![]() |
Ejder nefesi nasıl yapılır? Ejder nefesi nasıl yapılır? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Yiyenin ağzından duman çıkaran dondurma” olarak bilinen ejder nefesi ya da ejderha nefesi son dönemde özellikle sosyal medyada çok popüler oldu. Doğal olarak birçok kişi ejder nefesinin nasıl yapıldığını ve dondurmanın üzerindeki dumanların kaynağını merak ediyor. Ejderha nefesinin duman duman olmasının sebebi üretiminde kullanılan sıvı azot. Nitrojen diye de bilinen ve atmosferin yüzde 78’ini oluşturan azot gazının özel tanklarda yüksek basınç altında sıvılaştırılmış hali olan sıvı azot, tuzlu ya da şekerli bezelerin üzerine dökülüyor ve ortaya ejderha nefesi çıkıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ejderha nefesi aslen ABD kaynaklı bir ürün. Tayland, Brezilya, İngiltere, İsveç gibi birçok ülkede de özellikle gençler tarafından eğlenceli bir alternatif olarak görülüyor ve tüketiliyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ejderha nefesinin bezeleri Türkiye’ye yurt dışından hazır geliyor. Bu ürünü müşterilerine sunan mekanlar, bezelerin üzerine sıvı azotu döküp servis ediyor. Sıvı azot basınçsız ortamda hemen uçtuğu için ejderha nefesinin 4-5 dakika içinde tüketilmesi gerekiyor. -Alıntı- |
Ejderha Nefesi Dondurma Ejderha Nefesi Dondurma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Yiyenin ağzından duman çıkaran dondurma” olarak bilinen ejder nefesi ya da ejderha nefesi son dönemde özellikle sosyal medyada çok popüler oldu. Doğal olarak birçok kişi ejder nefesinin nasıl yapıldığını ve dondurmanın üzerindeki dumanların kaynağını merak ediyor. Ejderha nefesinin duman duman olmasının sebebi üretiminde kullanılan sıvı azot. Nitrojen diye de bilinen ve atmosferin yüzde 78’ini oluşturan azot gazının özel tanklarda yüksek basınç altında sıvılaştırılmış hali olan sıvı azot, tuzlu ya da şekerli bezelerin üzerine dökülüyor ve ortaya ejderha nefesi çıkıyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ejderha nefesi aslen ABD kaynaklı bir ürün. Tayland, Brezilya, İngiltere, İsveç gibi birçok ülkede de özellikle gençler tarafından eğlenceli bir alternatif olarak görülüyor ve tüketiliyor. Ejderha nefesinin bezeleri Türkiye’ye yurt dışından hazır geliyor. Bu ürünü müşterilerine sunan mekanlar, bezelerin üzerine sıvı azotu döküp servis ediyor. Sıvı azot basınçsız ortamda hemen uçtuğu için ejderha nefesinin 4-5 dakika içinde tüketilmesi gerekiyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tadı Nasıldır? Sıvı azotla hazırlanmış atıştırmalıkların lezzetleri, sıvı azotun kendisinin bir tadı olmadığı için yumuşak bir tat olarak tanımlanmaktadır. Bunun yanında meyveli mısır gevreği, içene konan meyvelerin tadını alır. Bu şekilde sunulması ürün yelpazesini geliştirmekte ve bu da bu atıştırmalığı, pek çok kişinin damak tadına hitap eden bir tat haline getirmektedir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ayrıca gevreklere daha farklı tat vermek için çeşitli aromalar ve çikolatalı soslarda ejderha nefesine eşlik edebilir. Yenildikten sonra nefes alınıp verildiğinde sigara içiyormuş gibi ya da bir ejderhanın ağzından çıkan dumana benzer ilginç bir görüntü sunması çok egzotik bir görüntü oluşturmaktadır. Bu görüntüde ejderha nefesini gençler ve çocuklar için keyifli olduğu kadar aynı zamanda ilginç bir atıştırmalık haline getirmektedir. Alıntı. |
Cevap: Ejderha Nefesi Dondurma Yaz gelsede yesek :gulucuk: |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:10. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk