IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2012, 09:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gözlerde Şişme




Sayısız kadın ve genç kız sabah uykusundan kalkıp aynaya baktığında irkilmiştir. Yeterli bir uykuya rağmen gözleri neredeyse açılamayacak derecede şişmiş, gözkapakları adeta kapanmıştır. Gözaltı torbaları meydana gelmiştir.

Bunun nedene ne olabilir acaba? Uyku sırasında hücrelerin aralarındaki boşluklarda su toplanmış ve doku ödem yaparak şişmiştir. Göz çevresindeki gevşek ve yağsız doku doğal olarak ödem için son derece uygundur.

Yüzde doksan kadında bu tip olaylar görülür. Eğer göz altındaki ödemin başka bir hastalıktan doğan nedeni yoksa, sebepler şunlardır: çoğunlukla kullanılan makyaj malzemeleri alerji yapar. Öncelikle kullandığınız göz farının ya da makyaj temizleyicisinin cildinize uygun olup, olmadığını denemelisiniz.

Aynı şekilde, gece sürülen yağlı bir krem de dokuyu iyice gevşeterek su toplamasına neden olabilir. Ayrıca fzala içki, ağır yemekler ve aşırı ilaç alma sonunda da göz altlarının şiştiği görülür. Kişi sağlıklı bile olsa dokusu zayıf olduğu için ödem yaptığı görülmüştür.

Genel olarak uykudan hemen kalktıktan sonra görülen şiş gözler huzursuzluğa neden olmamalıdır. Açık pencere önünde yapılan birkaç jimnastik hareketi ve alınan derin nefesler sonunda kan dolaşyımı yeniden hızlanır ve bu saat içinde gözaltı şişkinlikleri kendiliğinden kaybolur.

Aşırı alkol alınan bir gecenin sonurda, ya da alerjik bir makyaj malzemesi kullanılmış ise ödemin hemen geçmediği görülür ki, bu da fazla önemli değildir. Neticede, sebep bellidir çünkü.

Eğer ödem, sebebi bilinmeden gündüz de devam ediyorsa, ardında ciddi bir rahatsızlık gizli olabilir. Hemen bir doktora başvurmak yerinde bir davranıştır. Çünkü sürekli şiş gözaltlarına çoğunlukla böbrek hastalıkları sebep olmaktadır. Bu tip fonksiyon bozuklukları günümüzde kan ve idrar tahlilleri sonucu hemen belli olur.

Hastalığın tedavisine başlandıktan sonra şişlikler de kaybolur. Göz kenarlarında oluşan şişliklerin diğer bir nedeni de sinüslerin iltihaplanmasıdır. Bazı hastalar ise gözlük takmaya başladıktan sonra gözlerindeki şişkinliğin geçtiğini görmüşlerdir.

Gözlerin aşırı yorulması da göz kapaklarının ödem yapmasına neden olabilir. Pek çok insan gündüz dahi elektrik ışığında çalışmak zorundadır. Ayrıca televizyon seyretmek ve araba kullanmak da gözleri yorar.

Bu bakımdan arada sırada gözlerinizi dinlendirmeli ve onlara ılık kompres yapmalısınız. Ayrıca düzenli bir beslenme ve bol hareket ile de dokunuzun ödem yapmasını önleyebilirsiniz.

Zeynek Akıllı


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
göz şişliği, göz şişmesinin nedenleri, gözlerde, Şişme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
şişme bebekte zirvedeyiz!.. çin’de üretinlen ve 16 dolara satilan şişme bebeklerin.. PauL Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 10:08
Gözlerde Sevişmek Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 01 Haziran 2010 14:12
Gözlerde Kalem Oyunları Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 12 Mart 2009 03:45
Farklılığı Gözlerde Yaratın Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 30 Mayıs 2008 21:22