IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2013, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krusader i Denemeniz Icin 10 Sebep




Krusader’i Denemeniz Icin 10 Sebep

KDE toplulugu GNU/Linux masaustu icin bircok ilginc uygulamalar yapiyor. Fakat son kullanicilarin bircogu, sadece KDE’nin surumleri tarafindan getirilen varsayilan ayarlari biliyor. Tabi ki bunda yanlis birsey yok. Bu sekilde kullanicilar KDE programlarini ve bunlarin esdegerlerini deneyip ogrenme firsati buluyorlar. Bunlardan biri de eski bilgisayarlarda Dolphin’den daha hizli olan ve islem gucunu daha iyi kullanmanizi saglayan dosya yoneticisi Krusader’dir. Simdi sizlere bunu denemeniz icin 10 sebep siralayacagim:

1. Yerel ve Uzak Dosyalar Icin Ayni Arayuz

Bircok dosya yoneticisi gibi, Krusader bile uzak dosyalari bircok farkli protokol ile acabilir. Samba, normal ya da guvenli FTP gibi protokolleri destekler. Boylece, dosyalarinizin nerede oldugunun bir onemi olmaz ve istediginiz zaman istediginiz sekilde uzaktan dosyalariniza erisebilirsiniz.

2. Dizin Senkronizasyonu

Tek bir tik ile iki klasoru senkronize edebilirsiniz. Asagidaki resimde gecerli olan ozellikleri gorebilirsiniz. Krusader esneklik ve kolay kullanim arasinda uyum saglar.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3. Dizin Karsilastirmasi

En azindan ilk kullanim icin klasorlerinizi hicbir zaman kontrol etmeden senkronize etmeyin. Krusader’de Edit | Compare Directories ozelligi size bu dizinlerin birbirlerinden ne sekilde farkli olduklarini tam olarak gorme imkani saglayacaktir. Bir baska deyisle, yururlukteki isinizi sizin belirlediginiz filtre ayarlari ile KDE’nin fark dedektorune aktarir. Bunun icin benim onerim Kdiff3 ya da Kompare araclaridir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4. Hizli ve Etkili Klavye Navigasyonu

Hangi klasor ve dosyalari daha cok ziyaret ediyorsaniz bunlarin bulundugu populer URL’ler listesi icin CTRL+Z’ye basin. Eger bunlarin arasinda olmayan ancak o gunku isiniz icin siklikla kullanacaginiz bir baska dizin varsa bunu CTRL+SHIFT+J ile isaretleyin. Boylece CTRL+J’ye basarak istediginiz zaman bu dizine donebilirsiniz. Ana dizininize donmek icin de ALT+HOME kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

5. Komut Sonuclarinin Esnek Bir Sekilde Goruntulenmesi

Krusader Tools menusunden ulasabileceginiz bircok kendinde yuklu bulunan komut aracini barindirir. Bu araclar ile sonuclarin nerede ve nasil goruntulenecegini secebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


6. Tumlesik Hatirlatici

Krusader ana pencerenin altinda bir komut satiri bulundurur. Bir onceki maddede belirtilen sonuc goruntulenmesinin nasil olacagini burada terminal simgesine tiklayarak istediginiz zaman yapabilirsiniz. Ayrica istediginiz zaman F2’ye basarak butun terminali acabilirsiniz.

7. Esnek Kayitli Aramalar

Krusader’in arama arayuzu durbun simgesine tikladiginizda istediginiz zaman acilir. Butun arama parametrelerini ayarladiktan sonra aramanizi yapip eslesen dosyalarinizi bulabilirsiniz ve bu aramayi kaydedebilirsiniz. Krusader adini sizin belirleyeceginiz ve sadece o aramanin sonuclarinda goruntulenen sanal bir klasor olusturur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


8. Profiller

Krusader’i calisma, isleme, senkronize etme ve goruntuleme tipine gore cesitli sekillerde profillere ayirabilirsiniz. Istediginiz zaman bir profilden digerine gecis yapabilirsiniz.

9. Istediginiz Kadar Ozel Ayar

Bana gore bu Krusader’in en guclu ozelligidir. Ornegin, degisken parametrelerle harici uygulamalari cagirabilirsiniz. Temel olarak, Krusader bu uygulamayi menuden sectiginiz zaman istediginiz sekilde ve istediginiz parametrelerle calistiracaktir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Genel olarak, useractions olarak adlandirilan bu ozellikler harici scripler ya da dahili fonksiyonlar olabilir.

10. Ve Daha Fazlasi…

Krusader gorunum olarak belki biraz eski gozukebilir, ama ozellik bakimindan cok genis bir yelpazeye sahiptir. Bu yuzden de butun bu ozelliklere alisabilmeniz biraz zaman alacaktir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
10, denemeniz, icin, krusader, sebep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Süt içmek için bir sebep daha! Zen Sağlık Köşesi 0 21 Haziran 2013 12:50
Seni sevmek için ne kadar sebep varsa içimde.. yaLin Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 26 Aralık 2009 23:54