IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Google (https://www.ircforumlari.net/google/)
-   -   Google, herkesin canını sıkan sorunu kökten çözecek (https://www.ircforumlari.net/google/461587-google-herkesin-canini-sikan-sorunu-kokten-cozecek.html)

Lovestory 11 Mart 2012 16:05

Google, herkesin canını sıkan sorunu kökten çözecek
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Farklı siteler için oluşturduğumuz farklı parolaları hatırlamak, birçoğumuz için sorun olmaya devam ediyor. Bazılarımız her web sitesi için tek bir parola da kullanabiliyor, ancak bu yöntem de büyük bir güvenlik riski taşıyor.

İşte Google, herkesin canını sıkan bu soruna el atıyor.

Google bunun için Chrome web tarayıcısına, web sitelerine kaydolurken otomatik olarak güçlü bir parola oluşturan bir çözüm entegre etmek üzere çalışıyor.

Chromium Blog'da anlatılana göre Chrome, parolayı otomatik olarak girmek yerine size bir parola teklif ediyor ve kabul etmeniz durumunda bu parola kullanılıyor. Bunun nedeni ise farklı web sitelerinin farklı parola gereksinimlerinin olabilmesi (parolanın uzunluğu, içerdiği karakterler gibi).

Google'ın hazırladığı bu işlev büyük bir kolaylık getirebilir ancak bazı tehlikeler de mevcut. Örneğin kullanıcının Chrome hesabı ele geçtiğinde tüm parolalar saldırganın eline geçebilir.

Google ise böyle bir durum fark edildiğinde "tüm parolaları otomatik olarak değiştirmenin mümkün olabileceğini" söylüyor.

Haberokur


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net