IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   Apache, OpenOffice.Org’u Geliştirmeye Kararlı (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/420580-apache-openofficeorg-u-gelistirmeye-kararli.html)

Ocean 21 Ekim 2011 19:16

Apache, OpenOffice.Org’u Geliştirmeye Kararlı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


OpenOffice.Org’un kaynak kodlarını ve projeyi Oracle’dan devralan Apache Software Foundation(ASF), bir bildiri yayınlayarak OpenOffice.Org’un geleceği hakkında yüreklere su serpti. Bilindiği gibi Apache Incubator bünyesi altında diğer gönüllü projelerle beraber geliştirilmeye başlanan OpenOffice.Org’da(OOo) işlerin yolunda gitmediği yolunda söylentiler çıkıyordu. ASF yayınladığı uzun bildiride özetle şunlara değindi:


OOo, ASF tarafındann devralındıktan sonra Apache OpenOffice.org adını aldı Apache Incubate bünyesinde geliştirilmeye başladı. OOo, ASF tarafından devralınmak istenen bir proje olmasa da şu anda Apache Incubate bünyesinde en fazla komite üyesi bulunan bir proje durumundadır. bu da ASF’nin OO0′ya verdiği önemi göstermektedir. OO0 kesinlikle risk altında değildir, Apache Tarzı ile geliştirilneye devam edecektir. Kodlar hazır olduğu zaman ASF tarafından özgürce yayınlanacaktır.şimdiye kadar olan gecikme, OOo kodları içinde Apache lisansına sahip olmayan parçalardan kaynaklanmıştır.


Bildiride LibreOffice(LO) topluluğuna da değinen ASF, “LO topluluğuna ilk yıldaki başarıları için kutlar gelecekteki çabaları için iyi şanlar dileriz” denildi. Ayrıca ODF(açık belge biçimi) üzerinde çalışan topluluklarla dialog kurup karşılıklı anlayışı derinleştirip yanlış bilgilerim yayılmasının istendiği belirtildi.
Bildirinin tümü için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bakabilirsiniz.

SNOOPY 21 Ekim 2011 20:03

Cevap: Apache, OpenOffice.Org’u Geliştirmeye Kararlı
 
Open Office'i iş yerinde kullanıyoruz. Son derece kullanışlı bir program.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net