IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Şubat 2020, 21:31   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elementler Duygulara Yön Veriyor





"Her duygu bir ihtiyaçtan doğar. Bu yüzden bir duyguyu tanımak, aslında bir ihtiyacı bilmek" diyen Çetin Çetintaş, hava elementi dengeli çalıştığında daha iyi iletişim kurulduğunu, ateş elementinin bereketle ilişkisi olduğunu, toprak elementi eksildiğinde kişilerin aşk ihtiyacının arttığını söylüyor. "

"Yaşam elementler üzerinden okunur" diyorsunuz. Elementlerin yaşamımıza nasıl etkileri var?
Elementler somut dünyanın kurulduğu malzeme. Bir salatayı düşünelim, içindeki her bir malzeme salataya nasıl bir etkide bulunuyorsa, elementler de yaşamımıza öyle bir etkide bulunuyor. Nasıl bir yemek istiyorsak öyle bir salata hazırlarız. Elementler de aynen bu şekilde yaşamak istediğimiz hayatı kurmak için araçlar.

Onları doğru kullanmayı nasıl öğrenebiliriz?
Öncelikle elementleri tanımalıyız. Her bir elementin doğasında ne gibi davranışlar, düşünceler ve duygular yer alıyor bunları bilmeliyiz. Elementler zaman zaman fazla veya az bulunabilirler. Onları dengede tutabilmek için hayatımızda fazla mı yoksa az mı çalıştığını anlamak için bulunduğumuz halin gözlemcisi olmalıyız.

Bazı örnekler verebilir misiniz? Hangi duygular hangi elemente ait?
Hoşgörü, anlayış, memnuniyet gibi duygular hava elementine; aldatma, hüzün, keyif gibi duygular su elementine; öfke, hırs gibi duygular ateş elementine; kıskançlık, varoluşsal korkular gibi duygular toprak elementine ait. Tüm bu duygular elementin ihtiyacını, doğal olarak bizim ihtiyacımızı karşılamak için ortaya çıkar. Hatırlatmak isterim, hiçbir duygu iyi veya kötü değildir. Dengeye ulaşmak için bir ihtiyacın ürünüdür. Lakin ihtiyaç görülemediğinde, duygu iyi veya kötü niteliklerle ifade edilir.

Elementleri nasıl dengeleyebliriz?
Nefes çalışmaları, asana (poz) çalışmaları, sesli uyguladığımız çalışmalar veya çizerek uyguladığımız çalışmalar mevcut. Bu çalışmalar elementlerin dengelenmesini sağlıyor. Örneğin fazla öfkeli biri misiniz, neden öfkeleniyorsunuz? Bu çalışmayla aslında hayatınızda neyi ortaya koyamadığınızı görüyorsunuz.

Akaşa nedir?
Akaşa hafızanın ve duyguların kodlandığı alan. Akaşa bütün hafızamızı taşıyor. Özellikle bir duygu eşliğinde deneyimlenen olaylar akaşada olması gerektiğinden daha büyük alan kaplar. Bunlar kişisel olarak işaretlenmiş olan anılardır. Böyle bir durumda, akaşaya dolmuş bu duygular yaşamımızı doldurur, hayatımızda bir şeyler akmaz hale gelir. Çünkü bunların alanı akaşada işaretlenmiş anılar tarafından meşgul edilir.

RENKLERİN ELEMENTLERLE NASIL İLİŞKİSİ VAR?
Her elementin bir rengi var. Renkler elementleri tezahür ettirir. Hayatımızda kullandığımız her renk ihtiyaçtandır. O rengi kullanarak elementi dengelemeye çalışırız. Mesela pembe, hava elementinin somut yanını ifade eder. Dünyevi sevgiye ihtiyaç duyulduğunda pembe renge de düşkünlük başlar. Bu düşkünlük farkında olmadan gerçekleşebilir.


-Burçin Özınaz.

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
duygular, elementler, hayat bilgisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elementler Violent Kimya 0 27 Kasım 2013 19:43
Duygulara Hitap Kalemzede Felsefe 0 20 Eylül 2011 01:22
Duygulara ait En ler Lady Genel Paylaşım 0 16 Aralık 2010 17:50
Duygulara göre avatarlar Dilara Avatar ve Smiley 0 11 Eylül 2010 22:10
Elementler Süslü Burçlar, Fallar ve Kehanetler 4 24 Şubat 2009 06:11