IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Google (https://www.ircforumlari.net/google/)
-   -   Google'ın arama sistemi nasıl çalışıyor? (https://www.ircforumlari.net/google/525807-googlein-arama-sistemi-nasil-calisiyor.html)

Zen 05 Mart 2013 22:52

Google'ın arama sistemi nasıl çalışıyor?
 
Google'ın arama sistemi nasıl çalışıyor?


Google "How Search Works" (Arama Nasıl Çalışıyor?) başlıklı yeni internet sitesiyle arama sisteminin nasıl işlediğini interaktif bir biçimde gözler önüne seriyor.

Google arama motoroundan yapılan aramaların arka planında neler olduğunu anlatan grafik üç bölüme ayrılıyor. Bunlardan ilki Google'ın 30 trilyon sayfayı kapsayan web sitesi tarama ve indeksleme sürecini anlatıyor. İkinci bölüm algoritmalar sıralama stratejisi hakkında bilgi verirken, son bölümdeyse ziyaretçiler istenmeyen web sitelerine (spam) karşı mücadele hakkında bilgilendiriliyor.

Bu son kısımda Google'ın spam unsurları barındırdıkları gerekçesiyle listesinden çıkarttığı sitelere ait canlı ekran görüntüleri de yer alıyor. Google'ın bir web sitesini bu kategoride değerlendirmesine neden olan eylemler arasında başka internet sitelerinden içerik çalmak ve anlaşılmaz metinler oluşturmak bulunuyor. Google önemli servislerinin işleyiş yapısını anlatmak için daha önce de benzer yöntemlere başvurmuştu. 2011 yılında arama servisi için "Inside Search" (Arama Dünyası) adında bir siteyi yayına sokan şirket, geçtiğimiz yıl da Google Haritalar servisi için "More Than A Map" (Bir Haritadan Daha Fazlası) isimli bir site oluşturmuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

teknoloji


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net