IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2015, 12:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
görme tembelliğinin çocukların okuldaki başarısını düşürüyor..




Uzmanlar, görme tembelliğinin çocukların okuldaki başarısını düşürdüğünü söyledi


Her 100 kişiden 3'ünde rastlanan göz tembelliği, çocukluk döneminde normal görmeyi gerçekleştiremeyen gözdeki görme azlığı olarak adlandırılıyor.


Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özkırış, gözün yapı olarak normal olmasına rağmen bir gözün diğerine göre daha az görmesine göz tembelliği olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Göz tembelliğinin tedavisi için ideal zamanın ilk 2 yaş olduğunu ifade eden Özkırış, "Bu nedenle çocukların mutlaka ilk 3 ay içerisinde gözlerinde anormallik olup olmadığının bir uzman tarafından muayene edilmesi gereklidir. Konuya ebeveynlerin hassasiyet göstermeleri oldukça önemlidir. Yenidoğanlar ilk aylarda gözlerini kullandıkça görmeleri gelişir. 9 yaşından sonra görme sistemi gelişmiş olur ve sonraki yıllarda pek fazla değişiklik olmaz. Eğer gözlerden birinde normal görüş yoksa bu durum kişiyi olumsuz etkileyecektir. Örneğin pilotluk, polislik, askerlik ve cerrahlık gibi meslekleri göz tembelliği olan kişiler yapamazlar. Bu nedenlerle göz tembelliğinin mümkün olan en erken yaşlarda tespit ve tedavisi yapılmalıdır." diye konuştu.
Özkırış, herhangi bir görme sorunu olmasa da tüm çocukların 1-4 yaş arasında bir göz doktoru tarafından muayene edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Doğumdan itibaren çocukta daha önceki yaşlarda herhangi bir kusurun farkına varılmışsa daha erken dönemde de göz muayenesi yapılabilir." dedi.

Göz tembelliğinin 3 ana sebebi olduğunu kaydeden Özkırış, "Bunlar şaşılık, kırılma kusurları, saydam olması gerekli göz dokularında bulanıklıktır. Bu durumlar tespit edildiğinde göz tembelliği gelişmemesi için mutlaka en kısa zamanda tedavi sürecine başlanmalıdır. Göz tembelliği teşhisi kolay konan bir rahatsızlık değildir. Çocuk genelde bir gözünün diğerine göre daha az çalıştığının farkında olmayabilir. Doktorlar ilk 1-4 yaş arasında gözleri sırasıyla kapatıp çocuğun nesneleri takibini inceleyerek görmeyi tahmin eder. Gözde kayma olup olmadığına bakılıp her iki gözdeki kırma değerleri ölçülür." şeklinde konuştu.

Göz tembelliği tedavisinde en önemli noktanın, hastanın erken zamanda teşhisi ve tedavi edilmesi olduğunu aktaran Özkırış, şunları söyledi: "Bunun içinde kritik dönem ilk 6 aydır. Çünkü 3 boyutlu görme ilk 6 ay içinde gelişmeye başlar ve bu zaman dilimi yaklaşık 9 yaşına kadar devam eder. Eğer bu zamanda her iki gözden gelen görüntünün beyne gitmesini engelleyen durum olursa 3 boyutlu görme yavaş yavaş bozulur. Onun için bu tür hastaların erken teşhis ve tedavi edilmeleri çok önemlidir. Göz tembelliği tedavisinde en çok uygulanan yöntem gören gözün kapatılarak daha az gören gözün görmeye zorlanmasıdır."

Doç. Dr. Abdullah Özkırış, göz tembelliğindeki tedavi 9 yaşına kadar olan hastalarda uygulandığını belirterek, şöyle devam etti: "Sonraki yaş gruplarında uygulanan göz tembelliği tedavilerinde pek sonuç alınamazdı. Ama şimdi son zamanlarda çıkan ve hastanemizde uygulanan nörovizyon adlı bir tedavi yöntemi var. Bu tedavi yönteminde 9-55 yaş arası göz tembelliği ameliyatsız, ağrısız, ilaçsız ve risksiz tedavi edilebiliyor. Bu tedavide bilgisayar ortamında hastanın görme keskinliğine bakılıyor. Çıkan sonuçlar bilgisayar ortamına giriliyor. Bu veriler girildikten sonra hastaya özel bir tedavi şeması çıkarılıyor. Bilgisayar ortamında oluşturulan tedavi programı hastaya veriliyor. Bu yaklaşık 40 seanslık bir tedavi programıdır. Her seans 30 dakika sürer. İlk seans hastanın öğrenmesi amacıyla doktorun yanında yapılır. Hasta daha sonraki seansları ise kendi evinde yapar. 5 ya da 10 seans sonrasında hasta tekrar muayene edilir ve gelişme olup olmadığına bakılır."

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başarısını, cocukların, düşürüyor, görme, okuldaki, tembelliğinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul başarısını etkileyen 4 görme sorunu AngeL Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Ekim 2014 15:58
Yetersiz gıdalarla hazırlanmış beslenme çantaları okul başarısını düşürüyor System Sağlık Köşesi 0 15 Eylül 2011 20:24
Bademcik çocukların başarısını etkiliyor Lucifer Sağlık Köşesi 0 01 Şubat 2010 14:52