IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2013, 21:17   #1
coquettishness
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göz bebeği iltihabı -Göz iltihabı




Gözbebeği iltihabının diğer adı iritistir. Gözbebeği iltihabı gözün renkli kısmının gözbebeğinin iç kısmının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Ciddiye alınmazsa kişide körlüğe kadar yol açabilir.
Gözbebeği iltihabının belirtileri : Gözbebeği iltihabı olan kişi ışığa fazla bakamaz. Gözlerinin alt ve üst kısmında genelde şiddetli ağrılar yaşar. Gözbebeği iltihabı yaşayan kişilerin gözlerinde sulanma ve kızarıklık görülür. Gözbebeği iltihabı olan kişinin gözlerine dikkatli bakıldığında gözbebeğinin renkli kısmının çevresinin koyulaştığı görülür. Bu belirtiler görüldüğünde hemen doktora başvurulmalıdır. Bu belirtiler hastada gözbebeği iltihabının başladığını gösterir.

Gözbebeği iltihabının nedenleri

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İlk olarak Frengi ve Şeker hastalığı gösterilebilir. Gözün çeşitli nedenlerle yaralanması ve bu yaranın mikrop kapması da gözbebeği iltihabının nedenlerinden birisi olabilir. Romatizma, burun iltihapları ve diş çürükleri de gözbebeği iltihabını tetikleyen nedenler arasında gösterilir.



Gözbebeği iltihabının tedavisi : Tedavi için ilk yapılması gereken iş hastalığa neden olan etmenlerin tespit edilmesi gerekir. Çünkü bu tip durumlarda hastalığa neden olan etkenler genelde hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Hastalığa neden olan etkenleri ortadan kaldırırsanız gözbebeği iltihabı hastalığı kendiliğinden düzelecektir. İltihap tedavisinde genellikle çeşitli göz damlaları kullanılır. Göz damlası gözün içindeki özsıvı miktarının artmasına neden olur. Bu özsıvı gözün şişliğini almada çok etkilidir. Gözbebeği iltihabının tedavisinde gözün dinlendirilmesinin büyük faydası vardır. Yorulan göz kaslarının dinlenmesi ile gözbebeği iltihabının düzelmesi daha da hızlanacaktır. Gözbebeği iltihabı gözde sürekli bir hasar bırakmadan mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bebeği, gÖz, iltihabı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İris iltihabı (iritis) coquettishness Sağlık Köşesi 0 02 Kasım 2013 21:13
Yap bebeği kap parayı * Düş Haber Arşivi 0 22 Ocak 2013 16:53
Akut pankreas iltihabı tedavi ALeMCi Sağlık Köşesi 0 28 Nisan 2012 21:58