IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Google (https://www.ircforumlari.net/google/)
-   -   Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme (https://www.ircforumlari.net/google/405008-google-1-button-hakkinda-bilgilendirme.html)

Wes_BorLand 22 Ağustos 2011 01:58

Google +1 Button Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne işe Yarar?
 
Öncelikle merhabalar arkadaşlar.

Son günlerde Google+ 1 sık sık karşımıza çıkmakta nedir bu Google+1 diye merak edenlerin meraklarını gidermek ve sizleri Google+1 hakkında kendi anladığım kadarı ile bilgilendirmek istiyorum.

Google +1 Nedir ?

Google +1 özelliği google hesabımıza giriş yaparak kullanabildiğimiz google'ın sosyal ağ projesidir. Bu özellik; +1 butonunu kullanarak bir siteyi beğendiğimizi arkadaşlarımıza ve google kullanıcılarına göstermemizi sağlamaktadır.
Bu özellikten faydalanabilmek için google hesabımıza giriş yapmamız gerekmektedir aksi taktirde bu özelliği kullanamayız. ( Bu kısma yazımın ilerleyen kısımlarında tekrardan değineceğim.)

Google +1 Nasıl Kullanılır ?

Google+1 özelliğinin nasıl kullanılacağını hepimizin aşikar olduğu bir örnek ile açıklamak istiyorum. +1 butonu tıpkı facebook'taki " Beğen " tuşu ile hemen hemen aynı işleve gelmektedir.
Google da yaptığımız bir arama sonucu karşımıza çıkan +1 butonuna tıkladığımızda o sayfayı beğendiğimizi göstermiş olacağız ve bu beğenimiz arkadaşlarımızın profilinde " Wes_BorLand bu sayfaya +1 verdi " gibi görünecek.

Google +1 ve Google Sıralamaları Arasındaki Bağıntı Nedir ?

( Bu kısım tamamen kendi düşüncelerimden ibarettir, dikkate alıp almamak sizlere kalmış. )

Google'ın her yeni projesi internet kullanıcılarına da projeler sağlamaktadır. Örneğin optimizasyon işi yapan arkadaşlarımız içerisinde uyanık olanlar bu durumu google'ında dediği gibi +1 olarak kullanmaya çalışabilirler :)
Sitelerinizi +1 leyeceğiz gibisinden ve +1 kardeşliği tarzında konular piyasada dolaşmakta. Bana göre Google +1 'in google sıralamaları ile pek bir alakası yok. Google +1 Nedir ? kısmında parantez içinde belirttiğim noktaya değinip bu konuya açıklık getirmek istiyorum.
Google +1 özelliğinin google sıralamaları ile bir alakasının olmamasının nedeni o özellikten google hesabımıza giriş yaptığımızda faydalanıyor olmamızdır. Yani google ı açıp bir arama yapan kişi bu durumdan etkilenmeyecektir.
Google hesabımızdaki arkadaşlarımızın +1 lediği sayfalar google hesabımıza giriş yaptığımızda bizim aramalarımızda üst sıralarda çıkacaktır.

Yukarıdaki yazım umarım azda olsa merakları giderir ve dikkate alanları bilgilendirir...

NOT: Yukarıda yazdıklarım Google +1 araştırmalarım ve kendi yorumlarımdan oluşmaktadır, bana doğru gelen başkasına yanlış gelebilir, sonuç olarak herkes istediğini düşünmekte özgürdür.
Saygılarımla iyi forumlar.

ExceptioN 22 Ağustos 2011 14:17

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
Google +1 tamamen sitenin kalitesini gösterir ama bu demek değilki ne kadar yüksek + okadar fazla hit google sitenizi sadece +1 ile değerlendirmez ama etkisi olur mesela özgün bir siteniz var sürekli oalrak özgün makaleler giriyorsunuz keyword backlink vs tamamiyle google ile uyumlu birde google +1 yüksek ise gerçekten etkisi olur ancak siteniz spam ordan burdan kopya içerikler backlink karmaşası ne kadar +1 olursa olsun hiçbir işinize yaramaz benim düşüncemde bu şekilde zaten sizin yazdıklarınızla örtüşüyor kısmen aynı fikirdeyiz diyebilirim

Wes_BorLand 22 Ağustos 2011 15:12

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız fakat ben demiyorum ki Google +1'in olumlu yönleri yok tabi ki olumlu yönleri var. Bu yazıyı yazmamdaki amaç +1 button hakkında sıfır bilgiye sahip olanları azda olsa bilgilendirmek ve en önemlisi yazımın son kısmında belirttiğim konuda insanları dolandırıcılara karşı uyarmaktır. Dolandırıcılıktan kastım Google +1 leyerek siteleri sıralamalarda yukarılara çıkaramazlar böyle birşey yok onu anlatmaya çalıştım :)

ExceptioN 22 Ağustos 2011 15:43

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
evet şu sıralar dediğiniz şekilde google +1 satış konuları görüyoruz hatta bırakın konuları mailler alıyoruz seo gelişmekle birlikte yozlaşıyor gerçekten üzücü bir durum.

Wes_BorLand 22 Ağustos 2011 17:26

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
Bu üzücü durumu değiştirmek birazda olsa bizim elimizde insanlarımızı bilgilendirerek, uyararak bu tarz art niyetli kişilerin önüne geçebiliriz. ( Aslına bakarsanız işini düzgün yapan kişilerden ziyade bu tarz kişiler bizim milletimize daha cazip gelmekte tuhaf ama gerçekler böyle ne yazık ki :) )

ExceptioN 22 Ağustos 2011 18:19

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
Panda Hepsini Yola Getiricek :)

DizZy 21 Eylül 2011 15:52

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
farklı konfigürasyonlarda yaptığımız bir çok teste rağmen seo bazlı etkisi nötr seviyede arkadaşlar.

Wes_BorLand 21 Eylül 2011 17:12

Cevap: Google +1 Button Hakkında Bilgilendirme
 
Alıntı:

DizZy Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040834737)
farklı konfigürasyonlarda yaptığımız bir çok teste rağmen seo bazlı etkisi nötr seviyede arkadaşlar.

Buna birde insanımızı inandırabilsek ;s39


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net