IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mayıs 2009, 11:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'ı Kandırmak.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Harvard Üniversitesi'nde Pofesör olan Ben Edelman, Google AdWords reklamlarının göründüğü kadar sağlıklı çalışmadığını ve bazı "aracıların" bu reklamları kullanarak haksız kazanç elde ettiklerini iddia etti. Edelman bir adım daha ileri giderek Google'ın da zaman zaman reklam verenlerin aleyhine çalıştığını söyledi.

Edelman'ın verdiği ilk örnek WhenU ve benzeri aracı reklam programları. Genellikle başka bir yazılım ile birlikte kurulan WhenU, kullanıcılar internette sörf yaparken onların ilgi alanlarını kontrol ediyor ve ona göre açılan pencerelerde Google reklamları gösteriyor. Edelman, WhenU'nun gösterdiği reklamlar arasında genellikle o anda ziyaret edilen sitenin de reklamı olduğunu ve bu durumun zaten sitede olan kullanıcı için reklam verenin para ödemek zorunda kaldığını söylüyor. Bu konuyu Google'a bizzat ilettiğini, yetkililerin ilgileneceklerini söylemelerine rağmen aylardır bir gelişme olmadığını aktardı.

Bunun dışında basit adres yazımı hatalarının da aracılara para kazandırdığını bir örnek ile açıklayan Edelman, Comcast.com sitesine girmek için bilinçli olarak 'o' harfini unuttu ve Cmcast.com yazdı. Açılan sitede kullanıcıyı Comcast.com sitesine yönlendiren bir Google reklamı bulunuyordu.

Edelman, Google'un tavsiyelerinin de yine firmaya fazladan para kazandırdığını bir başka örnekle açıkladı. Chrome tarayıcısının kullanıcıları adres satırından arama yapmaya yönelttiğini söyleyen Edelman "Örneğin Expedia.com sitesine girmek istiyorsunuz. Chrome'da 'Expedia' yazmaya başladığınızda Google size Expdia'yı aramak için bir seçenek sunuyor. Eğer bunu seçerseniz karşınıza çıkan sonuçların en üstünde Expedia.com'un reklamını görüyorsunuz. Ama zaten bu siteye gitmeye çalışan bir kullanıcının reklama tıklaması Google'a haksız kazanç sağlıyor" diye konuştu.
Chip


Konu Heidi tarafından (25 Mayıs 2009 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Mayıs 2009, 13:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google'ı Kandırmak.




Güzel bir makale olmuş Sanırım By Edelman ile bir koferasnta Görüştünüz ve bu açıklamaları bizzat sizin tarafınızdan buraya topic olarka aktarıldı.

Eger bu şekilde degilse lütfen bir kaynak gösterin.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
googlei, googleı, kandirmak, kandırmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü için doodle (Güncel) Teşekkürler..''Google'' Sevda Arama Motorları Haberleri 2 24 Kasım 2012 11:28
Erkekleri Kandırmak Daha Kolay Rüzgar Ah Erkekler 0 16 Kasım 2011 22:07
Google Charlie Chaplin'i Unutmadı; 122. Doğum Gününde Google Doodlesinde (Video) Sevda Arama Motorları Haberleri 0 16 Nisan 2011 04:03
ıste erkeklerın kızları kandırmak ıcın kullandıgı sacma sozler... yoSun Ah Kadınlar 4 01 Aralık 2010 02:10