IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2006, 14:33   #1
ad3m
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Astigmat göz tembelliğine sebep olabiliyor




ANKARA - Motor bakımları düzenli yapılmayan otobüs, minibüs ve otomobillerden çıkan egzoz gazları insan sağlığını tehdit ediyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu araçların egzozlarından çıkan siyah dumanların bileşiğinde bulunan gazlar, kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltıyor, doku, kemik ve sinir sistemlerine zarar veriyor.

Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Baran Bozoğlu, bu durumun artık reklam filmlerine de konu olduğunu, ancak reklam filmlerindeki insanların yalnızca saçlarının kirlendiğini ve şampuanla yıkandıktan sonra bu durumdan kurtulduklarını söyledi. ''Peki ya bu insanların ciğerleri nasıl temizlenecek'' diyen Bozoğlu, otobüslerin, kamyonların insan sağlığına zarar verdiğinin herkes tarafından kabul edildiğini söyledi.


Özellikle, büyük şehirlerde egzoz gazını solumayan kimse bulunmadığına dikkati çeken Bozoğlu, ''Kent içinde toplu taşımada kullanılan otobüslerin ve minibüslerin bu konuda başı çektiğini'' ifade etti. Trafikte dolaşan eski otobüslerin, yaydığı siyah dumanların insanları çok rahatsız ettiğini belirten Bozoğlu, ''Hala çok eski otobüslerle insan taşınıyor. Aslında bu sorun bir yandan da toplu taşıma sorunu... Bu eski araçlara yalnızca yola çıkmasını sağlayacak bakımlar yapılıyor. Egzoz gazı kimsenin umurunda değil. Öyle bir dertleri olsa zaten çözüm bulurlardı'' diye konuştu.


Bozoğlu, egzoz dumanın bileşiğinde bulunan gazların insan vücudunda kansere yol açacak derecede zararlar verdiğini kaydetti.


Karbonmonoksit gazının yüzde 80'lere varan oranlarda havada asılı kaldığını ifade eden yetkililer, kirli gazların aynı zamanda binaların, anıtların, heykellerin üzerine sindiği ve zamanla kirlenmeye neden olduklarını ifade etti.


Toplu taşımanın ucuza mal edilmesinin tek amaç olmaması gerektiğini vurgulayan Bozoğlu, toplu taşıma araçlarının periyodik bakımlarının yapılması ve ömrü dolan araçların elden çıkarılması gerektiğini belirtti.



Bozoğlu, kurşunsuz yakıt tüketiminin özendirilmesi gerektiğini ifade ederek, egzoz dumanlarının bileşiğinde bulunan, toksik etkisi olan ağır metal kurşunun çevreye karıştığı insan sağlığına önemli oranlarda zarar verdiğinin belirlendiğini ifade etti.


Bozoğlu, araçlar çalıştığında egzozlarından havaya, karbonmonoksit, azotoksit hidrokarbon gazları ile ağır metal kurşun karıştığını belirterek, renksiz, kokusuz bir gaz olan karbonmonoksitin kapalı ortamlarda zehirleyici,hatta öldürücü olduğunu söyledi.


Egzoz dumanının bileşiminde bulunan azotoksitin solunumu durumunda akciğer dokusunun hasara uğradığını ifade eden Bozoğlu, kansorejen hidrokarbon ile kan, kemik ve sinir sistemlerine zarar veren ağır metal kurşunun yol açacağı zararların telafisinin zor olduğunu ifade etti.


***


Astigmat göz tembelliğine sebep olabiliyor 01.09.2006 12:31 - Bu haber 265 kişi, Mynet Haber bugün 705.046 kişi tarafından okundu

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DENİZLİ (İHA) - Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Başkan, astigmatın ileride göz tembelliğine ve çocuklarda okulda başarısızlığa sebep olabileceğini söyledi.


Astigmatın kelime anlamı olarak "noktasızlık" olduğunu belirten Dr. Barış Başkan, "Astigmat, göze gelen ışınların tek bir noktada odaklanamaması anlamına gelir. Diğer kusurlar gibi sıklıkla ve rutin olarak göz muayenelerimizde karşımıza çıkar. Travmalarda göz operasyonlarımızdan sonra da astigmatizma ortaya çıkabilir. Hafif astigmatizmada gözün objelerle yakın olduğu zamanlarda yorgunluk şikayetleri ortaya çıkar. 1 numara ve üzerindeki astigmatizmalarda uzakta görülen yatay ve dikey çizgilerden biri mutlaka bulanık görülür. Daha ileri astigmatizmalarda daireler oval şeklinde görülür. Astigmatizma gözlük, kontak lensle düzeltilebilmektedir. Son yıllarda ise astigmat bazı cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilmektedir" dedi.


Çocukluk döneminde astigmat hastalığının ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Dr. Başkan, "Küçük yaşlarda tedavi edilmeyen astigmatlı çocuklarda göz tembelliği olabilmektedir. Çocukların özellikle yazıları bozuk yazması, yürürken koşarken sebepsiz yere dengesini kaybedip düşmesi astigmatizmayı akla getirmelidir. Çocuğun karşıya bakarken başın yan pozisyonda olması, başını sağa sola doğru eğerek karşıya bakması, astigmatizma ya da benzer rahatsızlıkların olduğunu düşündürmelidir. Çocukların yazıya veya televizyona yakından bakması, gözleri kısarak bakması ve baş ağrılarının olması ihmal edilmeden çocukların göz muayenelerinin yapılması gerektiğini düşündürmelidir" diye konuştu.


Astigmatizmanın tedavi edilmediği takdirde kendiliğinden geçmeyeceğini ve hatta astigmat numarasının her geçen gün yükselme eğiliminde olacağını kaydeden Dr. Başkan, "Erişkinlerde astigmatizma düzeltilmezse şikayetler devam eder, ancak erişkin yaşlarda astigmatizmanın da çok fazla yükselmesi beklenmez. Genelde 25 yaş üstüne kadar ilerleme olur. Ancak küçük yaşlarda fark edilip tedaviye başlanması gerekmektedir. Çocukluk çağında astigmatizma derecesi yükselir ve okul yaşantısını da etkileyerek başarısızlığa neden olabilir. Bu nedenle aileler çocuklarında herhangi bir belirti gördükleri takdirde mutlaka bir göz uzmanına götürmelidirler" şeklinde konuştu.



Konu Hasan tarafından (01 Eylül 2006 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: Aynı Başlığı 2 Kere Açarak Farklı İçerikler koymaya Gerek Yok , İkisininde başlıgı aynı konuyu anlatıyor..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Eylül 2006, 14:53   #2
Hasan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Astigmat göz tembelliğine sebep olabiliyor




Başlıklar aynı içerikler farklı , ikiside : Astigmat göz tembelliğine sebep olabiliyor

Diye açılmış , 2 Konuyu tek başlıkta toparladım...

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
astigmat, goz, göz, olabiliyor, sebep, tembelliğine, tembelligine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Temizlik takıntısı işten atılmaya bile sebep olabiliyor Amelia Ruh Sağlığı 0 13 Şubat 2014 18:54
Hipermetropi Astigmat Violent Sağlık Köşesi 0 19 Mayıs 2013 00:17
Solaryum Melanomaya Sebep Olabiliyor Liaaa Kadın Sağlığı 0 06 Haziran 2012 14:07
Göz Tembelliğine Dikkat Zen Sağlık Köşesi 0 18 Şubat 2012 22:43