IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By hayLaz

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2013, 02:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Play’de Manipülasyonlar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dünyanın en büyük uygulama mağazalarından Google Play'de kullanıcıların tercihlerini doğrudan etkileyen puanlamalar gerçeği ne ölçüde yansıtıyor?

Google Play, dünyanın en geniş mobil
uygulama koleksiyonlarından. Bu uçsuz bucaksız uygulama mağazasında araştırılacak ve sevilecek çok şey var. Peki Google Play’deki uygulamalarda en önemli tercih faktörü durumundaki puanlamalar gerçeği ne ölçüde yansıtıyor? Bu soruların yanıtlarını arayacağız.


Google, kullanıcısına dünyanın en kapsamlı uygulama mağazalarından birini sunarken belli standartları da göz ardı etmiyor. Uygulama mağazasında yer alan her uygulama belli başlı koşulları önceden yerine getirmiş olma özelliğini mutlaka bünyesinde barındırıyor. Peki bu noktada Google Play’deki ürünlerde standartların sağlanması sonucu uygulama mağazasına adım atan bir uygulama, sonraki aşamalarda ne ölçüde denetleniyor? Bu sorunun yanıtı herhangi bir “direkt” denetleme olmadığı yönünde.
Örneğin bir oyunu deneyimleyip ona puan veren, “iyi niyetli kimseler” Google Play’de araştırma yapmakta olan kimselerle fikirlerini paylaşıyorlar. Bunun sonucu olarak kullanıcı nezdinde benzer olduğu fark edilen iki uygulama arasında birinin “3” diğerinin “4” puan ortalamasına sahip olduğu bir örnekte kullanıcı yüksek puanlı oyunu indirmeyi tercih ediyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yukarıda belirtilen durumun uygulama geliştirici için hayati önem taşıdığı aşikar. Peki rekabetin uç noktalarda yaşandığı Google Play hazinelerinde X uygulama geliştirici, Y uygulama geliştiricinin uygulamasını manipüle edebilir mi? Kesinlikle ucu maksimum düzeyde açık bir şekilde evet. Durum bu noktadayken Google Play’in uygulama çeşitliliği düzlemindeki manipülasyonlara karşı bir duruşu da yokken iyi uygulama ve kötülenmiş “iyi” uygulama arasındaki ayrım nasıl yapılacak? Maalesef şu anki koşullarda bu ayrımın yapılması olanaksız görünüyor.
Google’da mevcut durumu değiştirmeye yönelik bir takım çalışmalarının olduğu konuşulsa da rekabetin dur durak demediği bir olgu yazılım teknolojileri. Uygulama mağazalarında yer alan uygulamaların geliştiricileri nezdinde bu konunun siyah kapitalizm ve karala-kazan kavramı adına çok ciddi noktalara ulaştığı ise özellikle uygulama geliştiriciler arasında yoğun şekilde konuşulmaya devam ediyor.



Kaynak shiftdelete

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
google, manipülasyonlar, play’de


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Manipülasyonlar.. Zen Fotoğraf Kulübü 0 24 Aralık 2012 14:31
Google Play yenilendi! Zen Google 0 21 Kasım 2012 13:58
Google Play geliyor PassioN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 09 Mart 2012 20:42
Google Play geliyor Pargali Google 1 08 Mart 2012 23:10
Google Play Lovestory Google 0 07 Mart 2012 16:40