IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2020, 09:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Daha Fazla Trafik Kazanacağınız 5 SEO İpucu




2020 SEO İpuçları, “Siteme nasıl organik trafik alırım?” sorusunun cevabını arayanlar için yeni yıldan beklentileri ve yapmaları gereken geliştirmeleri içeriyor. Eğer bir site sahibi veya dijital pazarlama uzmanıysanız 2020’da trafiğinizi nasıl arttıracağınız en önemli unsurlardan biridir ve herkes için ortak sorundur.

Nasıl Daha Fazla Organik Trafik Alabiliriz?
Ekibinizde tecrübeli editörleriniz var, anahtar kelime optimizasyonu yapıyorsunuz, meta açıklamaları ayarlıyorsunuz, görsel optimizasyonu da yaptınız. Yaptıklarınız sonrası biraz trafik almayı da başarmış olmanız muhtemel. Ancak sadece bunları doğru yaparak içeriğiniz üst sıralarda yer almaz ve hedeflediğiniz trafik artışını sağlayamazsınız.

Bununla birlikte SEO çok hızlı değişen ve gelişen bir sektör, 5 yıl önce çok iyi geri dönüşler aldığınız faydalı işlemler şimdi işe yaramayabilir hatta zarar bile verebilir. Hala günceli takip etmeden öğrendiklerinizi yeterli görüp çalışırsanız bu sizin verimliliğinizi kaybetmenize yol açar.

2020 SEO İpuçları
2020 SEO İpuçları: Daha Kaliteli İçerik Oluşturun
Genellikle uzun içerikler daha iyi performans sergilerler. Bunu özellikle içerik için söylemek doğru olur.

Bir yazar olarak, sürekli olarak yüksek kaliteyi koruyarak daha uzun içerik üretebildiğinizde sitenizin trafiğini artırma şansınız daha yüksektir. Halihazırda çok yüksek bir alan adı otoritesine (domain authority) sahip değilseniz, içeriğiniz ne kadar uzun olursa sıralama şansınız o kadar yüksek olur.

Site istatistikleri ve değerlemeleri veren SerpIQ, arama motoru sonuç sayfasında ilk sonucun ortalama uzunluğunun 2416 kelime olduğunu paylaştı.

Bir arama motoru yaptığınız sorgularda size en iyi yanıtı göstermeyi amaçlamaktadır. Şöyle değerlendirelim, “SEO rehberi” arıyorsanız, konuyu tüm detaylarıyla ele alan ayrıntılı 5.000 kelimelik bir rehber göstermek yerine neden size 500 kelimelik ince bir rehber göstersinler? Uzun yazı içeriğinin diğer güzelliği genel olarak; insanlar tarafında birden çok arama sorgusu için ulaşılabilir ve doyurucu içeriğe sahip olduklarından daha fazla backlink alabilirler. Kaliteli backlinkler Google’da daha üst sırlarda yer almak için şarttır.

Daha genişletilmiş içerik oluşturmanın bir başka yararı da doğal olarak daha fazla anahtar kelime için ulaşılabilir olmasıdır. Bir makaleyi anahtar kelimelerle doldurduğunuzda arama motoru sonuç sayfasında otomatik olarak ilk sayfanın üst sıralarında yer alabileceğiniz ve yüksek trafiğini görebileceğiniz günler geride kaldı. Bu durumu hala kullanıyorsanız yakında başınız belaya girebilir.

Google, gelişen teknolojisi ile içeriğin ne hakkında olduğunu anlamakta gerçekten iyidir:

Kilo vermek için spor, kilo vermek istiyorum, kilo vermenin yolları, kilo vermenin kolay yolu… Bu başlıklara daha uzun içerik içinde detaylarıyla yer verebilirsiniz. Uzun içerikler ayrıca, anahtar kelimeleri doğal olarak H2, H3 ve H4 başlıklarınıza ve ayrıca görüntü ALT etiketlerinize eklemeniz için daha fazla fırsat sunar.

Kendinizi yüksek kaliteli, uzun içerik oluşturmaya itmek, arama motorlarında daha üst sıralarda yer alma şansınızı artıracak ve sitenize gelen trafiği organik trafiği artıracaktır.

Doğru Anahtar Kelime Seçimi Nasıl Yapılır?

