IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Guinness Rekorları (https://www.ircforumlari.net/guinness-rekorlari/)
-   -   Guinness Rekorlar Kitabı (https://www.ircforumlari.net/guinness-rekorlari/813263-guinness-rekorlar-kitabi.html)

SimHa 01 Nisan 2019 02:33

Guinness Rekorlar Kitabı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Guinness Rekorları denilince akıllara ilginç, farklı, en aşırı olaylar ve görüntüler gelmektedir. İşte bu akıl almaz olayların ve insanların anlatıldığı kitaba Guinness Rekorlar Kitabı adı verilmektedir. 1950’li yıllarda bir İrlanda barında yazılan kitap, 1955 yılından beri düzenli olarak yazılmakta ve her yıl güncellenerek piyasaya sürülmektedir. Ayrıca dünyanın en çok okunan seri kitabı olmakla birlikte Amerika kütüphanesinden de en çok çalınan kitap olma özelliğine sahiptir.


Guinness rekorlar kitabının yoğun bir ilgi görmesinin nedeni, belki de insanların evrende var olan ilginç şeyleri öğrenme konusundaki meraklarıdır. Bu kitabın varlığını öğrenen insanlar kendilerinde olan aşırılıkları duyurarak biricik olduklarını dünyaya ispatlamak istemişlerdir. Bu nedenledir ki, farklı niteliklere sahip insanlar için bu kitap, farklı kategorilere ayrılmıştır. Bunları; İlginç Özellikler, Doğal Dünya, Bilim ve Teknoloji, Sanat ve Medya, Modern Toplum, Gezi ve Taşıtlar, Sporlar ve Oyunlar olarak sayabiliriz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Türkiye’den Sultan Kösen’in “dünyanın en uzun adamı” unvanıyla kayda geçtiği Guinness Rekorlar Kitabı, günümüzde farklı dallarda özelliklere sahip insanları tespit etmek için yeni aşırılıkları aramaya devam etmektedir. Aynı şekilde insanlar da sahip oldukları aşırılıkları ile bu kitaba adlarını yazdırmak için uğraş vermektedirler.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:12.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net