IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2021, 00:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kontak lens kullanımı ile ilgili mutlaka bilinmesi gerekenler




Kontak lensin kullanıcılarına sağladığı en büyük avantaj görüş kalitesi. Kenar görüntüsünü engelleyen bir çerçeve olmadığı ve optik düzeltme özellikleri bakışın her yönünde aynı olduğu için daha geniş bir görüş alanı ve daha iyi derinlik algılanmasını sağlıyor. Görünümüne önem veren kişiler açısından önemli bir psikolojik rahatlık getiriyor, kişi doğal görüntüsünde olduğu için kendini daha iyi hissedebiliyor. Göz rengi farklı olan, gözbebeklerinde görünüş sorunları olan kişiler için de iki gözü aynı hale getiren özel prostetik lensler kullanılabiliyor.

Bazı mesleklerde ise özelikle göze yakın aletlerle çalışan kullanıcılar tarafından çok tercih ediliyor. Örneğin cerrahi müdahale yapan doktorlar, fotoğrafçılar, mikroskop, teleskop gibi araçlar kullanan araştırmacılar için kontak lens büyük rahatlık sağlıyor. Sık sık iç dış mekan değiştiren satışçılar yağışlı havalardan etkilenmedikleri için kontak lensi tercih edebiliyorlar. Bunun dışında spor yapanlar için de kullanımı çok konforlu. Eğlence sektöründe çalışanlar ve doğrudan göz temasına önem verenler için de kontak lens her zaman tercih nedeni oluyor. Ayrıca herhangi bir göz kırma kusuru olmadığı halde farklı göz renklerini denemek isteyen kullanıcılar için de optik mağazalarda çok doğal görünümlü kontak lensler bulunabiliyor.

Kontak lens kullanımında hijyen en önemli konudur

Bütün bu yararlarının yanında kontak lens de doğru yerden alınmadığı ve doğru kullanılmadığı zaman sağlık riski oluşturabiliyor. Bu konuda Doç. Dr. Erdal Yüzbaşıoğlu şu noktalara dikkat çekiyor: “Kontak lensler mutlaka göz hekimi muayenesinden geçerek kullanılmalıdır. Gözün lense uyumu, gözyaşı miktarı, gözün çapı ve temel eğrisi hekim tarafından ölçülmeli ve hastanın bir kırma kusuru yani göz bozukluğu varsa numarası ile reçete edilmelidir. Muayene edilmeden lens kullanımı bazen tedavi edilmesi son derece güç ve uzun soluklu olan, bazen de kalıcı sekel bırakan göz hasarlarına neden olabilmektedir. Oysa uzman doktor muayene, önerisi ile ve doğru yerden temin edilen lensler lens kullanıcısının yaşam kalitesine olumlu yönde katkı sağlamaktadır.

Kontak lens kullanımında hijyen en önemli konudur. Kullanımdan önce eller kalıp sabunla iyice yıkanmalı ve kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Lens takılan parmaklarda tırnaklar kısa olmalıdır ve göz makyajı lens takıldıktan sonra yapılmalıdır. Lens çıkarırken de aynı sıra takip edilmelidir. Eğer günlük kullan-at lens kullanılmıyorsa lens kabındaki solüsyon her kullanımda mutlaka değiştirilmelidir. Lens solüsyonu dışında serum fizyolojik veya içme suyu gibi solüsyonlar asla kullanılmamalıdır.

“İnternette lens satışı kesinlikle yasal değildir”

Türkiye’deki optik mağazaların %90’ına hizmet veren lens deposu Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi de Internet’te online kontak lens satışları hakkında bilgi verdi. “Kontak lens doğrudan gözün korneasına takılan tıbbi bir protezdir ve bir sağlık ürünüdür. Bu bakımdan satış ve pazarlaması 5193 sayılı “Optisyenlik Hakkında Kanun” hükmünde, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu’nun yönetmelikleri kapsamında yürütülür. Kontak lens kullanmak isteyen kişiler göz kırma kusuru olmasa bile, renkli lens takacak olsalar bile mutlaka bir doktor tarafından muayene edilmeli ve lenslerini doktorun reçetesi ile optik mağazadan satın almalıdırlar. İnternette lens satışı kesinlikle yasal değildir.” diyen Erol Harbi, “Bu işletmeler denetimden geçmedikleri için sahte, kaçak ya da süresi geçmiş ürünlerin satışını yapıyor olabilirler. Bugün Türkiye’nin tanınmış internet e-ticaret sitelerinde kontak lens bulamazsınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kontak lens kullanımı ile ilgili mutlaka bilinmesi gerekenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kontak lens kullanımı ile ilgili mutlaka bilinmesi gerekenler Sarya Sağlık Köşesi 0 03 Nisan 2021 23:46
Prematüre bebek bakımında mutlaka bilinmesi gerekenler NerqiS Sağlık Köşesi 0 12 Kasım 2018 16:23
Hemoroid hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler NerqiS Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2018 21:40
Normal doğumla ilgili bilinmesi gerekenler Sanem Sağlık Köşesi 0 01 Şubat 2018 13:43
Kadinlar hakkinda mutlaka bilinmesi gerekenler Sır Ah Kadınlar 0 04 Ağustos 2013 11:30