2020 SEO İpuçları: Featured Snippet Alanında Yer Almaya Çalışın
Featured Snippet, Google’ın arama yapan kullanıcılarına “X Nedir?” veya “Nasıl Yapılır?” gibi soru tabanlı sorgular daha fazla gösterilir. Buradaki fikir, kullanıcıların sorularına neredeyse anında cevap verilmesi, doğru cevabın bulunması ve doğru olduğu bilinen ilgili içerik linklere tıklamak zorunda kalmamalarıdır. Google’a arama yaptığınızda gelen arama sonucuna bakabilirsiniz: “Hava nasıl?”

Google’ın tüm kullanıcıların sorgularının karşılığını en kısa sürede bulmasını kolaylaştırmak istediğini hepimiz biliyoruz. Arama sorgularının yaklaşık %10’u Google tarafından doğrudan cevaplansa da featured snippet alanında yer alan içerikler site sahiplerine fayda sağlar çünkü çok fazla trafik akışı sağlayabilirsiniz.

Öncelikle, featured snippet alanında hangi içerik veya cevapların hedef kitleniz tarafından aranacağına karar vermelisiniz. Bunu yapmanın bir yolu, hedef kitlenizin ne gibi sorular soracağını kendinize sormaktır.

Hedef kitlenizin cevaplarını bulmakla ilgilenebileceği bazı temel konuları veya soruların alternatiflerini görmek için Ubersuggest gibi bir araç kullanabilirsiniz. Anahtar kelime önerilerini kendi hedef kitlenizin soruyla eşleştirip başlıklara karar verdikten sonra bu konuda içerik oluşturmanız gerekir.

Alternatif olarak, featured snippet’teki görünürlüğü artırmak için mevcut içeriğinizi bu featured snippet optimizasyonu ile güçlendirebilirsiniz. İçeriğiniz zaten Google arama motoru sonuç sayfasında ilk sayfada yer alıyorsa, yeni içerik oluşturmak yerine mevcut içeriğinizi güncellemelisiniz.

İdeal olarak, cevabınız ilk paragrafta ve odak anahtar kelime dahil 58 kelimeden az olmalıdır. Odak anahtar kelime alt başlıklardan birinde (h1, h2, h3 vb.) kullanmaya çalışmalısınız.

CrazyEgg, kullanıcıların daha fazla bilgi edinmek isteyebileceği temel ifadeleri tanımladıkları bir sözlük bölümü oluşturdu. Elde edilen sonuçlar harikaydı. “Link juice nedir?” Gibi arama sorguları için featured snippet alanında ​​yer alıyorlar.

Featured snippet alanında nasıl yer alabileceğiniz hakkında konuyu detaylarıyla anlatan yazımız: Sıfırıncı Sıra SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

2020 SEO İpuçları: Anahtar Kelimelerden Uzaklaşıp Konulara Odaklanın
“Her geçen gün artan arama sonuçları artışı ve her gün yayınlanan yeni içeriğin zenginliği ile Google, kullanıcılarına aradıkları içeriği bulmalarına yardımcı olmak için daha akıllı yollar sunuyor. İçeriğinizi konu kümeleriyle yeniden düzenlemek, Google’ın sitenizi daha iyi gezmesine ve içeriğinizi daha hızlı derecelendirmesine yardımcı olacaktır.

Hubspot, bu gibi konu kümeleri fikrini görselleştirir. Buradaki fikir, genel bir konu hakkında ilgili bir kaynağa gitmek için ulaşabileceğiniz “sütun içerik (pillar content)” parçası oluşturmanızdır. Daha sonra küme içerik (cluster content) linkler ile geçiş yapın. Küme içerik, sütun içerikte belirtilen konuların her birinden bahseder ve küme altında yer alan başlıkları daha da detaylı anlatıldığı sayfalara yönlendirir.

Bir örnekle anlatmak gerekirse:

“Markalar Neden SEO Yapmalı?” sütun içerik olarak kabul edelim. Daha sonra aşağıdakilerle ilgili küme içerik sayfalarımız olabilir:

* Organik Arama En Önemli Trafik Kaynağıdır

* SEO Güven Sağlar

* İyi SEO İyi Kullanıcı Deneyimi Demektir

* Yerel SEO ile Yükselen Etkileşim, Trafik ve Dönüşümler Sağlarsınız

* SEO Satın Alma Döngüsü Oluşturur

* SEO Yaparak Sitenizi Güncel Tutarsınız

* SEO Çalışmalarını Anlamak İnternet Dünyasını Anlamanızı Sağlar

* SEO Daha Ekonomiktir

* SEO Uzun Vadeli Bir Stratejidir

* SEO Ölçülebilir Bir Pazarlama Yöntemidir

* SEO Parlak Fırsatlar Sunar

* Trafik Almak İçin İlk Sayfada Yer Almalısınız

Sitemizde “Markalar Neden SEO Yapmalı?” sayfamız olabilir. Bu örnek SEO’nun küçük nüanslarını içeren bir sütun içerik örneğidir. Yazı içerisinde, yukarıda listelenen konuların her birinde daha ayrıntılı olarak bahsedildiği birçok farklı sayfaya bağlantı veriyoruz.

