IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2006, 09:19   #1
PaYanDA
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pardus 1.0




MerakLa bekLenen Pardus 1.0 ın kuruLabiLen sürümü çıktı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


işte pardusun resmi sitesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde geliştirilen açık kaynak kodlu özgür işletim sistemi Pardus'un 1.0 sürümü 26 Aralık'tan itibaren İnternet üzerinden indirilebilecek. Bir Linux dağıtımı olan Pardus, kurulum ve kullanım kolaylığı açısından önemli ilerlemeler barındırıyor. Pardus ekibi tarafından geliştirilen ve küresel Linux camiasında geniş yankı uyandıracak yenilikçi teknolojileri ile Pardus'un büyük ilgi görmesi bekleniyor. Pardus'un adı, "Anadolu Parsı" olarak bilinen leopar türünden geliyor. Anadolu Parsı'nın resmi olarak son görülme tarihi Ocak 1974. O tarihten sonra parsın çeşitli yerlerde görüldüğüne dair ihbarlar alındıysa da net bir karşılaşma yaşanmadı. Özgür yazılım yaklaşımı ile açık kaynaklı olarak geliştirilen Pardus, Genel Kamu Lisansı (General Public License - GPL) ile özgürce dağıtılacak. Özgür yazılımın kapalı kaynak kodlu yazılımlara göre birçok üstünlüğü bulunuyor. Bunların başında güvenlik geliyor. Açık kaynak kodlu yazılımlar, doğası gereği geliştirilme sürecinden kullanılma aşamasına kadar on binlerce göz tarafından denetleniyor. Kötü niyetli bir programcı ya da kuruluş tarafından yerleştirilebilecek bir kod parçasının böyle bir ortamda gizlenmesi mümkün değil. Ayrıca, kaynağın açık olması nedeniyle olası güvenlik açıkları hızla yamanabiliyor. Yazılımın büyük bir programcı kitlesi tarafından denetlenmesi ve incelenmesi, o yazılıma kararlılık anlamında da büyük katkı sağlıyor. Kaynak kodunun isteğe ve gereksinime göre özgürce değiştirilip yeni amaçlara hizmet edecek şekilde uyarlanması da yazılıma benzersiz bir esneklik kazandırıyor. Küresel Linux camiası tarafından bir nevi imece usulü ile üretilen işletim sistemi, gerek lisanslama yöntemi ve gerekse bakım ve yönetim kolaylığı ile toplam sahip olma maliyetinde önemli tasarruf sağlıyor. Pardus'un 1.0 sürümü 26 Aralık'tan itibaren İnternet üzerinden indirilebilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ben sahsım adına linuxe gecme kararı almıstım. daha önce hiç linux tecrübesi olmayan kişiler gibi araştırmaya başladım.pardusun varlıgından haberdardım ancak kurulabilir sürüm degildi ve sadece bi kac kere incelemiştim. insallah download biter bitmez pardusuma kavusacagım. beni bu kadar cok heyecanlandıran ise bu işletim sisteminin %100 türk olması ve tübitak ile beraber yapılması. kolaylık açısından ise diğer linux sürümlerine göre daha rahat bir kullanıma sahip oldugu söyleniyor.

daha ne diyelim. hadi şimdiden hepimize hayırlı ugurlu olsun.

bu arada linux tecrübesine sahip arkadasların bana ve benim gibi arkadaslara takıldıgımız bi noktada yardımcı olacaklarını da biliyorum.

pardus 1.0 kurulabilen cd nin .iso imajını aşagıdaki adresten çekebilirsiniz. dosya boyutu 692.23 mb dir.

ftp://ftp.uludag.org.tr/pub/pardus/k...pardus-1.0.iso

aLıntıdr..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Mart 2006, 17:56   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Türkiye ve Dünyadaki en iyi linux bence

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
10, pardus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pardus Kullanın, Çünkü Pardus ... CyberNeaT GNU, Linux ve UNIX 6 15 Mayıs 2007 21:41