IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2019, 01:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Seo Uyumlu Mobil Site Kodlarken En Çok Yapılan Hatalar




Seo Uyumlu Mobil Site Kodlarken En Çok Yapılan Hatalar

Merhaba arkadaşlar. Seo uyumlu responsive web siteleri kodlarken Google'nin kendisinin tespit ettiği sıklıkla yapılan hatalar mevcuttur. Bilenler biliyor da belki bir bilmeyen olur diye sizinle paylaşmak istedim.

Engellenen JavaScript, CSS ve Resim Dosyaları

Oluşturma ve dizine ekleme işlemlerini en iyi şekilde yapması için Googlebot'un web sitenizde kullanılan JavaScript, CSS ve resim dosyalarına erişmesine her zaman izin vererek sitenizi ortalama bir kullanıcı gibi görebilmesini sağlayın. Sitenizin robots.txt dosyası bu öğelerin taranmasına izin vermiyorsa bu durum, algoritmalarımızın içeriğinizi oluşturma ve dizine ekleme işleminin başarısını doğrudan olumsuz etkiler. Bu da sıralamanın optimum olmamasına neden olabilir.

Önerilen işlem:

Googlebot’un Search Console'da "URL Denetleme aracını" kullanarak JavaScript, CSS ve resim dosyalarınızı tarayabildiğinden emin olun. Bu özelik, içeriğinizi tam olarak Googlebot'un gördüğü ve oluşturduğu gibi görmenize ve sitenizdeki dizine eklemeyle ilgili çeşitli sorunları tanımlayıp düzeltmenize olanak tanır.

Search Console'da robots.txt dosyanızı denetleyin ve test edin.

Sistemlerimizin web sitenizi mobil kullanıcılar için uyumlu olarak algılayıp algılamadığını görmek için mobil sayfalarınızı Mobil Uyumluluk Testi ile test edin.

Mobil sayfalarınız için ayrı URL'ler kullanıyorsanız yönlendirmenin tanındığını ve taranabilir olduğunu onaylayabilmeniz için hem mobil hem de masaüstü URL'lerini test ettiğinizden emin olun.

Oynatılamayan İçerik

Bazı video veya içerik türleri; lisans sınırlamalı ortam, Flash gerektiren deneyimler veya mobil cihazlarda yaygın bir şekilde desteklenmeyen diğer oynatıcılar gibi nedenlerle mobil cihazlarda oynatılamaz. Oynatılamayan içerik, herhangi bir web sitesinin bir sayfasında öne çıktığında kullanıcılar için son derece can sıkıcı olabilir.

Kullanıcılar bir mobil cihazda desteklenmeyen içeriğe sahip bir sayfayı ziyaret ettiklerinde, aşağıdakine benzer bir hata iletisi görürler:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu durum, kullanıcıların kötü bir mobil deneyim yaşamasına neden olur!

Özel bir video oynatıcı kullanmak veya içeriği, desteklenmeyen biçimlerde vermek yerine, video veya animasyon eklemek için HTML5 standart etiketlerinin kullanılmasını öneririz.

Flash veya diğer multimedya oynatıcılar kullanılarak oluşturulan animasyonlu içerik için tüm web tarayıcılarında çalışan HTML5 animasyonlarını kullanmayı düşünebilirsiniz.

Önerilen işlem:

Tüm kullanıcılarınıza iyi bir deneyim sağlamak için animasyonlarda HTML5 standartlarını kullanın.
Tüm cihazlarda oynatılabilen video yerleştirmesini kullanın.
Videonun çeviri yazısını sunmayı düşünebilirsiniz. Bu, yardımcı tarama teknolojileri kullanan veya belirli bir markaya ait video biçimini oynatamayan tarayıcılara sahip kullanıcıların sitenize erişebilmesini sağlar.

Hatalı Yönlendirmeler

Mobil cihazlar için ayrı URL'leriniz varsa her masaüstü URL'sine gelen mobil kullanıcıları uygun mobil URL'ye yönlendirmeniz gerekir. Diğer sayfalara yönlendirmek (örneğin her zaman ana sayfaya yönlendirmek) yanlış bir davranış olur.

