IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2011, 12:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özgür Belge Günü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (FSFE) bireyleri, topluluk gruplarını ve kuruluşları 30 Mart günü Özgür Belge Günü'nü (Document Freedom Day-DFD) kutlamaya davet ediyor.
DFD, açık standartların ve özgür belge biçimlerinin öneminin hatırlanacağı, uluslararası bir etkinlik. Açık standartlar, veri yazıp okumak için özgür yazılım geliştirme özgürlüğünü ve verilerinize özgürce bağlanmanızı güvence altına alıyor.


Bu etkinliğe, şehrinizde çeşitli faaliyetler düzenleyerek katılabilirsiniz. Farkındalığının artırılmasına yardım etmek için birçok yol var; el ilanları dağıtarak, okulunuzda seminer düzenleyerek, web günlüğünüze bir banner [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da para bağışında bulunarak katkıda bulunabilirsiniz.


2011 Özgür Belge Günü'nün en az 25 şehirde kutlanması hedefleniyor. Siz de bunun küresel bir başarı olması için yardım edin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Daha fazla bilgiye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ulaşabilirsiniz. Katkı vermek için ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gitmeniz gerekiyor.

Neden Özgür Belge Günü?

İletişimimizin büyük parçası dijital dünyaya taşınmış durumda. Dijital toplumda, açık standartlar ve özgür belge biçimleri bize özgürce okuma ve yazma olanağı sunuyor.



Uzun dönemde verilerimizi ulaşılabilir tutmamamızı, yazılım üreticilerinin bağımsız kalabilmesi ve bilgi alışverişi yapabilmemizi güvence altına almak için, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi açık ve özgür standartlar, son derece önemli.



Açık ve özgür standartlar, tekellerin ürünlerine bağımlı olmaksızın bilgiyi çoğaltmayı ve başkalarıyla özgürce paylaşabilmeyi güvence altına alıyor.

Açık Standartlar Nedir?


Açık standartlar, tüm platformlarda herhangi bir kısıtlama, patent tehdidi olmaksızın kullanabileceğiniz yazılımların en büyük dayanağı.
Bizler, tüm kamu kurumlarının, firmaların, yerel yönetimlerin, okulların, hastanelerin ve sıradan insanların "gelecek endişesi" olmaksızın kullanabileceği, özgür ve açık bilişim standartlarını istiyoruz. Bizler, bilişim standartlarının uluslararası yazılım tekellerine değil; insanlara hizmet için var olması gerektiğini düşünüyoruz...


Açık ve özgür standartların en büyük hedefi, herkesin kamusal bilgiye hızlı, eşit, ücretsiz ve özgürce ulaşabileceği bir yapıdır.


Kampanyanın Amacı Nedir?

Kampanya izleyicilere açık standartlar ve belge biçimleri hakkında bir mesaj getiriyor. Açık standartlar, yazılım seçiminde ve özgürlük için temel şart. Özgür Belge Günü, açık standartların farkındalığını yükseltecek ve herkese daha iyi bir bilgi toplumuna katılma olanağı sunacak. İster grup olsun ister bireysel, Özgür Belge Günü'ne katılmak eğlenceli ve kolay
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
belge, günü, Özgür


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özgür bir iradeye sahip miyiz? ''Özgür İrade'' Nöronunu ararken. Düş Makaleler 0 11 Ekim 2014 19:05
Arefe Günü Yalan Söyleyenin Bayram Günü Yüzü Kara Çıkar Atasözünün Anlamı ve Açıklama Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 27 Haziran 2014 17:53
Aziz Valentine’nin Günü, Namıdiğer “Sevgililer Günü” Gereksizliği KaLpSizprenS Genel Paylaşım 2 15 Şubat 2013 11:58
Sevgililer Günü Tarihçesi, Sevgililer Günü Nedir, Neden 14 Şubat Sevgililer Günü PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Şubat 2013 19:18
Özgür Yazılım İle ilgili Özgür Bir Kitap! Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 14 Temmuz 2008 11:00