IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Google Admob ve Adsense (https://www.ircforumlari.net/google-admob-ve-adsense/)
-   -   Google Adsense Anlatım (https://www.ircforumlari.net/google-admob-ve-adsense/944181-google-adsense-anlatim.html)

Microsoft 14 Kasım 2021 14:10

Google Adsense Anlatım
 
Merhabalar,

Google servislerinden birisi olan Adsense, google arama motoru üzerinden kazanç elde edilmesini sağlayan bir servistir.

Bu servis üzerinden yazılı, görsel ve video tarzındaki tanıtım ve reklamlarınızı google üzerinden servis edebilirsiniz.

Nasıl kayıt olabilirim.

Öncelikle bir gmail hesabınızın olması gerekiyor, o hesap üzerinden adsense servislerine giriş yapıyorsunuz.

Daha sonra reklam oluşturarak bu reklamı websitenizin içerisindeki ana dizin safalarınız içerisinde hangi bölümde çıkmasını istiyorsanız oraya yerleştiriyorsunuz.

Reklam oluşturma zaten oluşan reklamları görsel olarakta size gösterdikleri için zorlanmadan yapabileceğiniz bir şey.

Reklamlarınızı sitenin "page" yani sayfa içerisinde görünülebilir veya ana sayfa da görülebilir tarzında nereye istiyorsanız oraya koyduktan sonra reklamlarınız hemen anında görünmeyecektir.

Google Adsense servisine ait botlar sitenizi ziyaret ederek reklam politikasına uygun bir site olup olmadığını uygunsuz bir site olup olmadığını ( 18+ gibi sitelere adsense reklamı alınamaz ) kontrol ettikten sonra reklamlarınız görünür hale gelecektir.

Not: Reklam teşvik edici yazılar ve resimler adsense servislernden direk atılmanıza neden olur.

Peki Kazanç Nasıl oluyor ?

Adsense servisleri ile sitenize her giren kişiden para kazanamazsınız, Adsense reklamlarını tıklayan kişi sayısı üzerinden kazanç sağlarsınız. Uyanıklık yapıp reklamları siz tıklarsanız onları saymıyorlar;)

Kazançlarınız ve kaç tıklamaya ne kadar kazanacağınız ise hedeflediğiniz ve hitap ettiğiniz kategorinin ne kadar kelime rekabetinin ve ne kadar ziyaretçi aldıyla alakalıdır.

Buna Google " TBM " tarzında kısaltılmış bir oran ile hesalıyor. Bazı kelimelerin TBM oranı tık başına 1 TL iken bazı kelimelerin 0,3 TL ' de olabiliyor. Tabi bunun dışında sitenizin ziyaretçi yoğunluğu, reklamın yayınladığı içeriğin özgün bir içerik olup olmadığı da reklam gelirinizi doğrudan etkileyen detaylardan bazıları.

Google Adsense'de kazançların paylaşımı ise şöyle; Google Adwords üzerinden google'a reklam veren kişilerin reklamları sizin sitenizde yayınlanıyor, bu nedenle google kelime tık başına reklam alan kişiye tıklama başına 1 TL dediyse bunun 0,30'unu size kazanç olarak verir kalanı ise haliyle hizmet sağlayıcı olarak kendine alır. Bu oran kelimelere göre yine değişkenlik gösteriyor.

Ortalama güzel bir adsense yerleşimi yapan ve günlük 4000 civarı ziyaretçi olan bir kişi %5 ile 10 arasında tıklanma alır. Oda 400 günlük tıklama yapar.

Hadi işin en sevdiğimiz kısmına geçelim ne kazanırız ?

Örnek 4000 günlük tekil ziyaretçi

Güzel bir yerleşim ve %10 Tıklanma oranı

Güzel makakaler var diyelim : 0,40 TL tık başına

%10 : 400 tıklanma x 0,40 TL : 160 TL günlük kazanç

Ay bazında bu rakam : 4800 TL civarı bir rakam yapacaktır.



Parayı Nasıl Alabiliyoruz. ?

Adsense size para verebilmek için önce sizi real anlamda tanıması gerekiyor, Banka bilgilerinizi alır ve havale yolu ile gönderir ödemenizi lakin o kısma gelene kadar önce google'dan size gmail'inize girmek üzere " PIN " gönderilir. Yani sizi onaylamak için size bir mektup ile bir kod gönderecek o kodu adsense hesabınıza gireceksiniz ve sizi onaylamış ve tanımış olacak. Banka hesap bilgilerinizi de doğru girdiyseniz işiniz bitmiş demektir.

Not: Ödemeleriniz aylık olarak kesilir ve kaydettiğiniz banka hesabınıza gönderilir. Ama o sürece kadar günlük haftalık ve aylık kazançlarınızı raporlayarak ay sonu ne kadar bir ödeme alacağınızı sürekli takip edebilirsiniz.

Ece 14 Kasım 2021 15:45

Cevap: Google Adsense Anlatım
 
Faydali bi paylasim olmus
Tesekkurler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net