IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   GNU, Linux ve UNIX (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/)
-   -   cron oluşturma hakkında yardım (https://www.ircforumlari.net/gnu-linux-ve-unix/782569-cron-olusturma-hakkinda-yardim.html)

Serseri 14 Ocak 2018 07:10

cron oluşturma hakkında yardım
 
Merhaba ben cron oluşturma hakkında yardım istiyorum yani yapmak istediğim şeyler şunlar bazı log dosyalarının silinmesi önbelleğe alınan dosyaların silinmesi ve unreal servis eggdrop vs. gibi şeylerin bağlatılması hakkında yardımcı olabilir misiniz acaba
yani belli bir saatte sunucuya reboot atmak ve sonrasında silinmesini istediğim dosyaları silmek ve sonrasında da ircd başlatma işlemini yaptırmak istiyorum bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Ocean 14 Ocak 2018 17:56

Cevap: cron oluşturma hakkında yardım
 
Tüm kullanıcıların Crontab’i kullanabilmesi için usr/lib/cron/cron.deny dosyasının bulunması ve boş olmasi gerekir. usr/lib/cron/cron.deny dosyası bulunmuyorsa Crontab'ı yalnızca root kullanıcı kullanabilir.

Öncelikle aşağıdaki komutu çalıştırın, bu komut crontab dosyası bulunuyorsa düzenlemenizi, bulunmuyorsa oluşturmanızı sağlar.

Kod:

crontab -e
Crontab dosyası sırası ile Dakika (0-59), Saat (0-23), Ayın Günü (1-31), Ay (1-12) ve Haftanın Günü (0-6) (Pazar = 0) alanlarını belirler.

Örneğin hergün saat 19:30’da /tmp klasöründeki soyaları silen crontab satırı aşağıdaki gibidir.

Kod:

30 19 * * * rm /home/kullanıcıadı/tmp/*
irc dizininizi ve aynı şekilde irc çalıştırma komutlarınızı kullanarak (irc ile ilgilenmediğim için komutları bilmiyorum) istediğiniz işlemi yaptırabilirsiniz.

işlemlerde gün, ay ve haftanın günü varsa aynı şekilde * * * yıldızlı yerleri ona göre doldurmalısınız, sırası yukarıda belirttiğim gibi olmalı.

veyahut bir betik oluşturup, çalıştırmasını istediğiniz tüm komutları betiğe girer, crontab ile sadece betiği çalıştırsınız, böylece komut fazlalığından da tasarruf elde edilebilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net