Bu yöntemin SEO çalışmaları için bu kadar önemli olmasının nedeni, hedef kitlenizin aradıkları bilgiye kolayca ulaşabilmesi için içeriğinizi birbirine bağlamanıza yardımcı olmasıdır. Konu kümelerini kullanmak, arama motorlarında daha iyi bir sıralamaya yardımcı olur çünkü sıralamada üst sıralarda yer almaya çalıştığınız anahtar kelimelerin etrafında daha fazla ilgi gören içerikleriniz vardır.

Google, içerik organizasyonunuzun nasıl tasarlandığına bağlı olarak içeriğinizi seçilen konuyla kolayca ilişkilendirebilir.

Örnek: 12 Maddede Markalar Neden SEO Yapmalı?

2020 SEO İpuçları: Düşük Performanslı İçeriği Optimize Edin
Birçok şirket sürekli olarak yeni ve güçlü içerikler oluşturmakta zorlanıyor ancak trafiğinizi artırmak için mutlaka yeni içerik oluşturmanız gerekmiyor! Alternatif performans sergileyen yüksek potansiyelli bir içeriği tanımlamak ve daha iyi performans gösterebilmek için optimize ederek de trafiğinizi arttırabilirsiniz.

Aslında sitenizde olabileceği kadar iyi performans göstermeyen çok sayıda içerik olması muhtemeldir. Bu içeriğin en iyi performansı gösterdiğinde ne kadar önemli bir trafik sağlayacağını düşünün? Aranma hacmi yüksek olan ve arama motoru sonuç sayfalarında ilk sayfaya henüz gelmemiş veya ilk sayfanın sonlarında yer alan içeriğiniz ilk sıralarda gelmeye başlarsa iyi bir trafik alırsınız ve organize ettiğiniz içerik sayısı arttıkça mükemmel sonuçlar elde edersiniz! Eski içeriği optimize ederek, trafiğinizi önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Backlinko, bir şirketin organik trafiğini sadece 7 günde nasıl% 348 oranında artırabildiğini gösteren bir örnek olay incelemesi yaptı. İlk adımda, Google’da 1. veya 2. sayfada yer alan içeriği ve hedefledikleri anahtar kelimeleri tespit etmek gerekir. Çok fazla gösterim alan ancak düşük bir TO(tıklama oranı)’ya sahip olan ve çok fazla tıklama almayan anahtar kelimeleri tanımlamak için Google Search Console‘daki arama analizi performansı aracını kullanmalısınız.

Burada sıraladığınız anahtar kelimeleri tespit etmenize yarar. Buradan arama trafiği yüksek ama aramalar henüz yeterince yüksek listelenmediğinizden trafiği düşük olan sayfaları tanımladıktan sonra sitenizde, bu sayfalara linkler verebileceğiniz diğer sayfaları bulun.

İç linkleme yaptıktan sonra meta verileriniz, başlıkları ve alt başlıkları (html etiketleri) gibi sayfa için düzenlemeleri yapın. Ardından içeriğinizi bu anahtar kelimeler için optimize edin. İçeriğinizi mükemmel hale getirmek istiyorsanız, mevcut içeriğiniz ekleyebileceğiniz yüksek kaliteli içerikle tamamlayın.

Bir Sayfada Kaç Farklı Anahtar Kelime Hedeflenebilir?

2020 SEO İpuçları: Link Verilebilir Yazılar Oluşturun ve Influencerlara Hitap Edin
2020’da backlink almanın tek meşru yolu bağlantı verilebilir bir içerik oluşturmaktır. İnternette kötü oluşturulmuş veya yeniden düzenlenmiş yetersiz bir versiyonu varsa insanların makalenize ulaşma ihtimalleri düşüktür. SEO çalışmalarıyla sitenize gelen trafiği artırmak istiyorsanız, içeriğinizin paylaşılabilir olması gerekir.

