IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2010, 14:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CompTIA ve LPI İşbirliği




Dünya bilgi teknolojisinin bağımsız sertifika sağlayıcısı CompTIA ve dünyanın lider Linux Sertifikasyon Organizasyonu, Linux Professional Institute (LPI), giriş seviyesi (LPIC-1) Linux sertifika programını standartlaştırmak amacıyla yaptıkları işbirliğini duyurdular.

Bu işbirliği ile CompTIA, uyguladığı Linux Sertifikasyon programları için LPI’ın birinci seviye sınavlarını (LPIC-1) kullanacak. Bu yenilikçi program ile başarılı adaylar, LPI destekli CompTIA Linux sertifikasını (CompTIA Linux+ Powered by LPI) ve LPIC-1 sertifikasını almaya hak kazanacaklar.

“LPI ile işbirliğimiz, eğitimli ve Linux’un her alanında sertifikalı sağlam bir işgücü oluşturmak adına önemli bir adımdır diyen CompTIA Başkanı ve CEO’su Todd Thibodeaux, sözlerine şöyle devam etti; “LPI’ın kaliteli Linux sınav geliştirme süreçleri ile CompTIA’nin BT sertifikasyonunda tanınmış liderliğini birleştirerek yetenek sertifikalamanın kalitesini yükseltmiş olacağız.”

Tarafsız raporlarda belirtildiği üzere 2009 yılı içinde Linux alanında iş potansiyeli %5 oranında artmıştır ve kurumsal düzeyde Linux becerilerine sahip olanların maaşlarına %10 civarında pirim verilmesi söz konusudur.

LPI Başkanı ve CEO’su Jim Lacey, konuyla ilgili şunları söyledi; “LPI uzun zamandır bağımsız Linux sertifikaları sağlayıcısı olarak tanınmaktadır. Bu yeni girişim ile BT sektöründe lider, kar amacı gütmeyen bir kuruluş ile işbirliği sağlamış olduk. CompTIA adayları, bu anlaşma ile LPI’ın ileri seviye Linux programlarına ve sertifikalarına erişme hakkı kazanmış olacaklar.”

Anlaşma şartlarına göre CompTIA, LPI ile güçlendirilmiş Linux sertifika programını (CompTIA Linux + Powered by LPI), LPIC-1 sınavlarına (LPI-101 ve LPI-102) adaptasyonu ile sağlayacak ve CompTIA LX0-101 ve LX0-102 sınavları, LPIC-1 sınavları ile aynı fiyata sunulacak. Sonuç olarak CompTIA Linux+ powered by LPI sınavlarını geçenler, aynı zamanda LPIC-1 sertifikasına da sahip olacaklar.

linux.org.tr

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
comptia, lpi, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MotoTAL Schuberth İşbirliği Elysian Otomobil Haberleri 0 25 Haziran 2014 16:10
CyanogenMod ile Oppo'dan İşbirliği! SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 23 Eylül 2013 12:33
Google Yellow Medya İşbirliği Spartacus Google 0 02 Mayıs 2012 23:55
ESET ve Casper İşbirliği Ocean Güvenlik ve Güvenlik Açıkları 2 24 Kasım 2010 22:01