IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   Microsoft’a Selam, Samba’ya Devam (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/45420-microsoft8217a-selam-samba8217ya-devam.html)

Julw 27 Aralık 2007 07:50

Microsoft’a Selam, Samba’ya Devam
 
Windows ile Unix/Linux arasındaki ağ ve yazıcı paylaşım yeteneğini sağlayan Samba, Microsoft’un yeni protokol dosyalarına kavuştu. Gelişim devam edecek.

Samba, özellikle Windows istemciler ve Unix/Linux sunucular arasındaki ağ paylaşımı konusunda, Linux tarafındaki vazgeçilmez bir sistem bileşeni olmuş durumda. İşletim sistemlerinin farklı ağ protokolleri sebebiyle teknik olarak hiçbir özel yazılım bilieşeni kullanmadan ağ üzerinden işlem yapamıyorsunuz; fakat Samba her Linux dağıtımının standart bir bileşeni olmuş desek yalan olmaz. Tabii sürekli gelişen ve değişen Windows protokollerine de bir şekilde uyum sağlamak, elinizde gerekli belgeler yoksa zorlaşan bir iş.

Avrupa’daki Kararla Gelen Dosyalar

Yeni Windows ağ bileşenleri ve protokolü için gerekli belgeler, Avrupa Komisyonu tarfından verilmiş bir rekabet koruma kararına dayanılarak, Samba projesine de verilmek üzere bağımsız bir kuruluş (PFIF, Protocol Freedom Information Foundation) tarafından Microsoft’tan alınmış durumda. Bu şekilde özgür yazılım projelerine gerekli protokollere uygun geliştirme imkanları sağlanacak. Samba ekibi bu belgeler sayesinde daha da gelişmiş bir ağ çalışma ortamı sağlamayı öngörüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net