Örnekler:

Masaüstü sitenizin sunucusu, yönlendirme yapan masaüstü sayfasına karşılık gelen bir sayfa mobil sitede bulunsa bile, mobil kullanıcıları asıl istedikleri URL'ye bakmaksızın mobil sitenin ana sayfasına yönlendirecek şekilde yapılandırılmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Masaüstü sitenizin URL'leri, bunlara karşılık gelen mobil URL'ler ile tam olarak eşleşmeyen URL parametreleri kullanılarak dinamik bir şekilde oluşturulur. Örneğin, masaüstü sitesinde belirli bir tarihe ilişkin bir tren tarifesine bakan kullanıcı, mobil sitedeki genel tarife arama sayfasına yönlendirilirse sinirlenecektir. Eşdeğer bir mobil URL'niz varsa kullanıcıların aradıkları sayfaya ulaşabilmeleri için yönlendirmeyi doğru bir şekilde yapılandırmanızı öneririz.

Masaüstü siteniz bazı mobil cihazları yönlendirirken, diğerlerini yönlendirmemektedir. Örneğin, bir site, mobil siteye sadece Android kullanıcılarını yönlendiriyor, iPhone veya Windows Phone kullanıcılarını yönlendirmiyor olabilir.


Alakasız Çapraz Bağlantılar

Bir web sitesi, ayrı mobil URL'lerdeki kullanıcılara sunum yaptığında kullanılan yaygın bir uygulama, masaüstü için optimize edilmiş sürüme bağlantılar (ve aynı şekilde masaüstü sayfasından mobil sayfaya bağlantılar) kullanmaktır. Yaygın görülen bir hata da, mobil sayfaların masaüstü sitesinin ana sayfasına bağlantı vermesinde olduğu gibi, bağlantıların alakasız bir sayfayı işaret etmesidir.

Önerilen işlemler:

Bağlantılarınızı kontrol ederek doğru eşdeğer sayfayı işaret ettiklerinden emin olun.

Yavaş Mobil Sayfalar

Mobil sitenin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak çok önemlidir. İçeriğinizi görmek için uzun süre beklemek zorunda kalmak kullanıcılarınızın canını çok sıkabilir.

Önerilen işlemler:

Sayfanızın yavaşlamasına neden olan herhangi bir sorun olup olmadığını görmek için Google PageSpeed Insights'ı kullanarak "Hız" alt bölümüne odaklanın. "Düzeltilmesi Gerekiyor" olarak işaretlenen sorunları düzeltmeye çalışın.

Küçük yazı tipi boyutu

Yazı tipi boyutunu mobil cihazlarda okunamayacak kadar küçük bir değere ayarlamaktan kaçının, aksi takdirde sitenize gelen ziyaretçiler içeriği okumak için yakınlaştırmak üzere parmaklarıyla sıkıştırma hareketi yapmak zorunda kalırlar. Web sayfalarınız için bir görünüm belirledikten sonra yazı tipi boyutlarınızı, görünümün içinde uygun olarak ölçeklenecekleri şekilde ayarlayın.

Dokunma öğeleri çok yakın

Düğmeler ve bağlantılar gibi dokunma öğelerini birbirine fazla yakın şekilde yerleştirmekten kaçının. Aksi takdirde mobil kullanıcılar bu öğelere dokunmaya çalışırken yanlışlıkla yakınındaki diğer öğelere de dokunabilirler. Bu hataları düzeltmek üzere düğme ve gezinme bağlantılarının boyutlarını ve boşluklarını mobil ziyaretçileriniz için uygun bir şekilde ayarladığınızdan emin olun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazırlama, kodlamasi, mobil, seo, site, uyumlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2 adet mobil uyumlu sohbet tasarımı. AyazGeceLer Tema Satış 4 30 Aralık 2019 20:05
Mobil Uyumlu Olmayan Wordpress Sitelerinize "Ücretsiz" AMP Kuruyorum Yani Mobil Uyumlu Hale Getiriyorum CanDostu Wordpress 17 11 Mart 2018 14:23
Evlilikte Yapılan Hatalar Desmont Aile Evlilik ve Çocuklar 0 20 Ocak 2015 19:06
Aşıkken yapılan hatalar Lcia Aşk ve İlişkiler 0 13 Ekim 2014 17:53
Diyette Yapılan Hatalar YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Aralık 2009 05:36