sözün olmayışı ve belki de beklentisi olmamaktır.

Havadaki sakinlik geminin yelkenin inmesi gözleri konuşturmak için yapılan hareket endişe ve olasılık hesapları arasındaki gelgitlerle biraz da huzursuz bekleyiştir. Soluklanma geçmişin ve geleceğin muhasebesi eğer bir sohbette konuşulanlar sıkıcı ve gereksiz bulunursa onların yerine geçmedir. Bir içe kaçış ve söylenemeyenlerin biriktirilmesi hassas kırılgan bir tepkidir. Yaşanan bir acı çaresizlik ve küçük bir hatırlatmadır.


İnsan farkında olmalı kendisinin olayların ve gidişatın. Susmak benimsemektir kimi zaman köleliği haksızlığın olduğu yerde susmak; seyirci kalarak egemen anlayışa destek vermedir. Bu anlayışa destek veren sözlere bakarsak: “Dertsiz aşım kaygısız başım.” “Ağam bey bilir işini aman sus hiç onlar yanlış yapar mı”? Bu sözler bireyciliği ve pasifliği kabul ederek halka hizmet sözleriyle iktidara gelen halkı kendine hizmet ettirmek isteyen anlayışın bir göstergesidir.

Bireyci ve pasifliği kabul eden anlayışa karşı aydınlık bir Türkiye için ülkeyi satmayın diye mücadele veren genç fidanlar bu uğurda mücadele vererek bunu da canlarıyla ödediler. Halkın susmasında baskıların ve darbelerin etkisi bulunmakla birlikte baskıcı anlayışlarda susmak yaşamın garantisi ve güvencesi olarak kabul edilir. Susana zarar gelmez de bu anlayışın söylemidir. Yakın tarihimizde Susurluk kazası da devlet siyaset mafya ilişkisini gözler önüne sermişti. Süreci basından izlemiştik. Olaya mizahi yönden bakarsak Salih Memecan’ın karikatüründe: Bir adam elini dudağına götürmüş sus urluk diyordu.


Sosyal yaşamımızda da susmanın önemini vurgulayan düşünce ve davranışlarla iç içeyiz. Geleneklerimizi gözden geçirdiğimizde temel temanın itaat ve susmadan yana olduğunu görürüz. Suskunluğu yenmek için eğitim ve çok yönlü bilgilenmekle birlikte yaşamda da duyarlılığın artırılması gerekir.

Toplumsal refleksi diri tutmak için “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sözüne vurgu yapılmalıdır. Söz sükût kadar değerli ve anlamlıdır. Haksızlık karşısında susmayarak direnç gösterilerek insan olmanın onurunu ve sorumluluğunu taşıyan kişi ona zarar da verse söylenmesi gerekenleri söylemelidir. Yaşamdaki hareketlerimizin temel direği susmak değil anlamlı bir şekilde konuşmaktan geçer.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
benimsemektir, susmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Susmak Zen Tarih 0 26 Mayıs 2014 16:21
Susmak.. Aruz Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 14 Şubat 2012 16:55
Susmak ~ aŁmiηa IF Ekstra 1 03 Nisan 2011 01:23
SuSmaK . . . aSsLı Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 11 Eylül 2007 13:13
Susmak.. She Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Eylül 2007 02:45