IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   HP Ürünlerini Özgürleştiriyor (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/388309-hp-urunlerini-ozgurlestiriyor.html)

Ocean 31 Mart 2011 14:27

HP Ürünlerini Özgürleştiriyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kısa bir süre önce, HP bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve gelecek planlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Linux, ayrıntıları yeni yeni ortaya çıkan mobil cihaz stratejisinin merkezinde yer aldı.

HP iki yeni WebOS telefonunu ve daha da önemlisi iPad'e karşı önemli bir rakip olacak yeni tabletinin tanıtımını da bu toplantıda gerçekleştirdi.

En önemli olay toplantının sonlarına doğru gerçekleşti. HP, WebOS'u sadece telefonlar için değil aynı zamanda tablet, yazıcı ve hatta bilgisayarlarda yayınlayacağını açıkladı. Böylece dünyanın en büyük kişisel bilgisayar sağlayıcısı olarak, bundan sonra içinde Windows yüklü olmayan bilgisayarları satışa çıkaracağını açıkladı. Bu organizasyonun hiçbir yerinde bulunmayan Microsoft için kötü bir haber elbette ki bu. Belki de gerçekten bilişim teknolojilerinde bu yıl, Linux masaüstünün yılı olacak!


Linux'un Masaüstü Devrimi Yaklaşıyor mu?

Yatırımcılar ve geliştiriciler için bu gelişme son zamanlarda dikkat edilmemiş olaylara, aynı kömür madenindeki kanarya gibi bir uyarı niteliğinde. Bugünlerde programlarda alanında Linux ile yapılamayan sadece birkaç şey kaldı. Linux, yakın zamandaki teknoloji pazarının her sektöründeki kendini gösterecektir.

HP, tüketicilerin gelişmiş cihazlar ve hızlı gelişmeler beklediğini anlayan önde gelen şirketlerin içinde. Analistler 2012 itibariyle tablet piyasası için 30 milyar dolarlık bir pazar tahmininde bulunuyor. HP de, yeni nesil mobil cihazlarında Linux'u temel alacağını doğruladı. Şirketler Linux'u tercih ediyor çünkü diğer mobil işletim sistemlerinden daha fazla mimariyi destekliyor. Bunun yanında özgürce ulaşılabilir ve istedikleri gibi şekillendirilebiliyor. Piyasadaki diğer hiçbir platform bunları sağlayamıyor.

HP'nin yeni nesil cihazları üzerinde Linux ve WebOS kullanma kararı, hem HP için hem diğer Linux tabanlı işletim sistemleri için hem de diğer platformlar için faydalı olacak. Linux kullanan şirketlerin sayısı artıkça, Linux da güçleniyor. HP ve diğer topluluklarının Linux ve WebOS yeniliklerinde bir araya gelmelerini dört gözle bekliyoruz.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net