İçeriğinizi ne kadar çok insan paylaşırsa, o kadar çok kişi okuyacak.“Ben yaptım, ihtiyacı olan gelsin” şeklinde bir mantık olmadığını unutmayın. İnsanların okurken keyif alacağı, paylaşmak isteyeceği içeriği aktif olarak oluşturmanız gerekir. Ancak bir çok kişinin unuttuğu ve hatırlanması gereken en önemli şey genellikle hedef kitleniz ile içeriğinizi paylaşacak olan kişilerin farklı olduğudur.

Bunun nedeni, içeriğinizin hedeflediği insanların genellikle sahip olduğunuz niş alandaki siteleri paylaşmamasıdır. Bu nedenle, içeriğinize link sağlama olasılıkları hayli düşüktür. Ne kadar fazla bağlantı elde ederseniz, içeriğiniz o kadar üst sıralarda yer alma imkanına sahip olur ve o kadar fazla trafik alırsınız.

Bir örnekle anlatmak gerekirse:

Köpeklerini eğitmek isteyenlere yönelik bir siteniz olduğunu varsayalım. Hedef kitleniz: “köpek sahipleri”

Paylaştığınız içeriğinizi sevecekler. Bununla birlikte, bu insanlar içeriğinizi paylaşmayacak çünkü köpeklerini kendilerinin nasıl eğitecekleri hakkında makaleler arıyorlar, köpeklerin nasıl sahiplenilebileceğini aramıyorlar.

Bu nedenle, trafiğinizi artırmak için içeriğinizi paylaşacak insanlara hitap eden içerik üretmeye başlamanız gerekir. SEO ile sitenizin trafiğini artırmak istiyorsanız, içeriğiniz influencerlara da hitap etmelidir.

Nasıl yapacaksınız?

Öncelikle, sektörünüzdeki influencerları bulun ve neye önem verdiklerini belirleyin. Köpek ile ilgili içeriklere sahipseniz, köpek gezdiricileri, veterinerler veya içeriğinizi paylaşması muhtemel olan herhangi birini bulabilirsiniz. Sektörünüzdeki influencerları tespit ettiğinize göre artık onlara ulaşma zamanı geldi. Influencerlar, içeriğinizi paylaştığınızda değerli olduğunu düşünüyor veya içeriğiniz ilgilendikleri bir konuyu kapsıyorlarsa link verme veya bunları hesaplarında paylaşma olasılıkları yüksektir. Yazıldığı kadar kolay olmasa da göründüğü kadar zor değil.

Paylaşılabilir içerik oluşturmaya gelince, zaten sektörünüzde neyin işe yaradığını görebilmeniz gerekir.



Sonuç
Web sitenize trafik sağlamak için SEO kullanmak, karşılaştığınız giderek artan rekabet nedeniyle her zaman zor bir iş olmaya devam edecek. Google arama sonuçlarında daha iyi bir sıralamaya sahip olmak istiyorsanız, bu taktikleri uygulamaya koymaya devam etmeniz gerekir.

Daha iyi içerik oluşturarak, mevcut içeriğinizi iyileştirerek ve içeriğinizi paylaşması en muhtemel kişilere ulaştırarak sitenize yönlendirdiğiniz trafiği artırabilirsiniz. SEO, nereye basacağınızı bilmediğiniz bir mayın tarlası değildir; hangi işlemlerin en iyi sonuçları getireceğini bilmeniz gerekir.

Burada açıklanan stratejiler ve ipuçlarını uygulamaya başladığınızda 2020’da sitenize gelen trafiği artırmanıza yardımcı olacaktır!

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
daha fazla trafik kazanacağınız 5 seo ipucu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domateste insanlarda olduğundan daha fazla gen var. Patateste de daha fazla kromozom… xena Bilim Dünyasından Son Haberler 3 13 Ağustos 2019 22:15
Daha Kalıcı Bir Parfüm için 5 İpucu Sanem Parfüm 0 18 Ekim 2018 15:54
iPhone’unuzla daha fazla etkileşime girmenin daha fazla yolu Burce Apple 0 05 Aralık 2015 22:33
Sigara trafik kazalarından 20 kat daha fazla öldürüyor MasteR06 Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2014 20:20
Nokia'nın Tableti İçin Bir İpucu Daha! Soner Cep Telefonlar 0 06 Mayıs 2012 21:31