IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Google (https://www.ircforumlari.net/google/)
-   -   Google, Android'i Zorla Takip Ediyor! (https://www.ircforumlari.net/google/756885-google-androidi-zorla-takip-ediyor.html)

hayLaz 15 Eylül 2016 21:58

Google, Android'i Zorla Takip Ediyor!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Android Nougat sürümünde keşfedilen bir detay Android kullanıcıları tarafından tepki çekti. Android Nougat işletim sisteminde Google'dan kaçışınız yok!


Android Nougat, oldukça beğenilen bir sürüm oldu. Kullanıcı deneyimini arttıran özellikleri ile beğeni toplayan Android Nougat, Google'ın başına iş açabilecek detaylara da sahip.

Güvenlik araştırmacısı olan Mustafa Al-Bassam tarafından keşfedilen bir detay, Android Nougat'ın konumunuzu sürekli olarak takip ettiğini ortaya çıkardı.

Sistemin kapatılma imkanının bulunmadığını ekleyen Mustafa Al-Bassam, sadece Google Maps'in değil aynı zamanda Google Play Servisleri'nin de konumunuzu anlık olarak takip ettiğini belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Google tarafından konuyla ilgili olarak açıklama gecikmedi. Google, konum servislerinin uygulamaların konum isteklerine yanıt vermek amaçlı olduğunu belirtti ve buna ek olarak konum bilgilerinin herhangi bir yerde tutulmadığının altını çizdi.

Google'ın açıklamasının ardından dahi Android kullanıcılarının tepkisi dinmiş değil. Eğer Google, bu durumu ispatlayamaz ise kendini büyük bir hukuki sürecin içerisinde bulabilir!

kaynak shiftdelete


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net