IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   Steve Jobs onu istemiş! (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/468227-steve-jobs-onu-istemis.html)

Bulut 31 Mart 2012 13:04

Steve Jobs onu istemiş!
 
Eğer bu dahi isim Jobs ileçalışmayı kabul etseydi, bugün ortada Linux diye bir şey olmayabilirdi!

Linux işletim sisteminin babası olarak bilinen Linus Torvalds hakkındaki ilginç bir detay ortaya çıktı. Wired'ın haberine göre Torvalds, 2000 yılında Steve Jobs ile ilk kez tanışmış. İşte o dünemde, Torvalds'a, Apple'da çalışmasını teklif etmiş.

Torvalds ise, kendisinden Linux harici şeyler isteneceğini bildiğini ve Linux'tan başka bir projede çalışmayacağını söylemiş. Daha sonra bir röportaj da şunları söylüyor Torvalds: "Benden Linux'u bırakmamı ve farklı projeler geliştirmemi istiyorlardı. Ama Apple'da çalışmayı kabul edip Linux'u bir kalemde silmem söz konusu bile olmazdı. Ayrıca Mac OS'un Mach Kernel'inden de nefret ediyordum."

Linux, bugün, başta Android ve Chrome OS olmak üzere pek çok işletim sisteminin temelini oluşturuyor. Eğer Torvalds 2000 yılında Linux'u terk etseydi, bugün bunların hiç biri ortada olmayabilirdi.

Ocean 02 Nisan 2012 00:10

Cevap: Steve Jobs onu istemiş!
 
Unix; MIT ve AT&T Bell Labs ve General Electric tarafından 1969'da, GNU; 1983 yılında Richard Stallman tarafından, Linux ise Linus Torvalds tarafından 1991'de geliştirildi.

Jobs'un 2000 yılında davet ettiği Linus bunu kabul etmiş olsaydı bile Linux çekirdeğinin temeli 9 sene öncesinden (2000 yılına göre) zaten atılmıştı. Torvalds bunu kabul etseydi de, Linux özgür yazılım desteği veren toplum/topluluklar tarafından geliştirilmesi durdurulamazdı ve gelişmesi kesinlikle devam ederdi. Bu durum şuan içinde geçerli.

Yani Linux hala günümüzde oluyor olurdu. Torvalds bugünde bıraksa, Linux daima var olacaktır. Kaldı ki, dünya sunucularının %70-80'i Linux sistemlerinden oluşuyor. Windows'a oranla kesinlikle daha üstün ve büyük bir rol alıyor.

Apple'nin, çekirdeği Darwin'de zaten BSD açık kaynak kodlarının kapatılması sonucu ortaya çıkartılmış çalıntı bir kernel ama ona rağmen teknolojiye kattıkları büyük şeyler tartışılamaz.

Haber için teşekkür ederiz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net