🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Pardus’un Yarını Çalıştayı, Türkiye’deki özgür yazılım topluluğundan davet edilen 36 kişinin katılımıyla tamamlandı.
Pardus Projesi’nin Türkiye özgür yazılım hareketinin vazgeçilmez bir parçası olduğu bir kez daha vurgulandı. Pardus’un gelişiminin gerek bireysel gerek kurumsal sürüm olarak TÜBİTAK öncülüğünde, topluluğun katılımıyla sürdürüleceği TÜBİTAK tarafından belirtildi. Pardus’un geleceğine yön verecek, gerekli kararları alacak bir kurul oluşturuldu. Kurul, aşağıdaki temsilcilerden oluşacaktır:
TÜBİTAK yönetim temsilcisi
STK temsilcisi
Kullanıcı topluluğu temsilcisi
Geliştirici temsilcileri (biri topluluktan olmak üzere 2 kişi)
Pardus çözüm ortaklarından bir temsilci
Üniversite (akademik) temsilci
Kamu kurumlarından temsilci
Kurul şeffaf olacak, yapılan çalışmaların hem Türkçe hem İngilizce olarak topluma duyurulması sağlanacaktır. Kurul üyeleri kendi temsil ettikleri topluluklardan seçim yoluyla belirlenecektir.
Pardus’un en önemli hedefinin en iyi Türkçe desteği veren işletim sistemi haline gelmek olduğu, Türkçe dil desteği ve belgeleme çalışmalarına toplulukla birlikte öncelik verileceği vurgulandı.