IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2012, 21:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Renault Osman için kolları sıvadı




Renault 'En Türk üretici biziz' dedi yerli otoda Koç'a rakip oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli sanayicilere hedef koyduğu yerli otomobil projesinde, 'babayiğitler' çoğalıyor. Koç Holding ve ortağı Fiat'tan sonra en büyük rakibi Fransız Renault da Türk malı otoya talip olduğunu açıkladı. Renault Euromed Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler, Türkiye'de faaliyet gösterenler içinde 'en Türk' otomotiv üreticisi olduklarını belirterek, "Eğer bir Türk markası ile bir Türk otomobili üretme arzusu olacaksa en doğal ortak oyak Renault olur. Bunu en hızlı biz yapabiliriz ve projeye her an katılabiliriz" dedi.
"EN DOĞAL ORTAK BİZİZ"

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Vatan'dan Mete Tansu'ya konuşan Kugler, oyak Renault'daki güçlü teknolojileri sayesinde yerli otomobil projesini en hızlı gerçekleştirecek şirketin kendileri olduğunu söylerek, şöyle devam etti: "Renault olarak Türkiye'ye çok derinlemesine kök salmış, bütünleşmiş üreticiyiz. Otomobil üretiminde en deneyimli şirket biziz ve ayrıca motor veya vites kutusu üreten de tek üretici biziz. Eğer günün birinde bir Türk markası ile bir Türk otomobili üretme arzusu olacaksa en doğal ortak oyak Renault olacaktır. Halihazırda bu düzeyde resmi bir talep bize hükümetten gelmedi. Ama bu tip durumlarda daima bir kazan kazan düzeyi aranıyor. Halihazırda şu bilinmiyor, Türk hükümeti kendisi bir oyuncu mu olmak istiyor bu konuda. Yoksa herhangi bir üreticiyi ya da bir şirketi bu konuda teşvik etmek istiyor. Bu henüz bilinmiyor bu aşamada."
TÜRK MÜHENDİSLERE ÖVGÜ

Böyle bir projeye katılmaları halinde Türkiye'de daha çok insanın otomobile erişimini kolaylaştırmayı arzu ettiklerini ifade eden Kugler, "Türkiye'de mevcut teknolojimiz var bu tür projeye her an katılabiliriz. Bunu söylemek istiyorum. "Türkiye'de bir Türk mühendislik ürününü üretmek mümkün. Projenin içeriği de tam açık olarak bilinmiyor. Hükümetin bu konuda getireceği her türlü aydınlatmayı heyecanla bekliyoruz" açıklamasını yaptı.
TEK FARK: İSMİ OSMAN

Renault'un Türkiye'deki ortağı Oyak'ın Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, yerli otomobil projesiyle ilgili olarak "Öncelikle tam bir tarife bağlı olarak muhakkak böyle bir proje olduğu takdirde biz de işin içinde olacağız" dedi. Tam tarifin içinde nasıl bir Türk aracının tarif edildiği ve nasıl teşviklerle ileriye gidebileceğinin belli olması gerektiğini kaydeden Çağlar şöyle konuştu: "Ortağımızın da ne şekilde bir katkıda bulunacağının görüşmelerini yapıyoruz. Bizim ürettiğimiz otomobiller yüzde 70 yerlilik oranına sahip. Üretilecek yerli otomobilin yerlilik oranının yüzde 70'leri bulması müthiş bir şey. Onu zaten yapıyoruz. Aradaki fark, isminin Fluence veya Megan olması. Onun yerine isminin Murat veya osman olması haline dönüşüyor."
GÜÇLÜ ÜRETİCİ OLMAZSA..

Celal Çağlar, yerli otomobilin piyasaya çıkmasının güçlü bir üretici desteği olmadan 2 yıl süreceğini söyledi. Çağlar, "Eğer Renault gibi çok güçlü bir şirketi destek olarak yanınıza almadıysanız yerli otoya geliştirip üretmek minimum 2 yıl sürecek bir olaydır. Bu teknolojiye sahip olmayan bir şirket olursa minimum 2 yıl sürebilir. Ama Renault gibi bir şirketle detayları konuşmamakla birlikte çok daha kısa bir sürede ortaya test edilebilen bir araç çıkma ihtimali var" dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
için, kolları, osman, renault, sıvadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bankalar bedelli için kolları sıvadı Feronia Haber Arşivi 1 11 Kasım 2011 12:45
'Avatar 2' için kolları sıvadı Lucifer Sinema Dünyası 1 18 Ocak 2010 10:28