IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2012, 20:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google'in Şeffaflık Raporu Tepki Çekebilir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bireylerin görüş ve yorumlarını en kolay ve en etkili şekilde diğerlerine ulaştırmak adına internet çok önemli bir rol oynuyor. Fakat bu rol ne yazık ki herkesi aynı oranda memnun etmeyebiliyor. Özellikle karşıt görüşlere ve eleştiriye tahammülü düşük seviyede olan kurumlar, internette paylaşılan bu içerikleri kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ediyor.
Doğası gereği interneti bu şekilde kontrol altına alabilmek çok kolay değil. Diğer yandan bu çabaların belli bir kısmı da haklı itirazlar. Kişisel hakları ihlal, nefret söylemi, hakaret ve aşağılama gibi kabul edilemeyecek yorumlar da internetin sağladığı aynı kolaylık nedeniyle eskiye göre daha kolay göz önüne çıkabiliyor.
Google, kendi servisleri üzerindeki bu tip kabul edilemez içeriği kaldırmak için dünya devletleri ile yakın bir çalışma sergilemeye çalışıyor ama son yayınladığı rapora göre sansür talepleri çok hızlı artıyor ve ifade özgürlüğü giderek daha fazla tehdit edilmeye başlıyor.
Google’ın Temmuz ve Aralık 2011 tarihleri arasında dünya ülkelerinden gelen içerik kaldırma ve kısıtlama taleplerini yayınladığı şeffaflık raporunda ilk göze çarpan gelen taleplerin sayısının hızla artması ve talep eden ülkelere yenilerinin eklenmesi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Politik içerikli muhalif görüşlere sahip içeriklerin kaldırılmasına yönelik taleplerin sayısının her geçen gün artması Google tarafından “ifade özgürlüğü risk altında” şekilde yorumlanıyor.
Bu altı aylık dönem içerisinde ülkelere tek tek baktığımızda ABD’den gelen içerik kaldırma veya kısıtlama taleplerinde, kelimenin tam anlamıyla bir patlama yaşanmış durumda. Yüzde 103 oranında daha fazla taleple Google’ın kapısını çalan ABD yalnız da değil. Hindistan’dan gelen talepler yüzde 49 artmış. Zirvede ise 128 mahkeme kararı ve 66 yerel otoritelerin talepleri ile Brezilya yer alıyor.
Bu altı aylık dönemde farklı servislerindeki içerikler için Google’ın kapısını çalan 4 yeni ülke var, bunlar: Ürdün, Bolivya, Ukrayna ve Çek Cumhuriyeti.
Google’ın 2 yıldır düzenli olarak güncellediği listede Türkiye’de var. Altı aylık süreç içerisinde Google’dan 45 talepte bulunan Türkiye’nin taleplerinin yüzde 56’sı tamamen veya kısmen karşılanmış. Türkiye ayrıca 88 kez Google hizmetlerini kullanan kişilere ait verileri talep etmiş ama bu taleplerin hiç biri Google tarafından karşılanmamış.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cekebilir, googlein, raporu, tepki, şeffaflık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'ın yeni uygulaması tepki gördü! Deep Google 0 25 Şubat 2012 20:49
~ Google'ı kullanarak Türkiye hakkında insan hakları raporu hazırlıyorlar!. Sametold Haber Arşivi 0 10 Aralık 2010 20:27
Google, Arka planları Geri Çekebilir! Süslü Bilişim Hukuku 0 13 Haziran 2010 12:50
Google'a tepki AngeLus Arama Motorları Haberleri 0 30 Ekim 2009 16:34
3D Fotoğraf Çekebilir misiniz? She Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Ekim 2009 07:16