IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Ocak 2020, 17:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sevilen Ve Karizmatik Görülen İnsanların Asla Yapmadığı 10 Şey




Siz de çevrenizde fark etmişsinizdir, herkesin mutlaka seveni vardır ancak bazı insanları herkes sever. Bu kişiler, yaptıkları şeylerle, söyledikleri sözlerle karizmatik bir imaj sergilerler ve herkes tarafından sevilirler. Peki sizce bu kişilerin sırrı ne? Herkes tarafından sevilen insanların sırrı, birçok kişinin yaptığı bazı şeyleri yapmamalarından kaynaklanıyor.
İşte herkesin sevdiği karizmatik insanların asla yapmayacağı 10 şey:


1. Suçlamayın.
Arkadaşlar hata yapabilir. Çalışanlarınız beklentilerinizi karşılamayabilir. Bir mağazada çalışan satış görevlileri size iyi hizmet vermeyebilir. Siz de onları bu yüzden suçlarsınız. Oysa belki de kendinizi suçlamanız gerekiyordur. Belki siz karşınızdakine yeterli eğitimi vermediniz, çok fazla talepte bulundunuz, karşılıklı güven ortamını sağlamadınız. Belki siz de sandığınız kadar iyi değilsiniz. İşler istediğiniz gibi gitmediğinde sorumluluk almak mazoşistlik değil, insanı güçlendiren bir şeydir çünkü böylelikle bir sonraki sefer daha iyisini yapmaya odaklanırsınız.


2. Kontrol etmeyin.
Patron olabilirsiniz, çalıştığınız sektörün lideri olabilirsiniz, herkesi peşinden koşturan bir cazibeye sahip olabilirsiniz. Tüm bunlara rağmen kontrol edebildiğiniz tek şey kendinizsiniz. Başkalarını kontrol etmeye başladığınızda, kendi hedeflerinizi, hayallerinizi, fikirlerinizi başkalarından üstün görüyorsunuz demektir. Ayrıca, en iyi kontrol kısa süreli olandır. Kontrol uzun süreli olduğunda, yarattığı korku, güç veya otorite duygusu uzun vadede karşınızdakine kendini kötü hissettirir.


3. Etkilemeye çalışmayın.
Kimse sizi güzel kıyafetleriniz, arabanız, sahip olduğunuz mevki, unvanınız veya başarılarınız için sevmez. Bunların hepsi hayatta sahip olduğunuz “şeylerdir”. İnsanlar bu sahip olduğunuz şeyleri sevebilir ancak bu sizi sevdikleri anlamına gelmez.


4. Takılıp kalmayın.
İnsan korktuğu zaman veya kendini güvende hissetmediğinde, en iyi bildiği şey neyse ona tutunup kalır. Üstelik o şey sizin için iyi bir şey olmasa da… Korku veya güvensizlik duygusundan kurtulmak mutluk olmak anlamına gelmez. Bu yüzden ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz şeye tutunup kalmak sizi daha mutlu bir insan yapmaz. Aksine bazı olayları akışına bırakmalı ve elde edebileceğiniz deneyime odaklanmalısınız.


5. Bölmeyin.
Bir konuşmayı, eylemi bölmek sadece kabalık değil. Birini böldüğünüz zaman, aslında o kişiye onu dinlemediğinizi söylemiş oluyorsunuz. İnsanların sizi sevmesini istiyorsanız onları dinleyin, size söylediklerine odaklanın. Anladığınızdan emin olmak için sorular sorun.


6. Mızmızlanmayın.
Kelimelerin gücü olduğuna inanın. Hayatınızdaki sorunlarla ilgili mızmızlanmak, kendinizi daha iyi değil daha kötü hissetmenize neden olur. Eğer bir şeyler yolunda gitmiyorsa, şikayet ederek vakit kaybetmek yerine o durumu düzeltmekle vakit harcayın. Kötü giden şeylerden bahsetmek yerine iyi giden şeylerden bahsedin.


7. Eleştirmeyin.
Daha eğitimli, daha deneyimli, daha güçlü olabilirsiniz. Ancak bu sizi daha zeki veya daha iyi yapmaz, sadece sizi siz yapar. Aslında siz de herkes gibisiniz. Herkes birbirinden farklıdır, daha iyi veya daha kötü değil, sadece farklı. Herkesin aynı görmeye çalışmak yerine insanların farklılıklarının kıymetini bilin.


8. Öğüt vermeyin.
Hayatta yükseldikçe ve başarılar kazandıkça, başkalarından daha çok şey bildiğinizi ve bunları başkalarına anlatmanız gerektiğini düşünmeye başlayabilirsiniz. İnsanlara gidiş yolunu değil finali anlatırsanız, onlar sizi duysa bile kulak verip dinlemezler ve sizin etrafınızda olmak istemezler.


9. Geçmişte yaşamayın.
Geçmiş değerlidir. Geçmişteki hatalardan dersler çıkarmak, geçmişteki güzelliklerin kıymetini bilmek değerlidir. Ancak geçmişi geçmişte bırakmayı unutmayın. Söylemesi kolay, yapması zor olabilir. Geçmiş bir alıştırmadır, sizi tanımlamaz. Geçmişteki yanlışları düşünün ve çıkarmanız gereken dersleri çıkarın. Bir sonraki sefere aynı şeyleri yapmamak için özen gösterin.


10. Korkunun sizi esir almasına izin vermeyin.
Hepimiz hayatta birçok şeyden korkuyoruz. Hayatta olabilecekler, değişebilecek şeyler, olası başarısızlıklar, başkalarının hakkımızda düşündükleri hepimizi korkutuyor. Endişelenmemek, doğru zamanı beklememek, biraz daha düşünmek için zaman istememek elde değil. Ancak korkuların sizi ele geçirip hayatın elinizden kayıp gitmesine izin vermeyin. Eğer bir şeyi planlıyorsanız, doğru zamanı bekleyerek yıllarınızı harcamayın. Hayallerinizi gerçekleştirmek için bugünden itibaren çalışmaya başlayın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asla yapmadığı 10 şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mansur Yavaş: asla ve asla ‘ÇALIYOR’ ama ‘ÇALIŞIYOR’ dedirtmeyeceğim. oMeN Haber Arşivi 4 23 Eylül 2019 16:37
Mustafa Sandal - Alışkanlık Yapmadığı Sürece Ecrin M, N, O, Ö, P 0 11 Mart 2014 10:39
Darbe yapmadığı için tutuklanan bir Genelkurmay Başkanı PassioN Haber Arşivi 0 15 Ocak 2012 19:53
Bir yemek yapmadığı kaldı! dreamy Cep Telefonlar 0 25 Kasım 2011 14:17
Sürücülerin direksiyonda yapmadığı kalmadı! Slipknot Otomobil Haberleri 0 26 Temmuz 2010 15:42