IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2006, 07:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Penguen Oyun İşine Daldı




Penguen logosuyla tanınan Linux, rakibi Microsoft'la mücadelede önemli bir adım daha attı. Counter Strike ve FİFA serisi gibi Windows tabanlı yüzlerce gelişmiş bilgisayar oyunu artık Linux destekli bilgisayarlarda oynanabiliyor Açık kaynak kodlu, güvenli ve bedava yazılım olarak bilgisayar dünyasına giriş yapan, bu özellikleriyle kısa sürede Microsoft'un en ciddi rakibi olan Linux, şimdi de Microsoft Windows tabanlı oyunları hedef almış durumda. Bugüne kadar bilgisayar kullanıcılarının işletim sistemi tercihinde, oyunların Windows'u destekliyor olması Microsoft'a önemli rekabet avantajı sağlıyordu. Zaten oyun üreticileri de, geliştirdikleri hemen tüm oyunları Microsoft destekli geliştirip piyasaya sürüyordu. Linux ise uzun zamandan bu yana, oyun pazarında yer alıp özellikle genç kullanıcıları kendine çekmek için bir arayış içindeydi. Şimdi ise, bu alanda önemli mesafe alınmış durumda.

Yüzlerce oyun var Bu alanda çalışmalarını yoğunlaştıran ve öncesinde WineX isimli sistem ile bu geçişi sağlamaya çalışan Transgaming Technologies firmasının yeni nesil uygulaması Cedega, gelişmiş bilgisayar oyunlarının Linux destekli bilgisayarlarda oynanabilmesi için bir platform oluşturdu. Bundan böyle, Counter Strike, Max Payne 2, Grand Theft Auto, Warcraft III, Diablo II ve Doom 3'ün de aralarında bulunduğu onlarca farklı kategoride, yüzlerce Windows tabanlı bilgisayar oyununun Linux işletim sistemi destekli versiyonu hazırlanmış durumda.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşılabilecek tüm bu oyunlar, açık kaynak kodlu Linux destekli olsa da, üretici firmaların şartları gereği diğer Linux uygulamaları gibi kodların açılıp, oyunun tüm kodlarına ulaşılmasına izin vermiyor. Önemli çizgi aşıldı Cedaga uygulaması Windows tabanlı bir oyunun, Linux destekli platforma aktarılıp özel kodlar sayesinde oynanabilmesini sağlıyor. Bu arada oyun ses, görüntü, performans ya da içerikte herhangi bir değişikliğe uğramıyor. Platforma eklenen yeni oyun hızındaki artışın ardından, analistler Linux'un Microsoft ile mücadelede önemli bir çizgiyi aştığı görüşünde. Bu arada Transgaming Technologies firmasının bir diğer uygulaması Aclerex ise, kurumsal alandaki Windows tabanlı uygulamaların Linux destekli platformda çalışmasını sağlıyor

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
daldi, daldı, isine, oyun, penguen, İşine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Harun Kolçak - Git İşine CtrL H, I, İ, J, K, L 0 27 Şubat 2014 19:50
Bas Git İşine! Thetis Haber Arşivi 0 29 Haziran 2012 15:54
Turkcell, TV Plus ile TV İşine Giriyor ALeMCi Turkcell 1 19 Nisan 2012 15:44
İşine karışmayacağım. Kalemzede Atatürk Köşesi 0 18 Eylül 2011 15:03
Hamur İşine Soyunurken YapraK Yemek Tarifleri 0 16 Mart 2010 21:31