IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Güncel ve Son Dakika Haberler (https://www.ircforumlari.net/guncel-ve-son-dakika-haberler/)
-   -   İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıkıyor (https://www.ircforumlari.net/guncel-ve-son-dakika-haberler/1026443-ilk-turk-astronot-alper-gezeravci-uzaya-cikiyor.html)

meLanie 18 Ocak 2024 23:57

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıkıyor
 
Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu 00.49'da gerçekleşecek. Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 misyonunun üyeleri, uçuş öncesinde aileleriyle vedalaştı. Ax-3 misyonunun uçuşuna ilişkin açıklama yapan SpaceX, son kontrollerin tamamlandığı ve kapsülün kapatıldığını duyurdu. Dragon kapsülünün içinden de ilk görüntü geldi. Gezeravcı seyahatini cam kenarında gerçekleştirecek.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğuna artık saatler kaldı. Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket bu gece 00.49'da uzaya fırlatılacak. Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevi için fırlatma ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Merakla beklenen yolculuk için televizyonlarda da çeşitli yayınlar yapılıyor.

Gezeravcı'nın fırlatma öncesinde aileleriyle vedalaşarak kendilerini Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyacak SpaceX'e ait uzay aracına hareket etti. Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevi için heyecanlı bekleyiş sürerken, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde Ax-3 misyonunun uçuşu için geri sayım başladı.
İçinde Türkiye'nin ilk astronotu olacak Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 misyonunun üyeleri, önce aileleriyle uzaktan selamlaştı, Gezeravcı da yumruklarını havaya kaldırarak iki eliyle ailesine selam verdi.
SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR
Gezeravcı'nın "Nasılsınız?" sorusuna ailesi iyi olduklarını söyleyerek karşılık verdi. Buna mukabil Gezeravcı, "Sizi yukarıdan arayacağım" sözleriyle karşılık verdi ve her şeyin yolunda olduğunu ifade etti.
Daha sonra astronotlar, ailelerini arkalarına alarak günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ax-3 mürettebatının kısa süre sonra kendilerini ISS'ye taşıyacak SpaceX'e ait Dragon uzay aracına binmeleri ve son hazırlıklarını yapmaları bekleniyor. SpaceX Dragon uzay aracı, ISS'ye SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılacak.
SpaceX, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun uçuşuna ilişkin açıklama yaptı. Kontrollerin tamamlandığı ve kapsülün kapatıldığı duyuran SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek olan Dragon kapsülünün içinden de ilk görüntüyü paylaştı. Gezeravcı seyahatini cam kenarında gerçekleştirecek.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


KAYNAK: AJANSLAR

Seyra 19 Ocak 2024 00:20

Cevap: İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıkıyor
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

yurtcuogluer 19 Ocak 2024 00:26

Cevap: İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzaya çıkıyor
 
Cok gururluyum


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net