IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Haziran 2019, 16:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
​Ne Kadar ‘İğrenç’siniz?




​Ne Kadar ‘İğrenç’siniz?


Arada sırada yiyecekler bütün gece tezgâhın üstünde kalıyor ve yatak örtüleri değiştirilmiyor. Peki, bu durum hayatınızı mikroplara ne kadar maruz bırakıyor? Alışkanlıklarınızın sağlığınıza ne kadar zarar verdiğini öğrenin. Temizlik hataları, temizlik yaparken dikkat edilecekler, temizlikte dikkat edilmesi gerekenler gibi başlıkları topladığımız temizlik dosyasını açıyoruz.


Fincanınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?

Kahvenizi sade seviyorsanız, şanslısınız: Clemson Üniversitesi yiyecek güvenliği profesörü Doktor Angela Fraser, “Kahvenin antibakteriyel özellikleri vardır ve bakterilerin üremesi için gerekli besinleri içermez,” diyor. Süt ve kremalı içeceklerde bulunan protein ve şeker ise buna imkân sağlıyor. Eğer dudaklarınız süt artıklarına prim veriyorsa, milyonlarca mikroba ev sahipliği yapabilirsiniz. Tedbiri elden bırakmayın: Bardağınızı her seferinde yıkayın.

Tüm gün dışarda beklemiş bir pizzayı yer misiniz?

Pizzanın kenarları kuru, sosu asidik ve içindeki salam ve sosisler koruyucu katkılıdır. Yani bakteri oluşumunu desteklemez, diyor Fraser. Fakat domatesli ve ıspanaklı bir pizzanız varsa işler değişir: Nemlenmeye müsait malzemeler sizi altüst edecek mikropların yuvası olabilir (ishal ve kusma gibi). En iyisi ilk dört saat içinde pizzanızı buzdolabına koyun ki mikropların cirit atmaya şansı olmasın.

Bulaşık bezini kokana kadar değiştirmiyor musunuz?

O koku, iyi niyetle yapılmış bir fen deneyinin habercisidir. Bir şey kokmaya başladığında, “içinde büyüyen milyonlarca organizma var demektir,” diyor Reynolds. (Hasta olmak içinse sadece yüzlercesine ihtiyaç duyarsınız.) Bunların içinde E.coli ve salmonella da bulunabilir. İdeal olanı, her kullanımdan sonra makinaya atmanız. Eh, bunu kimse yapmayacağına göre, en azından kuruması için bir yere asın. Bu, bakterilerin yüzde 90’ını öldürecektir.

Sporda kullandığınız kıyafetleri tekrar tekrar giyiyor musunuz?

New Jersey’de bulunan Schweiger Dermatology Group’tan Doktor Jason Miller, “Çoğu erkek muhtemelen hiç rahatsızlık duymadan eski terli tişörtlerini giyebiliyor,” diyor. Kollarınızda ve göğsünüzde akneler çıkabilir; en kötü ihtimalle de stafilokok, mantar ya da kıl kökü iltihabına maruz kalırsınız. Gerçekten de dünkü kıyafetlerinizi giyiyorsanız, spordan sonra benzoil peroksit içeren bir duş jeliyle yıkanarak akneye sebep olan bakterileri öldürün.

Nevresimlerinizi ne sıklıkla değiştiriyorsunuz?

Birçok insan stafilokok bakterisini bir sorun yaşamadan cildinde taşır. Arizona Üniversitesi Environment, Exposure Science and Risk Assessment Center’dan Dr. Kelly Reynolds, siz uyurken doğal olarak ürettiğiniz bakteriler yeterince ürerse soruna yol açabilir, diyor. Nevresimlerinizi haftada bir yıkamaya çalışın ya da en azından yastık kılıfınızı yıkayın. Ağız, burun ve gözler bakterilerin vücuda giriş yoludur.

Tuvaletten çıkarken ellerinizi yıkamıyor musunuz?

Danıştığımız hiçbir uzman bunun kabul edilebilir olduğunu söylemedi, ancak bu en büyük kabahat değil. “Çişinizi yaparken mikrop kapmanız çok olası değil ancak tuvaleti kullanırken dışkınızdan elinize mikroskobik bir parçanın bulaşması tehlikeli olurdu,” diyor Vanderbilt Üniversitesi bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. William Schaffner. Tabii ki tuvaleti kullandıktan sonra ellerinizi sabunla yıkamanız tartışmaya kapalı bir konu.

Tuvalette mesajlaşıyor musunuz?

Bunu evde yapıyor ve yalnız mı yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse, konuşmanıza devam edebilirsiniz. Ancak umumi tuvalete gelince işler değişir, diyor NYU Tıp bölümünden Dr. Philip Tierno. Bir düşünün: Kapıya ve kapı koluna dokunuyorsunuz, bir virüs kapıyorsunuz ve onu mesajlaşırken telefonunuza aktarıyorsunuz. Daha sonra da telefon ağzınıza doğru geliyor ve virüs içeri giriyor. Bu adi nörovirüslerin bir tanesi bile sizi üç güne kadar tuvalete kapatmaya yetebilir (mesajlaşmak için değil). Cebinizden çıkarmayın.


Alıntı

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aliskanliklar, iğrençlik, pislik, temizlik, virüs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Steam Yaz İndirimleri Tarihi ​​Sızdırıldı BLueMooN Bilgisayar Oyunları 0 16 Mayıs 2019 09:37
Kaç Kardeş'siniz ? Sır Aile Evlilik ve Çocuklar 11 10 Nisan 2018 15:56