IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2020, 11:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Görsel Sıralamasında Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?




Google'da yapılan aramaların üçte biri görsel bulmak için yapılmaktadır. Bu yüzden görseller SEO açısından hafife alınacak bir unsur değildir. Eskiden Google, görselin üzerine tıkladığımızda bizi görselin bulunduğu sayfaya yönlendirirdi. Şimdi ise görselin büyük halini gösterip kullanıcının asıl amacına ulaşmasını sağlıyor. Tabii bu durum kafalarda "Görseller için SEO uygulanmak aslında çok gerekli değil" algısını yaratıyor. O zaman hangi noktada ve neden görseller için SEO çalışması yapmak faydalıdır?

Google Görseller İçin SEO Gerekli Mi?
Görsel olarak satılan mallar ve hizmetler: Kullanıcılar bazen bulmak istedikleri ürün ve servisi görseller üzerinden aratmayı tercih ederler. Mesela bir kullanıcı arama motoruna "mutfak dolabı modelleri" yazabilir ve tek tek her sitedeki modelleri incelemektense Google Görseller'de çıkan ve hoşuna giden modelin sağ tarafında yer alan linke tıklayarak siteye yönlenmek isteyebilir. Bu durum otelcilik, mimarlık, dekorasyon, moda gibi birçok sektörde sayfaya ziyaretçi kazandırabilir hatta dönüşüm oranını bile arttırabilir.

Link kazandıracak her türlü veri: Hazırladığınız grafiklerin ya da fotoğrafını çektiğiniz etkinlerin, başkaları tarafından paylaşılıp size link vermesini sağlamak, sizi görsellerde ilk sıraya çıkarmak açısından faydalı olacaktır. Böylece ön plana çıkarsınız ve diğer kullanıcılar sizin görsellerinizi kullandıklarında trafiğinizi arttırma fırsatı elde edersiniz.

Lisanslı görsel içerik: Bu kısım görsel satarak gelir elde edenleri ilgilendiriyor. Google Görsel araması, fotoğrafçı ya da tasarımcı olanlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilmek için üst sıralarda olmalısınız.

Google Resimli Aramada Görsellerin Orijinal Olması Şart Mı?
Cevap hayır. Satın aldığınız lisanslı görselleri ya da indirdiğiniz hazır görselleri de SEO stratejinizde kullanabilirsiniz. Web sitelerinin aksine görsellerde duplicate denen kopya durumu yoktur. Hatta çoğu zaman üst sıralarda olan görsel, orijinal değildir. Daha iyi bir SEO çalışması olan site, görselin asıl sahibi olan web sitesini görsel sıralamasında geçebilir. Fakat gözden kaçırmamanız gereken bir konu var: bazı görselleri kullanırken kaynak göstermeniz gerekebilir.

Web Sitem İçin Google Görsel SEO'sunun Gerekli Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?
Web Sitem İçin Google Görsel SEO'sunun Gerekli Olup Olmadığını Nasıl Anlarım

Bazen Google'da arama yaptığınızda arama sonuçları sayfasında, linklerden önce görsellerin bulunduğu bir kısım çıkar. Eğer kullanıcılar belli bir kelimeyi arattıklarında genellikle görsellere gidiyorlarsa, Google kullanıcıların işini kolaylaştırmak için bu görselleri bir paket şeklinde sıkıştırıp bu alana yerleştirir. Yani sizin de hedeflediğiniz anahtar kelime sonuçlarında bu görsel paketinden varsa bu alanda yerinizi almak tıklanma oranınızı çok büyük ihtimalle arttıracaktır. Bunun için de görsel aramalarında optimizasyon için çaba sarf etmelisiniz.

Görsel Aramalarında Optimizasyon Nasıl Yapılır?
Tüm bunları okuduktan sonra eğer görsel optimizasyonu yapmaya karar verdiyseniz, artık asıl aşamaya geçebiliriz. SEO'nun bu kısmı, normalde yaptığımız web optimizasyonundan bir tık daha basittir. Bu alanada uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Tavsiyemiz elinizden geldiğince bu yöntemlerin çoğunu hatta hepsini denemenizdir.

Görselin dosya adı
Alternatif metin
Görselin daha erişilebilir olması için alternatif metin kısmına kullandığınız anahtar kelimeyi yazabilirsiniz.

Altyazı
Sayfanızdaki görselin altında yazan bilgide anahtar kelime olması SEO açısından, alternatif metinden daha önemlidir.

Etrafındaki içerikler
Tabii ki görsel, bulunduğu sayfanın içeriğine de bağlıdır. İçerik ve görsel uyumu ve aynı zamanda kaliteli içerik, görsel optimizasyonunda işinize yarayacaktır.

Sayfa başlığı
Tıpkı web sitelerinde olduğu gibi burada da sayfanın başlığı önemlidir.

Sayfa url'i
Bir url'de çok sayıda görsel bulunması sıralama açısından sizi kötü etkiler. Bu yüzden 1-4 adet arası görseli bir url içerisine koymanız daha iyi olacaktır.

Görsel etkileşimi ve popülerliği
Google, görselleri web linklerine oranla çok daha hızlı bir şekilde yukarıya çıkarabilir. Diyelim ki kullanıcılar genellikle 12. sıradaki görsele tıklıyor, bu durumda Google'ın bu görseli kısa sürede üst sıraya çıkarma olasılığı çok yüksek. Bu sebeple yüksek kalitede ve ilginç görseller koyup kullanıcıların o görsele tıklamasını sağlamalısınız.

Görsel ölçüleri
Fark etmişsinizdir ki Google garip ölçütlerde görsellere çok fazla yer vermiyor. Çok dikey ya da çok yatay görsellerin üst sıralara çıkma şansı pek yok.

Görsel boyutu
Değişik ölçülerin yanı sıra Google, küçük boyutları da sevmez. Çoğunlukla devasa boyuttaki görselleri göstermeye çalışıp kullanıcının yararına hareket eder.

Görselin doğruluğu
Sonunda Google, en önemli noktaya dikkat etmeye başladı. Bu da kelime ve görsel arasındaki uyumun olması gerektiği anlamına geliyor. Yani "mezuniyet elbisesi" kelimesinde bir koala resminin yükselmesi artık çok mümkün değil.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
görsel sıralamasında üst sıralara nasıl çıkılır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Olumsuz insanlarla nasıl baş edilir sorunlu insanlarla nasıl başa çıkılır iletişim nasıl olmalıdır? Sanem Sağlık Köşesi 0 28 Mart 2018 22:29
Sandbox Nedir ?- Nasıl Çıkılır ? Che Web 2.0 0 14 Ocak 2018 22:34
Zor insanla nasıl başa çıkılır Sim Kişisel Gelişim 1 16 Temmuz 2013 10:49
Tutulmalarla Nasıl Başa Çıkılır? Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 20 Haziran 2011 22:22
2 Yaş Krizleriyle Nasıl Başa Çıkılır? Ecrin Sağlık Köşesi 0 02 Mayıs 2011 21:39