01 Ocak 2020, 15:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | DENİZLİ KEBABINI KİMLER BİLİYOR MEŞHUR DENİZLİ KEBABI ÇATALSIZ SERVİS EDİLİYOR Denizli yöresine özgü olması ve geleneksel yöntemlerle servis edilmesiyle bilinen ‘Denizli Kebabı’ lezzetiyle turistlerin tercihleri arasında yer alıyor. Geçmişi yaklaşık 100 yıl öncesine dayanan ve Denizlili ustalar tarafından bugüne kadar getirilen Denizli Kebabı, ağırlıklı olarak tarihi Kaleiçi Çarşısı ile Bayramyeri Meydanı arasında yer alan lokantalar ile şehrin birçok bölgesindeki iş yerlerinde müşterilerin beğenisine sunuluyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. DENİZLİ KEBABI’NIN LEZZET SIRRI Bölgede yetişen 1 yaşını geçmemiş erkek kuzu etinden yapılan ve elle yenilen kebaba lezzet veren özelliklerden biri de sakız ağacının kullanıldığı kara fırında pişirilmesi olarak biliniyor. Önce ikiye ardından da sekiz ya da on parçaya ayrılan kuzu, paslanmaz demirle iki tarafından şişleniyor. Belli sıcaklığa gelen fırının sağ tarafındaki kalaylı iki bakır tavanın üzerindeki askılara önce kürek ardından fileto daha sonra da ön kol ve kaburga diziliyor. Fırının sol tarafında yanan ateşle sağ tarafındaki parça etler arasındaki boşluğa ise kuzu kelle bırakılır ve pişirilmeye bırakılıyor. Denizli kebabının pişirme süresinde bir zamanı belirtilmez ancak bütün maharet ise ustanın deneyimiyle açıklanıyor. Pişen kebaplar, çift kefeli oturak teraziyle tartıldıktan sonra tahta üzerindeki pidenin üstüne yerleştirilip satırla kesilerek servis tabaklarına özenle yerleştirilir. Denizli kebabının lezzeti, kuzudaki yağ ve pişirilmesinden gelir ve yanında domates ile kuru soğan ikram ediliyor. Meşhur Denizli Kebabı’nı yemenin ise bir usulü var o da; çatal ve bıçaksız, yani elle yemek. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. “KEBABIMIZ ÇATALLA SERVİS EDİLMEZ” Pamukkale ve çevresindeki tarihi yerleri görmeye gelen yerli ve yabancı turistler lezzeti ün yapmış kebabı tatmadan kentten ayrılmıyor. Kebap ustası Gürsel Basmacı, yaptığı açıklamada, bu lezzetin, taze kuzu etinin fırın ateşinde pişirilmesiyle oluştuğunu söyledi. Ustalık becerisinin yanı sıra fırının sıcaklık seviyesinin de çok önemli olduğunu dile getiren Basmacı; “Bu tatlı telaşımız, sabah erken saatlerde fırının yakılmasıyla başlar. Her şey bir özen ve süre içerisinde gerçekleştirilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kebap ortalama 2 buçuk saatte pişer ve kıvama gelir. Şu anda 1 kilo kebap 130 Lira’dan satışa sunuluyor. Etin çok önemli olduğunu belirtmek lazım. Denizli Kebabı’nın içine katkı girmesi mümkün değil. Kebabımız çatalla servis edilmez. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şehre gelen yerli ve yabancı turistler kebap yemeden Denizli'den ayrılmaz. Son yıllarda bu rağbet arttı. | |
|
02 Ocak 2020, 10:14 | #2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: DENİZLİ KEBABINI KİMLER BİLİYOR Güzel görünüyor daa geçen sene denizlideydim hiç kimse bize bahsetmedi bu kebaptan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
02 Ocak 2020, 10:16 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: DENİZLİ KEBABINI KİMLER BİLİYOR Dehşetül vahşet bir lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tafsiye ederim Kebapçı Kadir'de yemelisiniz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
11 Ocak 2020, 13:50 | #5 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: DENİZLİ KEBABINI KİMLER BİLİYOR
şiddetle yemelisin diyorum kardeşim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
|
11 Ocak 2020, 13:51 | #6 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: DENİZLİ KEBABINI KİMLER BİLİYOR
İnşallah Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
11 Ocak 2020, 13:56 | #7 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: DENİZLİ KEBABINI KİMLER BİLİYOR Gece gece canimiz cekti. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
denizli, denizli kebabı, kemal akkaya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ANKARA ile DENİZLİ ARASI KAÇ KİLOMETRE | Desmont | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 18 Ocak 2015 17:20 |
DENİZLİ YÖRESİNİN YEMEK KÜLTÜRÜ | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:54 |
DENİZLİ ASKERLİK ŞUBESİ | Desmont | Askerlik Şubeleri | 0 | 30 Ekim 2014 19:53 |
NİÇİn gÜlÜmsedİĞİmİ bİlİyor musunuz? | Sır | İslamiyet | 0 | 11 Nisan 2010 11:00 |
Kİmler allah yolundadir? | Sır | İslamiyet | 0 | 11 Nisan 2010 10:44 |