IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   OStatic, Pardus 2011'i İnceliyor (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/385632-ostatic-pardus-2011i-inceliyor.html)

Ocean 13 Mart 2011 12:09

OStatic, Pardus 2011'i İnceliyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yurtdışından gelen ayrıntılı Pardus 2011 incelemelerine bir yenisi, OSTATIC'den geldi :).

Kısa ama keyifli bir incelemeyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

(...)

Türkiye'nin bağımsız Linux dağıtımı Pardus Linux, 2011 sürümünde önemli güncellemelerle birlikte geldi. Pardus, görevi eğitim bilim ve teknoloji alanlarında Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak ve rehberlik etmek olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destekleniyor. Pardus, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı, Türk Polisi, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ve Savunma Bakanlığı tarafından kullanılıyor. Dünya çapında herhangi bir son kullanıcı için Pardus gerçekten iyi bir dağıtım.

Pardus, i686 ve x86_64 mimarileri için kurulan veya çalışan DVD olarak geliyor. Bu son dağıtımda Linux çekirdeği 2.6.37, KDE 4.5.5 ve Firefox 4.0 Beta9 sürümlerine yükseltildi. OpenOffice.org'un yerini LibreOffice aldı ve Pardus açılış ekranı Plymouth ile değiştirildi. Pardus yükleyicisi YALI artık LVM/RAID ve UUID kimlik ve devamlılık için GTK Oxygen ile temalandırılmış tüm GTK uygulamaları destekliiyor.

Pardus, DistroWatch'un Başarı Derecelendirme Sayfasında genellikle 30 ile 40 arasında bir sırada yer alırken daima olumlu teknik ve kullanıcı incelemeleri ve yorumlar alıyor. Yüksek performansı, güzel görünümü, kararlılığı ve benzersiz araçlarıyla biliniyor ve tercih ediliyor.


Özgün Araçlar

Müdür, diğer Linux dağıtımlarından daha hızlı olması için tasarlanmış bir açılış süreci.

Kaptan, Pardus'un masaüstü özelleştirme aracı. Menü, duvar kağıdı, kullanıcı hesap açma ve sistem bilgilerinin yardım geliştirme için toplanmasına izin veren Smolt'u açıp açmama gibi seçim süreçleri boyunca kullanıcıya rehberlik yapıyor.

Pardus'un benzersiz paket yönetim sistemi. Son kullanıcı için Pisi grafik arayüz dâhil APT gibi pek çok işlevi yerine getiriyor. Bazı kullanıcılar için küçük depolar biraz olumsuz olabilir ancak Pardus birçok hazır yazılımla yoluna devam ediyor.

Pardus donanım sürücü kurucusu diğer örneklere çok az benzemesine ve benzer bir işleve sahip olmasına rağmen özgün bir ürün. En tecrübesiz kullanıcılar için bile başarılı bir kurulum yapmasını sağlayan kolay, hızlı ve çekici bir sihirbaz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sonuç

Sonuç olarak, Pardus gerçekte hakkettiği değeri yeteri kadar görmeyen ve az kullanılan bir dağıtım. Herkesin deneyebileceği mükemmel bir seçenek. Herkes deneyebilir çünkü Pardus neredeyse dünyada bilinen her dili destekliyor.



Kaynak: OStatic


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net