IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   Stallman Türkiye’de! (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/384220-stallman-turkiye8217de.html)

ysfm 23 Şubat 2011 22:46

Stallman Türkiye’de!
 
Stallman Türkiye’de!

1983′te özgür yazılım hareketini başlatan ve o zamandan beri hareketin önderliğini yapan Richard M. Stallman 7 yıl sonra tekrar Türkiye’de!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İstanbul Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu’nun konuğu olarak Türkiye’ye gelen Stallman, 26 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 14:30′da İstanbul’da bu yıl yedincisi düzenlenecek olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]‘nde (BİLMÖK) “Yazılım Patentlerinin Tehlikesi” konulu bir konuşmada, yazılım patentlerinin yazılım geliştirilmesini nasıl engellediğini anlatacak.
27 Şubat 2011 Pazar günü saat 13:00′te ise LKD, EMO Ankara Şubesi, INETD ve Ankara Barosu Bilişim Kurulu’nun düzenlediği etkinlikte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]‘nde “Özgür Yazılım ve Özgürlüğünüz” konulu bir konuşma yapacak. Konuşmada, özgür yazılım hareketine katılmanın bilgisayar kullanıcılarının kendi bilişimlerini kontrol etmelerine olanak sağladığı vurgulayacak. Genelde, Linux çekirdeği ile kullanılan GNU işletim sisteminin bu özgürlükleri nasıl erişilebilir kıldığı anlatacak.
Her iki konuşma sırasında da simültane çeviri yapılacak.
Stallman, 1990′ların ortasından beri zamanının önemli bir kısmını özgür yazılımın etik ideallerinin ve yazılım patentleri karşıtı kampanyasının yayılmasına harcıyor. Öncesinde Emacs, GNU Derleyici Seçkisi (GCC), GNU Sembolik Hata Ayıklayıcısı (GDB) ve özgür işletim sistemlerinin daha birçok temel aracını yazmıştı. En yaygın kullanılan özgür yazılım lisansı olan Genel Kamu Lisansı’nın (GPL) da yazarı.
26-27 Şubat 2011 tarihlerinde başka randevunuz olmasın.

Ocean 23 Şubat 2011 23:29

Cevap: Stallman Türkiye’de!
 
vaktim olsa, gerçekten katılmak isterdim ancak, başka bir ilde olması sıkıntı yaratıyor maalesef. İstanbul ve Ankara ilinde vilayet edenlerin kaçırmaması gereken bir etkinlik diye düşünüyorum.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net