IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Şubat 2020, 13:24   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
20 yeme içme trendi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 FİT VE SAĞLIKLI
Organik, sağlıklı ve kaliteli gıdalara ilgi artacağı için fit ve healty cafe'lerin sayısında artış görülecek.

2 KASE KÜLTÜRÜ 
İnsanlar artık doyurucu ve sık öğünleri tercih ediyor. Hızlı ve rahat sindirilen ürünler, özellikle atıştırmalıklar çok daha revaçta. Kaselerin içinde, chia tohumu, keten tohumu ve karabuğdaylı sunumlar 2020'nin de gözdesi olacak.

3 YENİ NESİL SÜTLER
Laktozsuz ve probiyotik süt ve süt ürünleri hayatımızda standartlaşmaya başladığı gibi soya, badem ve Hindistan cevizi sütünü de 2020'de özellikle yeni nesil kahvecilerde daha rahat bulabileceğiz.

4 GLUTENSİZ & VEGAN
Glutensiz ve vegan besinlere menülerde daha çok yer verilecek. Tohumlarla ve glütensiz unlarla yapılan ürünler, hayvansal gıdalardan arındırılmış reçetelerle hazırlanan yiyecekler daha çok tüketilecek. <

5 SOKAK LEZZETLERİ
İnsanların sokak lezzetlerine ve sakatata olan ilgisini fark eden fine-dining restoranların menülerine ilave etmeye başlamasıyla en kaliteli malzemelerle hazırlanmış kokoreç ve ıslak hamburger gibi seçenekleri en şık mekanlarda da görebileceğiz.

6 PAYLAŞIM KEYFİ
"Sharing is caring" en moda yükselen akım. Birer ana yemek almaktansa ufak ufak birçok lezzeti ortaya söyleyerek, dostlarla paylaşarak daha çok yemeğin tadına bakmak daha popüler.

7 SIFIR ATIK
Çevre bilincinin artması ile tüketiciler artık "sıfır atık" hedefiyle hareket ediyorlar. Bu anlamda da satın aldıkları yemeğin üretim süreçlerini de inceleyip tercihlerini o yönde kullanacaklar.

8 SOSYAL MEDYA ETKİSİ
"Food is the new fashion" akımı ile sosyal medyada paylaşılabilir yemek ve sunumlar, bunları hazırlayan ya da dekorasyonlarında "Instagram point" olan mekanlar çok daha popüler. Geçtiğimiz yıllarda San Sebastian cheesecake'in yarattığı popülariteyi önümüzdeki dönemde farklı ürünler ve mekanlarda da sıkça görebiliriz.

9 MANDA VE KEÇİ SÜTÜ
Manda ve keçi sütü ile hazırlanmış burrata, mozarella, stracciatella gibi ürünleri sofralarımızda çok daha fazla tüketeceğiz. Çok başarılı yerli üreticilerin pazara girmesi ve fiyatları makul seviyelere çekmesi, hem restoranların menülerine hem de tüketici tercihlerine yansıyacak.

10 AÇIK MUTFAK
Müşteriler yiyeceklerinin nasıl yapıldığını görmek istediğinden, daha fazla restoran açık mutfak konseptine yönelecek, şefin önünüzde bir tadım setini hazırladığı ve anlattığı "chef table" akımına da daha çok rastlıyor olacağız.

11 GASTROFESTLER
Geçmiş senelerde Gaziantep ile başlayan ve iç pazardan globale yayılan gastronomi festivalleri daha da sık düzenleniyor olacak.

12 ALKOLSÜZ İÇECEKLERİN YÜKSELİŞİ
Fermente içecekler ve ara öğün olarak tüketilecek alkolsüz içecekler yaygınlaşacak.

13 SAĞLIKLI ÇOCUKK MENÜLERİ
Çocukları için çok daha sağlıklı menüleri tercih eden ebeveynler için kinoa ve tam tahıllı süper yiyeceklerin olduğu menüler çok daha yaygınlaşacak.

14 TÜTSÜLENMİŞ KOKTEYLLER
Özellikle mixolojistlerin kokteyllerde ön plana çıkardıkları tütsülenmiş ve is tadının baskın olduğu içecekler, 2020'nin de sohbetlerinin en keyifli eşlikçileri olacak.

15 SAĞLIKLI TATLAR
Tatlılarda hamur, krema ve şeker kullanmadan hazırlanan lezzetli ve sağlıklı seçeneklere yönelim olacak.

16 GELENEKSELE DÖNÜŞ
Odun ateşinde ızgara yapma gibi geleneksel yöntemlerin yemekleri çok daha lezzetli hale getirdiğinin farkına varılmasıyla, endüstriyelden geleneksele dönüş yaşanacak.

17 SEYAHATİN DÖNÜŞÜMÜ
Gezi ve seyahatlerde adeta bir dönüşüm olacak. Artık daha çok ruhumuza yönelik, entelektüel ve kültürel paylaşımların ön planda olduğu seyahatleri daha sık yapıyor olacağız.

18 MEDİTASYON
Toplu olarak yoga ve meditasyon yapılan, sağlıklı beslenilen, vücudu adeta kampa aldığımız geziler ve bu tarz hizmetler sunan otellerin sayısında artış görülecek.

19 YAPAY ZEKA
Popüler kavram olan yapay zekânın telefonumuz aracılığıyla hayatımıza yön verdiği seyahatler yapıyor olacağız. Örneğin bir şehre gittiğimizde, telefonumuz bize, "Sen burger seversin, bak şuralarda çok güzel burgerciler var" diyebilecek.

20 BİG DATA
"Big Data"nın daha yaygın kullanımı ile beraber konaklayacağımız oteldeki yemek ve oda içi servislerinin, alışkanlıklarımıza göre önceden hazırlandığına şahit olacağımız bir yıl bizi bekliyor.


-Alıntı.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2020 trendleri, yeme içme modası, yeme içme trendleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tepkisel Aşırı Yeme Bozukluğu - Aşırı Yeme Bozukluğu Belirtileri Nelerdir PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 11:15
Su içme adabı ... Lady İslamiyet 0 26 Nisan 2010 09:20
Su içme zamanları-Önemlidir! Hesna Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Aralık 2009 17:51
Turizmde yeme-içme sektörü karda oteller zararda Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Eylül 2008 17:39