IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Google (https://www.ircforumlari.net/google/)
-   -   İpucu: Seo Nedir? (Search Engine Optimization) (https://www.ircforumlari.net/google/464312-search-engine-optimization-nedir-search-engine-optimization.html)

Neo 19 Mart 2012 20:35

Seo Nedir? (Search Engine Optimization)
 
Merhaba arkadaslar, bir onceki makalemizde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] demistik. Simdiki makalemizde SEO Nedir bunu anlatacağım.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] açılımı "Search Engine Optimization" yani "Arama Motoru Optimizasyonu" kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapmak makalelerde okunduğu kadar kolay birşey değildir ve herkes [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapamaz.

Peki SEO yapmamızdaki amaç nedir?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitemizi istediğimiz kelimede üst sıralara çıkartmamızı sağlayan bir tekniktir. Ürünümüzü nekadar iyi tanıtırsak, arama motorlarında üst sıralara çıkmamız okadar kolay olur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile ilgili piyasa bir çok kitap mevcut, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımızın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] makalesinde bunlara detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Piyasada bir çok kişi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cuyum diye dolaşmaktadır fakat bu kişiler daha [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve SEF arasındaki farkı bilmemektedir. Siteye SEF bağlantı kurup ve 3-5 link ekleyerek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaptıklarını sanıyorlar ama yanlış. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ustalık gerektiren bir iştir ve yanlış kullanıldığı zaman geri dönüşü mümkün olmayan zararlara yol açabilir.
  1. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hizmeti alacağınız kişinin/şirketin daha önce [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çalışması yaptığı site referanslarını isteyin ve bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol edin.
  2. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hizmeti alacağınız kişinin/şirketin google sıralamasında kaliteli kelimelerde kaçıncı sırada olduklarını kontrol edin.
  3. Google ilk sayfa garantisi veren kişinin/şirketin sözleşme örneğini isteyip hukuk danışmanınıza veya bir avukata danışmanızı öneririz.

Bora 19 Mart 2012 21:04

Cevap: Seo Nedir? (Search Engine Optimization)
 
Görsel ve yazılı medyadan sonra internet medyacılığıda bu pasta diliminden epeyce bir nasibini almaktadır. Başda google olmak üzere, sosyal ağ paylasım siteleri (face,twitter) büyük bir kitleye hitap etmektedir. İnternet reklamcılığı çığ gibi büyükmekte bir çok bireysel ve kurumsal siteler açılmaktadır.

Örnek verişim akıllarda daha kalıcı olacağından sadece somut bir örnek vermek istiyorum.

''Seo'' araması
Yaklaşık 231.000.000 sonuç bulundu.

231 bin küsür seo içerikli site var. Hiç yoksa en kötü ihtimal ile 50 tane kurumsal site olsa. 50 sitede size ''kelime, kelimeler'' de 1. sayfayı öneriyor ve garanti veriyor. Mantığınız çerçevesinde bu aklınızın bir köşesinde bulunsun. 1 sayfada google 10 site yayınlamaktadır. 11. sayfa 2. sayfa ile başlar. Peki en kötü ihtimalle ele aldıgımız 50 şirketin 50 side sizi veya baskaları 1. sayfada yayınlayabilirmi? mantığınız alıyor mu? En doğru büyüme ve yükselme doğal büyüme ve backlink alışlardır. Yapay büyümeler ve trendler gecici ve kalici olmayan bir seo sistemidir. Sizlere 1. sayfa içeren kurumsal ve bireysel seo hizmeti veren kişiler ahlaki olarak bir etik sergilememektedir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:32.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net